Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Ντέρμπι κορυφής με φόντο τα playoffs...


Μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους IBC και Σπάρτακο έρχεται το Σάββατο στο Νέο Κλειστό, λίγο πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.
Οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες στο Β΄ όμιλο, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με φόντο τα playoffs, όπου είναι και το ποιο σημαντικό έπαθλο της χρονιάς. Γηπεδούχος θα είναι το IBC, το οποίο είναι και το μεγάλο φαβορί του αγώνα. Η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου μετράει ήδη 14 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, όντας αήττητη και ο μεγάλος της στόχος για τη φετινή χρονιά δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο χτίστηκε το καλοκαίρι και ενισχύθηκε με παίχτες που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία από τα εθνικά πρωταθλήματα. Από την άλλη μεριά ο Σπάρτακος είναι το αουτσάιντερ του ντέρμπι, βρίσκεται μέσα στους στόχους που έχουν τεθεί από το καλοκαίρι, δηλαδή είσοδος στην πρώτη δυάδα που οδηγεί σε συμμετοχή στα playoffs και θέλει να διατηρηθεί εκεί μέχρι και το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι παίχτες του Γιάννη Καΐκα πραγματοποιούν εξαιρετική χρονιά, έχοντας ρεκόρ 13-1 και ουσιαστικά η μοναδική τους απειλή για την δυάδα είναι ο τρίτος της βαθμολογίας Πρωτέας Ηγουμενίτσας.

Πετάνε "φωτιές" στην επίθεση

Οι δύο μονομάχοι όπως είναι λογικό έχουν τις καλύτερες επιθέσεις. Το IBC είναι με διαφορά η νούμερο ένα επίθεση στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, σημειώνοντας 92,2 πόντους κατά Μ.Ο. Ο Σπάρτακος διαθέτει την αμέσως επόμενη καλύτερη με 76 πόντους κατά Μ.Ο. Η μεγαλύτερη επιθετική συγκομιδή για το IBC ήρθε στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής απέναντι στον Α.Γ.Ο.Φ., όταν σημείωσε 118 πόντους. Για τον Σπάρτακο η καλύτερη επιθετική του επίδοση πραγματοποιήθηκε στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής κόντρα στον ΑΓΣΙ (U 20), όπου σημείωσε 93 πόντους.

Άμυνες από "ατσάλι"

Ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό πρέπει να διαθέτουν πάνω από όλα εξαιρετικές άμυνες. Από αυτόν το γενικό κανόνα δε θα μπορούσε να λείπει το IBC, με την άμυνα του να δυσκολεύει απίστευτα τους αντιπάλους του. Ο κόουτς Παπαδόπουλος σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του εφαρμόζει για μεγάλα διαστήματα άμυνες zone press πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, με το IBC να είναι πολύ αποτελεσματικό και να χτίζει έτσι μεγάλες διαφορές. Μόλις 51,5 πόντους κατά Μ.Ο. δέχεται ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα, διαθέτοντας με διαφορά εκτός από την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα


Ο Σπάρτακος διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με παθητικό 58,5 πόντους κατά Μ.Ο. . Όπως έχει πει και ο προπονητής Γιάννης Καΐκας, στόχος του είναι η ομάδα να δείχνει σε κάθε παιχνίδι βελτιωμένη εικόνα στα μετόπισθεν και θέλει τα πάντα να ξεκινούν από το αμυντικό κομμάτι.


IBC
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΘΕΣΗ
92,2 κατά Μ.Ο.
76 κατά Μ.Ο.
ΑΜΥΝΑ
51,5 κατά Μ.Ο.
58,5 κατά Μ.Ο.

Μπάλλας-Τσατάλας vs Ζήσης-Λαμπρόπουλος


Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι μάχες ανάμεσα στη συγκεκριμένη τετράδα παιχτών. Ο Παναγιώτης Τσατάλας είναι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο πιο σταθερός παίχτης της ομάδας. Σημειώνει κατά Μ.Ο. 16,7 πόντους, έχοντας αγωνιστεί και στους 14 αγώνες του IBC. Διακρίνεται για τα αθλητικά του προσόντα και είναι αποδεδειγμένα εξαιρετικός αμυντικός. Σίγουρα θα αναλάβει να περιορίσει τη δράση του Δημήτρη Ζήση. Ο ηγέτης του Σπάρτακου είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ ανάμεσα στους παίχτες των γιαννιώτικων ομάδων στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, σημειώνοντας κατά Μ.Ο. 20,6 πόντους. Το matchup των δύο παιχτών θα είναι ένα από αυτά που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.


ΤΣΑΤΑΛΑΣ
ΖΗΣΗΣ
ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΝΤΩΝ
234
288
Μ.Ο. ΠΟΝΤΩΝ
16,7
20,6


Κάτω από τα καλάθια ξεχωρίζει η μονομαχία ανάμεσα στον Χρήστο Μπάλλα και τον Ντίνο Λαμπρόπουλο. Πρόκειται για τους δύο πιο ποιοτικούς center της κατηγορίας, με μεγάλη συνεισφορά στην ομάδα τους, αμυντικά και επιθετικά. Ο έμπειρος Μπάλλας είναι ο πρώτος σκόρερ του IBC, με 16,8 πόντους κατά Μ.Ο. Μπορεί να τελειώσει με χαρακτηριστική άνεση φάσεις κοντά στο καλάθι, ενώ την ίδια στιγμή είναι και πόλος δημιουργίας από το ζωγραφιστό, μοιράζοντας ασίστ στους συμπαίχτες του.


Στην αντίπερα όχθη ο Λαμπρόπουλος σε 12 παιχνίδια με τον Σπάρτακο σημειώνει κατά Μ.Ο. 16,6 πόντους. Η παρουσία του είναι κάτι περισσότερο από σημαντική για την ομάδα του Καΐκα. Όπως και ο Μπάλλας, έτσι και ο center του Σπάρτακου, έχει την ικανότητα να δημιουργήσει για τους συμπαίχτες του αλλά και να απειλήσει από μακρινή απόσταση με το καλό σουτ που διαθέτει. Η μάχη τους σίγουρα θα κρίνει εν πολλοίς το Σαββατιάτικο ντέρμπι.




ΜΠΑΛΛΑΣ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΝΤΩΝ
218
199
Μ.Ο. ΠΟΝΤΩΝ
16,8
16,6

Ο πάγκος του IBC

Η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου διαθέτει με διαφορά το πληρέστερο ρόστερ στην κατηγορία, με ποιοτικούς παίχτες να έρχονται από τον πάγκο και να κάνουν τη διαφορά. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο αρχηγός Κώστας Κρικώνης, ο οποίος έρχεται σε όλα τα παιχνίδια από τον πάγκο, πραγματοποιώντας εξαιρετική χρονιά. Έχει αγωνιστεί στα 12 από τα 14 ματς της ομάδας του και είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, συνεισφέροντας 11,5 πόντους κατά Μ.Ο., παίζοντας παράλληλα εξαιρετική άμυνα, με μεγάλη έφεση στα κλεψίματα, ενώ αν χρειαστεί μπορεί να οργανώσει και το παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Θοδωρής Τσιρώνης είναι ένας ακόμα έμπειρος παίχτης που έρχεται από τον πάγκο συνεισφέροντας πολλά στο IBC. Ο 36χρονος power forward διακρίνεται για το εξαιρετικό μακρινό του σουτ, όντας ένας από τους καλύτερους σουτέρ στο φετινό πρωτάθλημα. Πετυχαίνει 9,4 πόντους κατά Μ.Ο., έχοντας συνολικά 25 εύστοχα τρίποντα.

Σουτέρ μεγάλης κλάσης Τσιτσώνης και Ζήσης


Δύο εξαιρετικοί σουτέρ τίθενται αντιμέτωποι στο Σαββατιάτικο ντέρμπι. Μιλάμε φυσικά για τον Ντίνο Τσιτσώνη και τον Δημήτρη Ζήση. Ο Τσιτσώνης ήταν μία από τις ηχηρές καλοκαιρινές μεταγραφές του IBC, έχοντας δικαιώσει πλήρως τους ανθρώπους της ομάδας για την επιλογή τους. Τα 37 εύστοχα τρίποντα σε 14 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί πιστοποιούν το πόσο εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων είναι. Στον Σπάρτακο ο Ζήσης αποτελεί τη σταθερή αξία από την γραμμή των 6,75. Σε 14 συμμετοχές έχει 34 εύστοχα τρίποντα, όντας με διαφορά ο μεγαλύτερος killer για την ομάδα του.

X-factor ο Θεοχάρους για τον Σπάρτακο


Ο Αποστόλης Θεοχάρους αποτελεί σταθερά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν τον τρίτο πόλο επιθετικά για την ομάδα του. Σημειώνει κατά Μ.Ο. 12,3 πόντους στα 13 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί. Έχει ταιριάξει με τον Λαμπρόπουλο, συνθέτοντας ένα εξαιρετικό δίδυμο ψηλών και η καλή του απόδοσή θα βοηθήσει πάρα πολύ τον Σπάρτακο να διεκδικήσει τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι.

Το IBC θριαμβευτής στο πρώτο παιχνίδι

Στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων που είχε γίνει στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, το IBC είχε επικρατήσει με 91-67 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπάλλα που είχε 21 πόντους. Διψήφιοι ήταν και οι Δάσκαλος με 15, Τσιτσώνης με 14 και Τσατάλας με 13. Από τον Σπάρτακο ο Ζήσης είχε 24 με τον Θεοχάρους να πετυχαίνει 13.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 38-46, 55-69, 67-91

Σπάρτακος(Καΐκας): Ντρίτσος 7(1), Κόρδας, Μάστορας 1, Ζήσης 24(2), Λαμπρόπουλος 9, Κολιγιώτης 7, Κιμισκίδης 3, Γούλας, Δήμος 3, Θεοχάρους 13, Παπανικολάου, Κούργιας

IBC(Παπαδόπουλος-Χαντζάρας): Βάσης 5(1), Ματσάγγας 4, Κρικώνης 7, Τσιτσώνης 14(3), Κουλουμπής, Καραμπίνης 5, Δάσκαλος 15(2), Πατραμάνης Κ. 4, Τσατάλας 13(1), Κακατσίδης, Τσιρώνης 3(1), Μπάλλας 21

IBC και Σπάρτακος θα τεθούν και πάλι αντιμέτωποι το Σάββατο στις 20:00 στο Νέο Κλειστό με τη συνέχεια να αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Δημήτρης Κοσίνας














         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου