Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Έκανε το 1-0 στη σειρά το IBC με ηγέτες τους Τσιτσώνη και Τσατάλα (vid,pics)

 

Με το δεξί μπήκε στα playoffs το IBC επικρατώντας με 66-57 του αξιόμαχου και ευθέως ανταγωνιστικού Λέοντα Μεσολογγίου, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών.
Κομβικός και πρώτος σκόρερ ο Ντίνος Τσιτσώνης με 20, με τον Τσατάλα να προσθέτει 16 και τον Βάση να έχει 11 συνεισφέροντας σημαντικά στη νίκη της ομάδας του με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Τέσσερις διψήφιους είχε ο Λέοντας με τον Κάλλιγα να έχει 11 και τους Γρατσινόπουλο, Χρυσανθόπουλο και Χουλιάρα να προσθέτουν από 10.

Καραμπίνης, Τσιτσώνης, Τσατάλας, Δάσκαλος και Μπάλλας ήταν οι αρχικές επιλογές του Γιάννη Παπαδόπουλου, με τον θηριώδη center να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση έπειτα από το διάστρεμμα που είχε υποστεί στο παιχνίδι με τον Σπάρτακο. Αγχωμένο παρουσιάστηκε το IBC στο πρώτο δεκάλεπτο και με κακές επιλογές στο επιθετικό του κομμάτι, με τον Λέοντα να επιβάλλει το ρυθμό του παγιδεύοντας τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ διαβασμένοι και παίζοντας ζώνη στην άμυνα έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Παπαδόπουλου. 4-4 ήταν το σκορ στο 4΄ με τον Τσιτσώνη να φορτώνεται νωρίς με 2 φάουλ. Ο Κάλλιγας με εύστοχο τρίποντο έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα του (9-4). Οι γηπεδούχοι "τάιζαν" συνεχώς τον Μπάλλα στο ζωγραφιστό με τον αριστερόχειρα ψηλό να μειώνει με τέσσερις δικούς του πόντους στους δύο (10-8). Ο Λέων απάντησε με σερί 6-0, κλείνοντας την περίοδο μπροστά με 16-8. 


Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα +7 στις αρχές του δεκαλέπτου (20-13), όμως δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Καραμπίνη και Τσιτσώνη μείωσαν στον πόντο (20-19 στο 13΄). Ο Καραμπίνης ήταν αυτός που βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να ροκανίσει τη διαφορά, όμως πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο χρεώθηκε με το τρίτο προσωπικό του φάουλ, με τον κόουτς Παπαδόπουλου να αναγκάζεται να τον "παρκάρει" στον πάγκο. Ο Βάσης πήρε τη θέση του πιάνοντας κατευθείαν δουλειά, αφού με δικό του τρίποντο το IBC έφερε το παιχνίδι στα ίσια (22-22 στο 18΄). Στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου ημιχρόνου πήρε τα ηνία ο Τσατάλας και με δικό του επιθετικό ξέσπασμα το IBC στο 20΄ βρισκόταν μπροστά με 30-26. 7 σερί πόντους σημείωσε ο εκρηκτικός forward στο συγκεκριμένο διάστημα, με τους γηπεδούχους να έχουν μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων.


Αγριεμένοι εμφανίστηκαν οι παίκτες του Παπαδόπουλου στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου με τους Τσιτσώνη και Δάσκαλο να αναλαμβάνουν δράση στην επίθεση και να δίνουν προβάδισμα εννιά πόντων στην ομάδα τους (38-29 στο 22). Τσιτσώνης και Βάσης πρωταγωνίστησαν στη συνέχεια και με σερί 8-0 ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (46-29), με τον Τσατάλα με δικό του καλάθι να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το προβάδισμα της ομάδας του (48-29 στο 25΄). 18-3 επιμέρους έτρεξαν οι γηπεδούχοι στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου δείχνοντας την πρόθεσή τους να καθαρίσουν τη νίκη. Ο Λέων επέστρεψε δυναμικά στο παιχνίδι με όπλο τα μακρινά σουτ. 13-0 σερί έτρεξαν οι παίκτες του Σταμάτη μειώνοντας στους έξι (48-42). Την επιθετική δυστοκία της ομάδας του ήρθε να σπάσει ο Βάσης με τρίποντο, κάνοντας το 51-42 στο 29΄, με τον αρχηγό του Λέοντα, τον Γρατσινόπουλο, να διαμορφώνει το σκορ της τρίτης περιόδου με νέο τρίποντο (51-45 στο 30΄).
Με επιμέρους 9-4 οι γηπεδούχοι βρέθηκαν ξανά με διψήφιο προβάδισμα στο 35΄ (60-49). Παπαγεωργίου και Χρυσανθόπουλος με ένα έμμεσο και ένα άμεσο τρίποντο μείωσαν στους πέντε (60-55) δείχνοντας ότι η ομάδα τους θα τα δώσει όλα μέχρι τέλους για τη νίκη. Ο Τσιτσώνης με δίποντο έκανε το 62-55, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δύο εύστοχες βολές του Χουλιάρα μετά από αντιαθλητικό φάουλ, με το σκορ να είναι 62-57 μόλις ένα λεπτό πριν το τέλος. Τέσσερις εύστοχες βολές, δύο από τον Τσατάλα και άλλες τόσες από τον Τσιτσώνη έμελε να διαμορφώσουν το τελικό 66-57.

Η σειρά μεταφέρετε στο Μεσολόγγι, εκεί όπου οι Γιαννιώτες θα προσπαθήσουν να κάνουν το 2-0 και να προκριθούν στους τελικούς. Το ματς είναι προγραμματισμένο για την επόμενη Κυριακή, στις 17:00 στο ΔΑΚ Μεσολογγίου.

MVP

Σε πολλά παιχνίδια της regular season ο Ντίνος Τσιτσώνης ήταν εμφανές ότι δεν φόρτσαρε ιδιαίτερα, κρατώντας δυνάμεις για τους κρίσιμους αγώνες των playoffs. Σήμερα απέδειξε στο παρκέ την ποιότητά του πετυχαίνοντας 20 πόντους. Παρότι ξεκίνησε με μεγάλη αστοχία τον αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καθοριστικός οδηγώντας ουσιαστικά την ομάδα του στη νίκη. Οι 17 από τους 20 πόντους του ήρθαν στο δεύτερο εικοσάλεπτο ενώ "βομβάρδισε" από τα 6,75 με 4 τρίποντα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο νεαρός Δημήτρης Βάσης ήταν κομβικός ερχόμενος από τον πάγκο. Αντικατέστησε επάξια τον Καραμπίνη που είχε πρόβλημα με τα φάουλ, όντας υπερπολύτιμος στη νίκη της ομάδας του. 11 πόντους με 3 τρίποντα, με τους 8 να είναι στο δεύτερο ημίχρονο.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το +11 που έχτισαν οι γηπεδούχοι πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα (60-49), τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν το 1-0 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 8-16, 30-26, 51-45, 66-57

Διαιτητές: Ζέρβας-Ντάγκας

IBC (Παπαδόπουλος-Χαντζάρας): Βάσης 11(3), Ματσάγγας, Κρικώνης, Τσιτσώνης 20(4), Κουλουμπής, Καραμπίνης 7(1), Κακατσίδης, Σφουγγάρης, Τσατάλας 16(2), Δάσκαλος 5, Τσιρώνης, Μπάλλας 7

Λέων Μεσολογγίου (Σταμάτης-Σαμαλέκος): Διαμαντόπουλος, Δαλλάρης, Δρόσος, Γρατσινόπουλος 10(1), Κάλλιγας 11(3), Ζαφειρόπουλος 6, Χρυσανθόπουλος 10(2), Χουλιάρας 10(1), Θεοφίλης, Παπαγεωργίου 6(1), Κοντονάσιος 4, Στράτος

Δημήτρης Κοσίνας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου