Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Επιθετική πολυφωνία και όμορφο μπάσκετ έφεραν μία ακόμα επιβλυτική εμφάνιση!(vid,pics)



Την πιο ευρεία νίκη στη φετινή σεζόν σημείωσε το IBC απέναντι στον Αίαντα Άρτας, με το επιβλητικό 122-37 να αποτυπώνει απόλυτα τη διαφορά δυναμικότητας και στόχων ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Πέντε διψήφιους παίκτες είχε η ομάδα του Παπαδόπουλου, με τους Δάσκαλο και Τσιρώνη να είναι οι κορυφαίοι με 21, τον Τσατάλα να έχει 18 και τους Βάση και Ματσάγγα να προσθέτουν από 12. Για τους Αρτινούς, οι οποίοι παρατάχθηκαν με μόλις πέντε παίκτες στο σημερινό παιχνίδι και η κούραση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, οι Παπαμιχαήλ και Χάρος είχαν από 13.

Απόντος του Χρήστου Μπάλλα ο Γιάννης Παπαδόπουλος επέλεξε να ξεκινήσει με δίδυμο ψηλών τους δύο power forward Αποστόλη Δάσκαλο και Θοδωρή Τσιρώνη. Στην περιφέρεια ξεκίνησαν οι συνήθεις Καραμπίνης, Τσιτσώνης και Τσατάλας. Το IBC έδειξε εξ' αρχής τις προθέσεις του και προηγήθηκε με 13-2 στο 3΄. Το συνηθισμένο press των γηπεδούχων προκάλεσε σε μία ακόμα ομάδα τη φετινή σεζόν πολλά προβλήματα με το διαφορά να ανοίγει συνεχώς (21-6 στο 7΄).  Πολλές φορές οι παίκτες του Παπαδόπουλου ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους σε λάθη με τις παγίδες και τα double team να είναι συνεχόμενα. Το δεκάλεπτο έκλεισε με το IBC μπροστά με 30-8. Ο Δάσκαλος ήταν φουριόζος και μετρούσε ήδη 10 πόντους. Στη δεύτερη περίοδο ο Γιάννης Παπαδόπουλος πέρασε στον αγώνα τους νεαρούς Βάση, Σφουγγάρη και Πατραμάνη, μαζί με τους Κρικώνη και Ματσάγγα. Με όπλο την εξαιρετική άμυνα οι γηπεδούχοι έβγαλαν πολλούς αιφνιδιασμούς μεγαλώνοντας συνεχώς τη διαφορά (55-19 στο 19΄). Το ημίχρονο έκλεισε με το IBC να απολαμβάνει ένα πολύ άνετο προβάδισμα (59-19).


Ο προπονητής των γηπεδούχων θέλει συνεχώς να κρατάει τους παίκτες τους φρέσκους και σε εγρήγορση και γι' αυτό ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με τους αρχικούς πέντε. Στα μισά της περιόδου το σκορ ήταν 80-25 υπέρ των γηπεδούχων και στο 30΄ 98-29. Τους 34 από τους 39 πόντους που πέτυχε το IBC στο δεκάλεπτο τους είχαν οι Τσιρώνης, Τσατάλας και Δάσκαλος. Με το IBC να έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει προ πολλού τη νίκη η τελευταία περίοδος ήταν μια καλή ευκαιρία να αγωνιστούν όλοι οι παίκτες που βρισκόταν στη δωδεκάδα. Κακατσίδης και Κουλουμπής  πήραν λεπτά συμμετοχής, με τον Τσιτσώνη να "κλέβει την παράσταση" βάζοντας τρία μαζεμένα τρίποντα. Τελικό σκορ 122-37 με την ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου να κάνει το 17/17 και να βρίσκεται μόλις ένα βήμα μακριά από την ολοκλήρωση του αήττητου στην κανονική περίοδο. Επόμενο παιχνίδι εκτός έδρας απέναντι στον Α.Γ.Ο.Φ. το ερχόμενο Σάββατο.



MVP

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Αποστόλη Δάσκαλο που φάνηκε από την αρχή του αγώνα πως ήταν σε καλή κατάσταση. Σταμάτησε στους 21 πόντους με 5 εύστοχα τρίποντα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο κορυφαίος του αγώνα. Ο Θοδωρής Τσιρώνης πέτυχε και αυτός 21 πόντους και ήταν από τους διακριθέντες της αναμέτρησης.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Από το τζάμπολ οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Τα δεκάλεπτα: 30-8, 59-19, 98-29, 122-37

Διαιτητές: Δημητράκας-Διβἀρης-Γείτονας

IBC (Παπαδόπουλος-Χαντζάρας): Βάσης 12(2), Ματσάγγας 12, Κρικώνης 6, Τσιτσώνης 9(3), Κουλουμπής, Καραμπίνης 7(1), Πατραμάνης Αρ. 8, Κακατσίδης, Τσατάλας 18, Δάσκαλος 21(5), Τσιρώνης 21(2), Σφουγγάρης 8

Αίας Άρτας (Αγόρος): Χάρος 13, Παπακίτσος, Παππάς 6, Παπαχρήστος 5, Παπαμιχαήλ 13


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου