Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Τα συμπεράσματα από τον πρώτο γύρο στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ


Ο πρώτος γύρος στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ έχει ολοκληρωθεί και πλέον οι δέκα ομάδες μπαίνουν στην τελική ευθεία για τον δεύτερο και καθοριστικό που θα κρίνει τα τελικά πλασαρίσματα.


"Καλπάζει για την πρωτιά"


Το IBC απέδειξε στη διάρκεια του πρώτου μισού του πρωταθλήματος γιατί θεωρείται από το καλοκαίρι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Έκανε το 9/9 με επιβλητικές εμφανίσεις έχοντας μεγάλο πλουραλισμό στην επίθεση και πολλές λύσεις. Μπάλλας, Τσατάλας και Τσιτσώνης αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά και αυτό ακριβώς πετυχαίνουν, σε συνδυασμό με την εμπειρία των παλιών, καθιστώντας το IBC την πιο δυνατή ομάδα στον όμιλο. Διαθέτει τόσο την καλύτερη άμυνα όσο και την καλύτερη επίθεση και ο στόχος του Γιάννη Παπαδόπουλου ενόψει του δεύτερου γύρου, είναι η ομάδα να διατηρήσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης και να βελτιώνεται συνεχώς ενόψει των playoffs, όπου είναι σίγουρο ότι θα είναι η μία από τις δύο ομάδες που θα συμμετάσχουν από τον Β΄ όμιλο.

Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως για τα playoffs


Ο Σπάρτακος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από το αήττητο IBC, από το οποίο έχει έρθει και η μοναδική του ήττα στη χρονιά. Ο Γιάννης Καΐκας και οι παίχτες του δείχνουν έτοιμοι να ολοκληρώσουν αυτό που έχουν θέσει ως στόχο, δηλαδή να μπουν στα playoffs. Με τους Ζήση και Λαμπορόπουλο να οδηγούν την ομάδα και τον Θεοχάρους πολύτιμο πυλώνα, ο Σπάρτακος θέλει να κάνει το step up στο 2019 και να επιστρέψει στα playoffs. Βέβαια δεν είναι μόνος του καθώς ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας δείχνει πιο δυνατός και πιο αποφασισμένος από ποτέ. Η ομάδα του Αλεξίου δυνάμωσε πολύ το περασμένο καλοκαίρι, με σκοπό να πλασαριστεί στην πρώτη δυάδα του πρωταθλήματος. Με παίχτες όπως οι Μιχαήλ, Μάλλιος, Χαντέλης και Κρανής, ο Πρωτέας διαθέτει ποιότητα και εμπειρία και από ότι φαίνεται θα δώσει μάχη μέχρις εσχάτων με τον Σπάρτακο για τη δεύτερη θέση και το προνομιούχο εισιτήριο για τα playoffs.

Θέλει να διατηρήσει το καλό μομέντουμ


Ο Θρύλος Ιωαννίνων του Σπύρου Μπεζεβέγκη έκλεισε τον πρώτο γύρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποχαιρετώντας το 2018 με τέσσερις συνεχόμενες νίκες και θέλει να δώσει συνέχεια στο μομέντουμ που έχει χτίσει. Παρά το κακό ξεκίνημα κατάφερε να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και στόχος είναι να αποκτήσει σταθερότητα και συνέχεια στο παιχνίδι του και να εκμεταλλευτεί το φορμάρισμά του για να πλασαριστεί όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία. Καραγιάννης, Τζοβάρας και Παπούδος είναι οι παίχτες που οδηγούν την ομάδα, με την άνοδο του Καραγιάννη στα τελευταία παιχνίδια να βοηθάει πάρα πολύ τον Θρύλο. Ο 24χρονος guard ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο σερί των τεσσάρων νικών, σημειώνοντας κατά Μ.Ο. 19.25 πόντους.

Χαμός στο μέσο της βαθμολογίας


Ο Κερκυραϊκός μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρίσκεται ισόβαθμος με τον Θρύλο Ιωαννίνων στην τέταρτη θέση. Πραγματοποιεί μια καλή χρονιά και σίγουρα θα είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την τέταρτη θέση. Ο Αίας Άρτας ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, έχοντας εκκινήσει με 4 νίκες και μόλις 1 ήττα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Στη συνέχεια έκανε τέσσερις συνεχόμενες ήττες υποχωρώντας στην έκτη θέση.  Παρόλα αυτά, έχει δείξει ότι είναι καλή ομάδα και μαζί με τον Κερκυραϊκό μπορούν να κάνουν πολλές ζημιές.


Ο νεοφώτιστος Α.Γ.Ο.Φ., διαθέτει ταλαντούχους παίχτες στην επίθεση, με τους Ροντογιάννη και Μπούγια να κάνουν τη διαφορά και η ομάδα του Καραμούτσιου έχει την τέταρτη καλύτερη επίθεση στον όμιλο. Στόχος είναι να βελτιωθεί στην άμυνα και να κατακτήσει κάποιες νίκες, ώστε να σταθεροποιηθεί στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα. Ο ΑΓΣΙ(U 20) του Βαγγέλη Αυγερινού στις εννέα πρώτες αγωνιστικές μετρά ρεκόρ 2-7 και βρίσκεται στην όγδοη θέση. Σίγουρα άπαντες στην ομάδα ευελπιστούν σε έναν καλύτερο δεύτερο γύρο και ο κόουτς Αυγερινός θέλει οι νεαροί παίχτες του να βελτιώνονται καθημερινά και να αποκτούν παραστάσεις από δυνατούς αγώνες. Ξεχωρίζουν οι δύο ηγέτες της ομάδας, ο Μάρκος Μπαζάκας και ο Νίκος Ψιλοδημητρακόπουλος.


Όσον αφορά τους δύο ουραγούς του βαθμολογικού πίνακα, τον Ιόνιο και τον Πύρρο Αρταίων, δείχνουν πιο αδύναμοι συγκριτικά με τις ομάδες που βρίσκονται στις πάνω θέσεις και έχουν ρεκόρ 1-8. Ο μεν Ιόνιος επικράτησε στο μεταξύ τους ντέρμπι του Πύρρου, ο δε Πύρρος τη μοναδική του νίκη την έκανε στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου, απέναντι στον ΑΓΣΙ (U 20). Σίγουρα θα πρέπει να δείξουν μεγάλη βελτίωση προκειμένου να μπορέσουν να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Η επιθετική συγκομιδή των 10 ομάδων:

ΟΜΑΔΑ
Μ.Ο. ΠΟΝΤΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ
ΠΟΝΤΩΝ
IBC
93.8
845
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
75.3
678
ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
70
630
Α.Γ.Ο.Φ.
69.5
626
ΑΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
63.6
573
ΘΡΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
61.3
552
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ
61.2
551
ΑΓΣΙ (U 20)
57.8
521
ΙΟΝΙΟΣ
57.5
518
ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
49.1
442
 
Οι αμυντικές επιδόσεις των 10 ομάδων:

ΟΜΑΔΑ
Μ.Ο. ΠΟΝΤΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ
ΠΟΝΤΩΝ
IBC
51.4
463
ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
56.8
512
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
60.5
545
ΘΡΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
60.7
547
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ
66.7
601
ΑΓΣΙ (U 20)
68.1
613
ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
69.1
622
ΑΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
71.1
640
ΙΟΝΙΟΣ
73.7
664
Α.Γ.Ο.Φ.
81
729
Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου