Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Με άμυνα για σεμινάριο το IBC επικράτησε του Θρύλου και διεύρυνε το αήττητό του!(vid,pics)


Την κατάκτηση μίας ακόμα νίκης στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε το IBC, επικρατώντας εύκολα του Θρύλου Ιωαννίνων με 84-43.
Αυτή ήταν η 14η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, με την ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου να ανεβάζει συνεχώς στροφές, ενόψει των playoffs που πλησιάζουν. Ο Θρύλος στερήθηκε των υπηρεσιών των Καραγιάννη και Τζοβάρα, δύο παίχτες που αποτελούν βαρόμετρα για την απόδοση της ομάδας. Στα θετικά ο αρκετός χρόνος συμμετοχής που πήραν οι δύο μικροί Αποστολίδης και Παπαζυγούρας. Μπάλλας και Τσιρώνης είχαν από 17 πόντους, με τον Τσατάλα να προσθέτει 14 και τον Βάση να είναι επίσης διψήφιος με 10. Ο Παπούδος με 21 ξεχώρισε για το Θρύλο.



Ο Σπύρος Μπεζεβέγκης ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα τον νεαρό Αποστολίδη, δείγμα του πόσο πολύ τον πιστεύει, μαζί με τους Τάχια, Παπούδο, Ντόντη και Μπιλανάκη. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος επέλεξε τη συνηθισμένη πεντάδα του, δηλαδή τους Καραμπίνη, Τσιτσώνη, Τσατάλα, Δάσκαλο και Μπάλλα. Νωρίς νωρίς το IBC προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (12-2 στο 5΄), ενώ με φοβερή προσήλωση στην άμυνα, έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά με 24-7. Τους 19 από τους 24 πόντους του IBC τους είχαν σημειώσει οι Μπάλλας και Τσατάλας. Οι γηπεδούχοι δυσκολευόταν πάρα πολύ στην επίθεση, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει πάνω από τους είκοσι στο 14΄ (32-8). Τσιρώνης, Βάσης και Κρικώνης ήρθαν από τον πάγκο, οδηγώντας την ομάδα τους επιθετικά στη δεύτερη περίοδο. Ο Τσιρώνης με δύο συνεχόμενα τρίποντα διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου (51-18).


Παρά το γεγονός ότι ο νικητής είχε κριθεί ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο, το IBC ήταν πολύ συγκεντρωμένο στην άμυνα και δέχθηκε μόλις 7 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Η τελευταία περίοδος ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Θρύλο να κρατάει το γεγονός ότι το επιμέρους σκορ ήταν υπέρ του (18-15), καθώς και το επιθετικό ξέσπασμα του Παπούδου (σημείωσε τους 14 από τους 21 πόντους του στο τελευταίο δεκάλεπτο). Από την άλλη ο κόουτς Παπαδόπουλος άνοιξε το rotation, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους. Ο νεαρός Σφουγγάρης ξεχώρισε με 6 μαζεμένους πόντους. Τελικό σκορ 84-43 με το IBC να στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον Σπάρτακο που ακολουθεί το ερχόμενο Σαββατο. Ο Θρύλος θα υποδεχτεί τον Πύρρο Αρταίων, σε ένα παιχνίδι που είναι επίσης προγραμματισμένο για το επόμενο Σάββατο. 

MVP

Εξαιρετικός ήταν στο σημερινό παιχνίδι ο Θοδωρής Τσιρώνης. Ο έμπειρος power forward του IBC σημείωσε 17 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα και πρωταγωνίστησε στη 14η νίκη της ομάδας του.

Φυσικά Μπάλλας και Τσατάλας ήταν σε ένα ακόμα αγώνα "ακρογωνιαίοι λίθοι", με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα.

ΑΦΑΝΗΣ "ΗΡΩΑΣ"

Ο Δημήτρης Βάσης αποτελεί έναν πολύ ταλαντούχο παίχτη και ο Παπαδόπουλος στηρίζει πολλά πάνω του. Πέτυχε 10 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ οργάνωσε εξαιρετικά το παιχνίδι της ομάδας του στα λεπτά που αγωνίστηκε.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το 51-18 του πρώτου ημιχρόνου δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στον Θρύλο Ιωαννίνων. Το IBC συντήρησε τη διαφορά του σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 7-24, 18-51, 25-69, 43-84

Διαιτητές: Διαμάντης, Αθανασίου

Θρύλος Ιωαννίνων(Μπεζεβέγκης-Αρβανιτάκης): Παπούδος 21(4), Αποστολίδης 2, Τάχιας 5(1), Σκόρδος 4, Παπαζύγουρας 2, Σιαραψής 5, Ντόντης 2, Μπιλανάκης 2

IBC(Παπαδόπουλος-Χαντζάρας): Βάσης 10(1), Ματσάγγας 7, Κρικώνης 6, Τσιτσώνης 3(1), Κουλουμπής, Καραμπίνης 2, Πατραμάνης Αρ., Σφουγγάρης 6, Τσατάλας 14(2), Δάσκαλος 2, Τσιρώνης 17(3), Μπάλλας 17(1)











Δημήτρης Κοσίνας

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου