Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Λαμπρόπουλος και Ζήσης οδήγησαν το Σπάρτακο σε εύκολη νίκη επί του Θρύλου Ιωαννίνων(vid,pics)



Σε ένα παιχνίδι που δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, ο Σπάρτακος επικράτησε εύκολα του Θρύλου Ιωαννίνων με 51-33 και εκμεταλλευόμενος την ήττα του Πρωτέα Ηγουμενίτσας από το IBC, εδραιώθηκε για τα καλά στη δεύτερη θέση του ομίλου.
Το παιχνίδι αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον, όμως η απουσία του Τζοβάρα λόγω τραυματισμού από πλευράς Θρύλου, αποδυνάμωσε αρκετά την ομάδα του Σπύρου Μπεζεβέγκη στη ρακέτα και δεν είχε αντίπαλο δέος στα μέτρα του Ντίνου Λαμπρόπουλου. Από πλευράς Σπάρτακου σημαντική ήταν η απουσία του Κωνσταντίνου Κιμισκίδη. Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Λαμπρόπουλος και Ζήσης με 15 πόντους, ενώ για τον Θρύλο ο Καραγιάννης είχε 13.

Ο Νυφαντής ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού για τους γηπεδούχους, έχοντας μαζί του στην περιφέρεια τους Καραγιάννη και Παπούδο. Το δίδυμο ψηλών αποτελούνταν από τους Μπιλανάκη και Ντόντη. Στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Καΐκας διάλεξε να ξεκινήσει με τους Κόρδα, Ζήση, Θεοχάρους, Κολιγιώτη και Λαμπρόπουλο. Δυναμικό ξεκίνημα για τον Σπάρτακο που προηγήθηκε με 7-0 στο 3΄. Στο 5΄ οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το προβάδισμά τους (11-4), ενώ με τον Ζήση να αναλαμβάνει δράση στο υπόλοιπο του δεκαλέπτου, ο Σπάρτακος προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (20-6 στο 10΄). Ο Ζήσης σημείωσε και τους εννέα πόντους της ομάδας του. Στο δεύτερο δεκάλεπτο παίχτηκε κακό μπάσκετ και από τις δύο ομάδες και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα πρώτα τρία λεπτά δε σημειώθηκε κανένα καλάθι. Το επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν 10-5 υπέρ του Σπάρτακου. Ο Θρύλος ήταν πολύ άστοχος, με αποτέλεσμα να σημειώσει μόλις 11 πόντους στο ημίχρονο. Το σκορ στο 20΄ ήταν 30-11 υπέρ των φιλοξενούμενων.


Στο 24΄ η διαφορά ξέφυγε πάνω από τους είκοσι (36-15), με τον Σπάρτακο να διαχειρίζεται εύκολα το παιχνίδι. Χρόνο συμμετοχής πήραν οι νεαροί παίχτες που ήταν στις δωδεκάδες των δύο ομάδων. Από πλευράς Σπάρτακου αγωνίστηκαν οι Δήμος, Κούργιας και Κύρκος και μάλιστα σκόραραν όλοι τους. Από τον Θρύλο έπαιξαν οι νεαροί Αποστολίδης και Παπαζυγούρας. Τελικό σκορ 51-33, με τον Σπάρτακο να φτάνει τις εννέα νίκες στο πρωτάθλημα και να υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική τον Πύρρο Αρταίων. Από την άλλη ο Θρύλος Ιωαννίνων μετά τη σημερινή ήττα έχει ρεκόρ 5-5 και την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Αίαντα Άρτας.


MVP

Ο Λαμπρόπουλος έκανε σε ένα ακόμα παιχνίδι τη διαφορά για τον Σπάρτακο. Έκανε double doble, σημειώνοντας 15 πόντους μαζί με 13 ριμπάουντ, έχοντας πολλές μάχες στο ζωγραφιστό, εκ των οποίων οι περισσότερες κερδισμένες.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο αρχηγός του Σπάρτακου Κώστας Κόρδας έκανε αθόρυβη δουλειά. Σημείωσε 6 πόντους παίζοντας εξαιρετική άμυνα και ξεχώρισε για την ομάδα του Καΐκα.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Από την αρχή του αγώνα ο Σπάρτακος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατόρθωσε μόλις στο 10΄ να προηγηθεί με διψήφια διαφορά (20-6). Μέχρι και το τέλος είχε με άνεση την πρωτοπορία στο σκορ.

Σπάρτακος: 16-40 δίποντα (40%), 4-20 τρίποντα (20%) 7-11 βολές (64%), 43 ριμπάουντ (37 αμυντικά, 6 επιθετικά), 13 ασίστ, 11 κλεψίματα, 5 κοψίματα, 16 λάθη

Τα δεκάλεπτα: 6-20, 11-30, 21-41, 33-51

Διαιτητές: Καννής, Λειβαδίτης

Θρύλος Ιωαννίνων(Μπεζεβέγκης): Αποστολίδης, Παπούδος 8(2), Καραγιάννης 13, Μήτσης, Σκόρδος 2, Παπαζυγούρας, Ντόντης 4, Σιαραψής 2, Νυφαντής, Γιώτης, Μπιλανάκης 4

Σπάρτακος(Καΐκας): Ντρίτσος (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κόρδας 6(2) (2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Μάστορας, Ζήσης 15(1) (5/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Λαμπρόπουλος 15(1) (13 ριμπάουντ, 5/7 δίποντα, 3 ασίστ, 2 κοψίματα, Κολιγιώτης 2 (2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Δήμος 2 (2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γούλας (3 ριμπάουντ), Μαυρογιάννης 3, Θεοχάρους 5 (5 ριμπάουντ), Κύρκος 2, Κούργιας 1

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου