Κυριακή 7 Απριλίου 2019

"Διπρόσωπη" νίκη απέναντι στην Μελίκη για τον ΑΓΣΙ! (vid,pics)


Δύο διαφορετικά πρόσωπα παρουσίασε ο ΑΓΣΙ στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Μελίκη όμως κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη με 67-62 και να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί των τριών συνεχόμενων ηττών.
Πουρνάρας και Χρύσης ξεχώρισαν με 14 πόντους για τους γηπεδούχους, ενώ από τη Μελίκη ο Λιόλιος ήταν πρώτος σκόρερ με 19, με τους Μαυρίδη και Λέφα να προσθέτουν από 16.

Εξαιρετικό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη που προηγήθηκε με +20 (47-27) παίζοντας όμορφο μπάσκετ. Στην επανάληψη η εικόνα των γηπεδούχων άλλαξε προς το χειρότερο, με τη Μελίκη με επιμέρους 35-20 να φτάνει κοντά στο να απειλήσει τον ΑΓΣΙ, όμως τελικά οι γηπεδούχοι έφτασαν στην 14η νίκη τους.

Ο κόουτς Τσουκανέλης επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Φίλιο, Ζαμπέτη, Χρύση, Πουρνάρα και Αντωνίου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το "μαχαίρι στα δόντια" και προηγήθηκαν με 11-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Μάλιστα διατηρούσαν σταθερά το διψήφιο προβάδισμά τους στο 7΄ (16-6) για να κλείσουν την πρώτη περίοδο με +13 (24-11). Ο ΑΓΣΙ στη συνέχεια του παιχνιδιού συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο δεύτερο δεκάλεπτο είχε μετατρέψει τον αγώνα σε παράσταση για έναν ρόλο, με τη διαφορά να ξεφεύγει στους 19 πόντους (32-13 στο 14' ). Ο κόουτς των γηπεδούχων άνοιξε το rotation έχοντας χρησιμοποιήσει ήδη από το πρώτο ημίχρονο έντεκα παίκτες. Ο Πουρνάρας ήταν εξαιρετικός με πολλά επιθετικά ριμπάουντ και 12 πόντους. Το σκορ στο 20΄ ήταν 47-27 υπέρ του ΑΓΣΙ και η εικόνα των δύο ομάδων στο παρκέ του Νέου Κλειστού έδειχνε ότι οι γηπεδούχοι θα έφταναν εύκολα στη νίκη.


Στο 24΄ οι παίκτες της Μελίκης με επιμέρους 9-4 μείωσαν σε 51-36, εκμεταλλευόμενοι το νωθρό ξεκίνημα του ΑΓΣΙ που δυσκολευόταν πολύ επιθετικά, ενώ την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να έχουν όλο και μεγαλύτερη πίστη ότι μπορούν να πλησιάσουν στο σκορ. Τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου οι Γιαννιώτες έλεγχαν την κατάσταση (57-43), όμως ένα αναπάντητο 7-0 σερί της Μελίκης έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 57-50. Ο Μάκης με διπλή προσπάθεια κάτω από το καλάθι διαμόρφωσε το σκορ της τρίτης περιόδου (59-50). 23-12 επιμέρους "έτρεξε" η Μελίκη ρίχνοντας τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, την ίδια ώρα που ΑΓΣΙ δεν είχε καθαρό μυαλό στις επιλογές του.


Οι παίκτες του Ασλανίδη στο 33΄ μείωσαν σε 61-54, όμως ο Χρύσης με δύο σερί καλάθια έδωσε προβάδισμα 9 πόντων στην ομάδα του (65-56 τρία λεπτά πριν το τέλος). Το επιθετικό πρόβλημα των γηπεδούχων στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές και έδωσε το δικαίωμα στη Μελίκη να πιστέψει στην ανατροπή, η οποία με επιμέρους 6-2 και πρωταγωνιστή τον Λαπατούρα μείωσε σε 67-62, μόλις ένα λεπτό πριν τη λήξη. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο καλάθι ως το τέλος με αποτέλεσμα το 67-62 να είναι το τελικό σκορ. Ο ΑΓΣΙ σταμάτησε το αρνητικό σερί των τριών συνεχόμενων ηττών και έχει μπροστά του την επόμενη αγωνιστική εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Καλαμπάκα.

MVP

Ο Ζαχαρίας Πουρνάρας ξεχώρισε για τον ΑΓΣΙ με 14 πόντους και πολλά επιθετικά ριμπάουντ, κάτι που συνηθίζει να κάνει σε πολλά παιχνίδια. Οι 12 από τους 14 πόντους του ήρθαν στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη δεν ήταν το ίδιο καλός, όπως και η ομάδα του, όμως είχε προλάβει να βάλει τη σφραγίδα του στο παιχνίδι.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Αντώνης Χρύσης πρόσθεσε μία ακόμα φετινή διψήφια επίδοση (14 πόντοι). Έβαλε μάλιστα και δύο καθοριστικά καλάθια στο τελευταίο δεκάλεπτο δίνοντας αέρα 9 πόντων στην ομάδα του (65-54).

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Ο ΑΓΣΙ ήταν κακός στο δεύτερο ημίχρονο όμως το +20 που είχε προίκα από το πρώτο εικοσάλεπτο του είχε δώσει μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 47-27, 59-50, 67-62

Διαιτητές: Παπαθανασίου-Θρασιβουλίδης

ΑΓΣΙ (Τσουκανέλης-Τσαμπαλάς): Καννής 6, Ζαμπέτης 6, Σαχπατζίδης, Αντωνίου 8, Πουρνάρας 14, Χρύσης 14, Μάκης 4, Παπανικολάου, Θυμνιός 8, Φίλιος 3(1), Θώδης 4, Πρεμέτης

Γ.Α.Σ. Μελίκης (Ασλανίδης): Λιόλιος 19(1), Μαυρίδης 16, Μαγάλιος, Κυριάκου, Λέφας 16, Πειμανίδης, Ρογγότης 2, Κοτζάμπασης Σταυρουλάκης 2, Λαπατούρας 4, Καρατζάς 3(1), Καποδίστριας


Δημήτρης Κοσίνας
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου