Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Επιθετική δυστοκία και έλλειψη συγκέντρωσης έφεραν την ήττα για το Θρύλο Ιωαννίνων! (vids, pics)



Την δεύτερη διαδοχική του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο Θρύλος Ιωαννίνων σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό.
Η ομάδα του Σπύρου Μπεζεβέγκη ηττήθηκε με 58-54 από τον Αία Άρτας, πληρώνοντας ουσιαστικά την έλλειψη συγκέντρωσης και την επιθετική δυστοκία στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Πέντε παίχτες σκόραραν και τους 58 πόντους των φιλοξενούμενων, με τους τέσσερις να είναι διψήφιοι. Κώστας με 15, Τσαμπάς με 14, Τσιλιγιάννης με 11 και Παπαμιχαήλ με 10 ξεχώρισαν για τον Αία. Από πλευράς Θρύλου, ο Παπούδος είχε 19, με τον Τζοβάρα να προσθέτει 10.

Τους Τάχια, Σιαραψή, Παπούδο, Γιώτη και Τζοβάρα επέλεξε στην αρχική του πεντάδα ο κόουτς Μπεζεβέγκης, ενώ από για τον Αία ξεκίνησαν τον αγώνα οι Τσιλιγιάννης, Κώστας, Χίντζιος, Παπαμιχαήλ και Τσαμπάς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στο 4΄ προηγήθηκαν με 10-5. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσαμπάς με 6 σερί δικούς του πόντους έδωσε το προβάδισμα στον Αία με 11-10. Στο 14΄, με τους Καραγιάννη και Τζοβάρα να αναλαμβάνουν δράση επιθετικά, ο Θρύλος με επιμέρους 8-5, πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα (18-16). Όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις λύσεις επιθετικά, με αποτέλεσμα δύο λεπτά πριν το ημίχρονο, να πάρουν ξανά προβάδισμα με βραχεία κεφαλή (23-22). Ο Παπούδος με τρίποντο 52΄΄ πριν το ημίχρονο έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα του (25-23),  όμως καλάθι του Κώστα έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου ισόπαλες στο 25-25. 

Το καλάθι του Κώστα που διαμόρφωσε το 25-25 του ημιχρόνου

Οι παίχτες του Μπεζεβέγκη έδειξαν να βρίσκουν σφυγμό επιθετικά στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, όταν με καλάθι και φάουλ του Ντόντη πήραν προβάδισμα με 28-25. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ σε όλο το δεκάλεπτο, μέχρι και το 27΄, σημείο στο οποίο ο Αίας με δύο τρίποντα των Κώστα και Τσιλιγιάννη, πήρε αέρα 9 πόντων (38-29). Ο Θρύλος με τον Παπούδο να αρχίζει να ανεβάζει στροφές, έτρεξε σερί 7-0 (5 από τους 7 πόντους ο Παπούδος), μειώνοντας στους δύο (38-36). Ένα καλάθι του Τσαμπά, έμελλε να διαμορφώσει το σκορ της τρίτης περιόδου (40-36). Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο, και με επιμέρους 12-4, ανέκτησαν μετά από ώρα το προβάδισμα (48-44 στο 34΄). Όμως, για μία ακόμα φορά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ψυχικά αποθέματα και με σερί 7-0, πέρασαν ξανά μπροστά, τρία λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού (51-48 στο 37΄). Ο αγώνας άρχισε να αποκτά άγρια ομορφιά, με τον Αία να διατηρεί βραχεία κεφαλή ενός πόντου, στο 39΄ (53-52). Κομβικό σημείο για την τελική έκβαση του αγώνα το πετυχημένο μπάσιμο του Κώστα 24΄΄ πριν το τέλος, που έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στην ομάδα του (55-52). Ο Θρύλος μείωσε με καλάθι του Καραγιάννη στον πόντο 11΄΄ πριν τη λήξη (55-54) και στη συνέχεια έκανε φάουλ στον Τσιλιγιάννη για να σταματήσει τον χρόνο. Ο guard των Αρτινών έδειξε ψυχραιμία ευστοχώντας και στις δύο βολές (57-54). Στην επόμενη επίθεση οι γηπεδούχοι έδωσαν την μπάλα στον Τζοβάρα, ο οποίος υπό πίεση αντιπάλου και χρόνου πήρε ένα "σκοτωμένο" τρίποντο που δε βρήκε το στόχο και κάπως έτσι ο Αίας Άρτας διπλασίασε τις φετινές του νίκες.

MVP

Ο Κώστας όχι μόνο ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 15 πόντους και τρία εύστοχα τρίποντα, αλλά ήταν και καθοριστικός για τη νίκη, αφού 24΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα ευστόχησε ίσως στο πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα, βάζοντας υποθήκη νίκης για τον Αία.

ΑΦΑΝEIΣ ΗΡΩEΣ

Ο Τσιλιγιάννης ήταν παίχτης κλειδί για την πορεία του αγώνα και συνέβαλε σημαντικά στη νίκη της ομάδας του. 11 πόντους είχε συνολικά οι βραχύσωμος guard, όμως ήταν καθοριστικοί, ενώ ήταν ψύχραιμος και στη ρουλέτα των βολών στο τέλος του αγώνα, όταν οι γηπεδούχοι έκαναν φάουλ για να σταματήσουν τον χρόνο.
Κομβικός και ο Τσαμπάς για την ομάδα του με 14.


ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Αναμφίβολα το 55-52, 24΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα, που διαμορφώθηκε με το lay up του Κώστα, είναι το σημείο στο οποίο κρίνεται ουσιαστικά ο αγώνας, όπως και η ψυχραιμία του Τσιλιγιάννη στις ελεύθερες βολές προς το τέλος του παιχνιδιού. Όμως καθοριστικό σημείο είναι και το 34΄, όταν ο Θρύλος ανέκαμψε και πήρε ξανά το προβάδισμα με 4 πόντους (48-44), μη μπορώντας όμως να το διατηρήσει μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ

Ο Γιώργος Παπούδος ήταν ο παίχτης που ξεχώρισε για τον Θρύλο με 19 πόντους. Ο guard/forward του Θρύλου Ιωαννίνων έδωσε τα πάντα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, προκειμένου η ομάδα του να ανατρέψει την κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 25-25, 36-40, 54-58

Διαιτητές: Καννής, Λειβαδίτης

Θρύλος Ιωαννίνων(Μπεζεβέγκης): Παπούδος 19(3), Τάχιας 2, Καραγιάννης 9, Τριάντης, Σιραψής 3(1), Γιώτης 5(1), Ντόντης 5, Τζοβάρας 10, Νυφαντής 1, Κοντοκωστόπουλος

Αίας Άρτας: Τσιλιγιάννης 11(1), Κώστας 15(3), Τσάμπας 14, Χίντζιος 8(2), Παπαμιχαήλ 10,  Παπαχρήστος


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου