Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Πήρε το ντέρμπι και έκανε ποδαρικό με το δεξί ο Σπάρτακος (pics,video)


Ο Σπάρτακος αναδείχθηκε νικητής στο τοπικό ντέρμπι με το Θρύλο Ιωαννίνων, με σκορ 60-47 και μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.
Πρωταγωνιστές για την ομάδα του Καΐκα οι Ζήσης και Λαμπρόπουλος που σημείωσαν από 20 και 18 πόντους αντίστοιχα. Από το Θρύλο διψήφιος ήταν ο Τάχιας με 11. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού οι σκληρές και δυνατές άμυνες, η ένταση και το πάθος, στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα σε ένα ντέρμπι.

Οι τυπικά γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους Ντρίτσο στον "άσσο", Ζήση και Κιμισκίδη στο "2" και "3", Κολιγιώτη στο "4" και Λαμπρόπουλο στο "5". Από την άλλη ο Θρύλος, είχε στην αρχική του πεντάδα τους Τάχια, Καραγιάννη, Παπούδο, Τζοβάρα και Κυριακάκη. Ο κόουτς Μπεζεβέγκης επέλεξε να ξεκινήσει τόσο με τον Τζοβάρα όσο και με τον Κυριακάκη, θέλοντας εξ΄αρχής να ελέγξει τον τομέα των ριμπάουντ και να περιορίσει τον Λαμπρόπουλο. Στο 6΄ ο Σπάρτακος προηγήθηκε με 11-7 και διατηρούσε μικρό προβάδισμα μέχρι και τη λήξη της περιόδου (14-9). Στο 13΄ προηγήθηκε με double score (18-9), ενώ στο 16΄ για πρώτη φορά στον αγώνα, η διαφορά βρέθηκε σε διψήφια επίπεδα (23-13). Σε εκείνο το σημείο ο Θρύλος αντέδρασε και με μπροστάρη τον Τζοβάρα, έτρεξε σερί 6-2, μειώνοντας σε 25-19. Μάλιστα, η ομάδα του Μπεζεβέγκη, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, κατάφερε να μειώσει ακόμα και στους 2 στο ημίχρονο (27-25). Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ σκληρό και οι άμυνες που δεν επέτρεπαν τα εύκολα καλάθια. 9 πόντους ο Λαμπρόπουλος για τον Σπάρτακο, στους 7 ο Παπούδος για το Θρύλο.

Τρίτη περίοδος και Σπάρτακος διατηρούσε σταθερά  την πρωτοπορία στο σκορ (32-27 στο 24΄). Ο Ντόντης, που είχε ειδική αποστολή να περιορίζει τον Λαμπρόπουλο όταν μπαίνει στο παρκέ, με 4 δικούς του πόντους βοήθησε την ομάδα του να μειώσει στους 3 στο 26΄ (34-31), όμως ο Σπάρτακος, με σερί 7-2, άνοιξε ξανά τη διαφορά (41-32 στο 28΄). Ο Θρύλος έχει παράπονα για την αποβολή με 5 φάουλ του Γιώργου Παπούδου, καθώς ο 25χρονος guard, αποβλήθηκε άδικα στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, αφού δεν είχε κάνει 5 φάουλ, όμως λανθασμένα οι διαιτητές του αγώνα τον απέβαλαν.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, δύο καλάθια από τους Ζήση και Λαμπρόπουλο, ανέβασαν ξανά τη διαφορά πάνω από τους 10 (45-34 στο 31΄), με το Θρύλο να επιστρέφει ξανά στο παιχνίδι με τους Τάχια και Καραγιάννη να αναλαμβάνουν δράση επιθετικά (49-40). Όμως ο Σπάρτακος, με τον Ζήση να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του, έτρεξε σερί 8-2, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 15 (57-42 στο 36΄). Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα, ο Σπάρτακος παγίωσε τη διαφορά πάνω από τους 10, με το Θρύλο να είναι άστοχος στην επίθεση και έτσι να φτάνουμε στο τελικό 60-47.

MVP: Ο Ντίνος Λαμπρόπουλος είναι ο πολυτιμότερος παίχτης του αγώνα. Σημείωσε 18 πόντους και ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι κομβικός για την ομάδα του. Πολύ καλός κάτω από το καλάθι, έδωσε πολλές μάχες με τους αντίπαλου ψηλούς, από τις οποίες τις περισσότερες τις κέρδισε.


Πολύ καλός και ο Δημήτρης Ζήσης με 20 πόντους. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης και όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του ήταν εκεί για να τη βοηθήσει με τα καλάθια του να φτάσει στη νίκη.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Αφενός το πρώτο κομβικό σημείο είναι τα πρώτα έξι λεπτά της τελευταίας περιόδου, όταν ο Σπάρτακος με σερί 16-8, ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους (57-42), καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη και αφετέρου το δεύτερο κομβικό σημείο είναι τα μέσα της τρίτης περιόδου και η άδικη αποβολή του Παπούδου με 5 φάουλ, αποβολή που κόστισε στον Θρύλο, αφού έχασε έναν καθοριστικό παίχτη που προσφέρει πάρα πολύ στο αμυντικό κομμάτι.(τα πήγαινε αρκετά καλά στην άμυνα απέναντι στον Ζήση μέχρι εκείνο το σημείο).

*Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι Ντρίτσος και Καραγιάννης για τις δύο ομάδες. Ο μεν Ντρίτσος, στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην πρώην ομάδα του, σημείωσε μόλις 4 πόντους. Από την άλλη ο Καραγιάννης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, πετυχαίνοντας 6 πόντους και όντας άστοχος στις προσπάθειές του.

Τα δεκάλεπτα: 14-9,27-25,41-34,60-47

Διαιτητές: Μαντήλας, Βίνης

Σπάρτακος(Καΐκας): Ντρίτσος 4, Κόρδας, Μάστορας 1, Ζήσης 20(1), Λαμπρόπουλος 18(1), Κολιγιώτης 6, Κιμισκίδης 8(1), Γούλας, Μαυρογιάννης 3, Κούργιας, Παπανικολάου, Δήμος

Θρύλος Ιωαννίνων(Μπεζεβέγκης): Γιώτης, Παπούδος 7(1), Τάχιας 11(1), Σιαραψής 4, Κοντοκωστόπουλος, Καραγιάννης 6, Νυφαντής 6, Τζοβάρας 7, Μπιλανάκης, Ντόντης 6, Κυριακάκης 


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου