Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Θριάμβευσε στο ντέρμπι και έκανε ποδαρικό με το δεξί ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (pics,vids)


Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο τοπικό ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής κόντρα στον ΑΓΣΙ, αφού νίκησε με σκορ 84-67 και μπήκε με το δεξί στη νέα σεζόν. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου οι Γεωργίου με 21 και Πανάρας με 19 πόντους. Διψήφιος και ο Καραγκιολίδης που είχε 11. Από τον ΑΓΣΙ ξεχώρισε ο Μάκης με 18, με τον Θυμνιό να προσθέτει 17.
Το Νέο Κλειστό ήταν κατάμεστο και το ντέρμπι διεξήχθη σε μία φανταστική ατμόσφαιρα με φιλάθλους και των δύο ομάδων. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με το σκορ στο 40-40, όμως η εικόνα των δύο ομάδων άλλαξε άρδην στην επανάληψη, με τον ΠΑΣ με επιμέρους σκορ 44-27, να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να καθαρίζει την υπόθεση νίκη.

Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης επέλεξε να ξεκινήσει με τους Φίλιο, Καννή, Χρύση, Μάκη και Θυμνιό, ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Θωμάς Κωστόπουλος, είχε στη βασική του πεντάδα τους Γεωργίου, Πανάρα, Καραγκιολίδη, Πάτρα και Μάντζιο Δ. Δυναμικό ξεκίνημα για τον ΑΓΣΙ, που προηγήθηκε με 11-7 στο 3΄, με τον Μάκη να έχει μπει "καυτός", σημειώνοντας 8 από τους 11. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν τη διαφορά στους 7 (18-11 στο 6΄). Ο κόουτς Τσουκανέλης είχε δώσει ξεκάθαρη οδηγία να περνάει η μπάλα στο post, ώστε να εκμεταλλευτεί το Θυμνιό, ο οποίος ήταν πολύ καλός και βοήθησε τον ΑΓΣΙ με 6 προσωπικούς πόντους, να ανεβάσει τη διαφορά στους 9 (26-17 στο 8΄). Ο Πανάρας με 4 σερί πόντους, διαμόρφωσε το 26-21 στην πρώτη περίοδο. 


Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε η πρώτη περίοδος, δηλαδή με πόντους του Πανάρα (με τρίποντο μείωσε στους δύο, 26-24). Ο Μάκης απάντησε με δική του "βόμβα" πίσω από τα 6,75, κάνοντας το 29-24 στο 12΄. Σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ (38-35 στο 18΄), όμως ο Πανάρας είχε ζεσταθεί για τα καλά και ένα λεπτό πριν το ημίχρονο, ισοφάρισε με νέο τρίποντο σε 38-38. Τελικά, ένα καλάθι του Θώδη για τους μεν γηπεδούχους και ένα του Γιωτάκη για τους δε φιλοξενούμενους, έμελλε να είναι οι τελευταίοι πόντοι στο πρώτο ημίχρονο (40-40). Πρωταγωνιστής ο Σταύρος Μάκης για τον ΑΓΣΙ με 13, με το Θυμνιό να έχει 10. Για τον ΠΑΣ, οι Πανάρας και Γεωργίου είχαν από 12 πόντους έκαστος. 

Το δεύτερο ημίχρονο σε αντίθεση με το πρώτο, ήταν μία διαφορετική ιστορία. Οι παίχτες του Κωστόπουλου ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους, έσφιξαν την άμυνά τους και από εκεί βρήκαν ρυθμό και στην επίθεση. Με επιμέρους σκορ 23-11, κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά πάνω από τους 10 (63-51), όμως για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ο ΠΑΣ σταδιακά άρχισε να παίρνει τα ηνία του αγώνα. Στο 24΄, με σερί 8-3, προηγήθηκε με 48-43 και ένα λεπτό αργότερα διατηρούσε σταθερό προβάδισμα (52-45). Στο 29΄, με νέο σερί 8-4, πήρε για πρώτη φορά στο παιχνίδι διψήφια διαφορά (60-49). Μεγάλο πρόβλημα για τον ΑΓΣΙ η αποβολή του Αντώνη Χρήση με 5 φάουλ, κάτι που στοίχισε πολύ στην ομάδα του Τσουκανέλη. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι, έχοντας πραγματοποιήσει μία εξαιρετική τρίτη περίοδο, κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, ανεβάζοντας σταδιακά τη διαφορά. Στο 32΄, προηγήθηκαν με +16 (70-54). Την ίδια ώρα, οι παίχτες του ΑΓΣΙ, έδειχναν να έχουν αδειάσει ψυχολογικά και δεν είχαν λύσεις επιθετικά. Τελικά ο ΠΑΣ έφτασε στο τελικό 84-67, ξεκινώντας ιδανικά τη σεζόν και την επόμενη αγωνιστική, αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Γ.Α.Σ. Μελίκης, την Κυριακή στις 17:00. Αντίθετα ο ΑΓΣΙ, δεν πήρε πολλά επιθετικά από δύο κομβικούς παίχτες, τους Χρύση και Ζαμπέτη, που έμειναν στους 4 και 2 πόντους αντίστοιχα. Την επόμενη αγωνιστική, η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη, έχει δύσκολη έξοδο, κόντρα στον Εύαθλο Πολυκάστρου,

MVP: Ο Θοδωρής Πανάρας δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου στο ντέρμπι. Ο πολύπειρος παίχτης του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα, σημείωσε 19 πόντους και έδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι το πόσο πολύτιμος και σημαντικός είναι για την ομάδα του. Βγήκε μπροστά όταν το χρειάστηκε η ομάδα του και με μεγάλα καλάθια, έδειξε γιατί θεωρείται ως ένας από τους ηγέτες του ΠΑΣ.


Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Δημήτρη Γεωργίου, που σημείωσε 21 πόντους, πληγώνοντας την πρώην ομάδα του και σίγουρα δικαιούται να συγκαταλέγεται στη συζήτηση για τον πολυτιμότερο παίχτη του ντέρμπι.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γιάννης Καραγκιολίδης έδειξε στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι το πόσο κομβικός θα είναι στο φετινό ΠΑΣ. Ουσιαστικός, σημείωσε 11 πόντους και έκανε πράγματα τα οποία δεν απεικονίζονται στη στατιστική.

Πολύ καλή παρουσία και από τον Τσίρμπα-Αναγνώστου. Ο 17χρονος play maker του ΠΑΣ, σημείωσε 7 πόντους, οι οποίοι ήταν σε καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Η τρίτη περίοδος ήταν το καλύτερο διάστημα στο παιχνίδι για τον ΠΑΣ και το πιο καθοριστικό σημείο του αγώνα. Με επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 23-11, ο ΠΑΣ πήρε τα ηνία του αγώνα, χτίζοντας διψήφια διαφορά και μετέτρεψε το ντέρμπι σε παράσταση για ένα ρόλο. 

Καθοριστικό σημείο και η αποβολή του Χρύση με 5 φάουλ στο τρίτο δεκάλεπτο, απόβολη που στέρησε από τον ΑΓΣΙ έναν εξαιρετικό παίχτη, που μπορούσε να βοηθήσει αμυντικά και κυρίως επιθετικά την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 26-21,40-40,51-63,67-84

Διαιτητές: Γαζέτας, Λουλουδιάδης

ΑΓΣΙ(Τσουκανέλης): Καννής 10(2), Ζαμπέτης 2, Σαχπατζίδης, Αντωνίου, Πουρνάρας 9, Χρύσης 4(1), Μάκης 18(3), Θυμνιός 17, Φίλιος 5, Θώδης 2

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα(Κωστόπουλος): Γεωργίου 21, Πανάρας 19(3), Τσίρμπας-Αναγνώστου 7(1), Πρέντζας 7(1), Καραγκιολίδης 11(1), Μάντζιος Π 2, Μάντζιος Δ 9, Πάτρας 6, Πανταζής, Γιωτάκης 2

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου