Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Κυρίαρχος ο Σπάρτακος πήρε το ντέρμπι με τον ΑΓΣΙ U 20 (vid,pics)


Παίζοντας ανά διαστήματα όμορφο μπάσκετ, ο Σπάρτακος αναδείχθηκε θριαμβευτής στο τοπικό ντέρμπι με τον ΑΓΣΙ (U 20) με σκορ 89-60, σημειώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με το IBC.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ο Δημήτρης Ζήσης που σημείωσε 28 πόντους. Τον πλαισίωσαν εξαιρετικά οι Θεοχάρους και Λαμπρόπουλος με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Από την ομάδα του Βαγγέλη Αυγερινού, ξεχώρισε ο Μπαζάκας με 18, με τον Ψιλοδημητρακόπουλο να προσθέτει 12.

Ο Βαγγέλης Αυγερινός επέλεξε στην αρχική του πεντάδα τους Σταλίκα, Πρεμέτη, Ψιλοδημητρακόπουλο, Μπαζάκα και Κολόκα. Ο κόουτς του ΑΓΣΙ (U 20), δεν είχε στο αρχικό σχήμα τον Διβάρη, τον οποίο έφερε από τον πάγκο. Από την άλλη μεριά, ο Γιάννης Καΐκας, ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Κόρδα στο ρόλο του οργανωτή, τους Ζήση και Μάστορα στα "2" και "3" και τους Θεοχάρους και Λαμπρόπουλο δίδυμο ψηλών. Ο Σπάρατκος ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και στο 4΄ είχε ήδη διψήφια διαφορά (12-2). Στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου, οι παίχτες του Αυγερινού δυσκολευόταν πολύ να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, με αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώνει συνεχώς (19-6 στο 6΄). Ο Σπάρτακος "έβγαζε φωτιές" στην επίθεση, με αποτέλεσμα να σημειώσει 30 πόντους στο δεκάλεπτο και να προηγείται με double score (30-15). 13 πόντους πέτυχε ο Ζήσης στο δεκάλεπτο, δείχνοντας από νωρίς ότι βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα. 

Στο 14΄ η διαφορά έφτασε ακόμα και το +20 για την ομάδα του Καΐκα (46-26). Ο ΑΓΣΙ με επιμέρους 9-2, μείωσε σε 48-35 στο 17΄, όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι, κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο μπροστά με 56-35. Εκτός από τον Ζήση που είχε ήδη 22, στο ημίχρονο ξεχώρισε και ο Θεοχάρους με 11. Από πλευράς ΑΓΣΙ, ο Μπαζάκας είχε 12.


Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Σπάρτακος συνέχιζε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, διατηρώντας σταθερά τη διαφορά γύρω στους 20 πόντους και έδειχνε να καθαρίζει νωρίς νωρίς τη νίκη. Η τελευταία περίοδος ήταν μια καλή ευκαιρία για τους δύο προπονητές να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίχτες τους. Για τον Σπάρτακο πολύ καλή παρουσία είχε ο νεαρός Δήμος με 7 πόντους και κυρίως ήταν πολύ καλός οργανωτικά για την ομάδα του. Εκτός από τον Δήμο, χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Βαράκας και Κούργιας, με τον πρώτο να σημειώνει μάλιστα και 5 πόντους. Τελικό σκορ 89-60, με τις δύο ομάδες να ξεκουράζονται το επόμενο Σαββατοκύριακο, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος και να επιστρέφουν στη δράση στις 24 και 25 Νοεμβρίου, αντιμετωπίζοντας ο μεν Σπάρτακος τον Κερκυραϊκό και ο δε ΑΓΣΙ (U 20) τον Αίαντα Άρτας.

MVP

Ο Ζήσης με τους 28 πόντους που φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι ήταν σε καταπληκτική μέρα, οδηγώντας τον Σπάρτακο σε μία ακόμα νίκη. Μάλιστα στο τέταρτο δεκάλεπτο ο κόουτς Καΐκας δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου, επιλέγοντας, εφόσον το παιχνίδι έδειχνε ότι είχε κριθεί, να τον ξεκουράσει.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Θεοχάρους και Λαμπρόπουλος συνέθεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο στη frontline του Σπάρτακου. Δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα απέναντι στους νεαρούς παίχτες του ΑΓΣΙ (U 20) και σημείωσαν από 17 και 16 πόντους

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το εξαιρετικό ξεκίνημα του Σπάρτακου στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου και προηγήθηκε με 30-15, έθεσε στέρεες βάσεις για τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο, η διαφορά ήταν ήδη πάνω από τους 20 (56-35), με το Σπάρτακο να έχει ένα πολύ καλό προβάδισμα για την κατάκτηση του ροζ φύλλου. 

Τα δεκάλεπτα: 15-30, 35-56, 49-72, 60-89

Διαιτητές: Κληματάς, Βίνης

ΑΓΣΙ U 20(Αυγερινός): Σταλίκας 4(1), Τσιμηχόδημος, Ψιλοδημητρακόπουλος 12, Διβάρης 5(1), Πρεμέτης 7, Κωστής 2, Κονταξής, Μουστακλής 3(1), Μπαζάκας 18(4), Μπάρκας 4, Τσίγκας 3(1), Κολόκας 2

Σπάρτακος(Καΐκας-Στύλιος): Ντρίτσος, Κόρδας, Μάστορας 3, Ζήσης 28(4), Λαμπρόπουλος 16(1), Κολιγιώτης 4, Δήμος 7(1), Γούλας 2, Βαράκας 5(1), Θεοχάρους 17, Παπανικολάου 7(1), Κούργιας

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου