Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΑΓΣΙ: Πλήρωσε την επιθετική δυστοκία και ηττήθηκε από τη Δόξα(pics)


Την ήττα με σκορ 66-55 γνώρισε σήμερα ο ΑΓΣΙ από τη Δόξα Λευκάδας, στο Νέο Κλειστό, σε δυνατό φιλικό αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τη δυναμική τους, έστω και σε παιχνίδι προετοιμασίας, αποδεικνύοντας ότι δικαιολογημένα λογίζονται ως ένα από τα φαβορί για άνοδο τη φετινή σεζόν. Από την άλλη, ο ΑΓΣΙ, πλήρωσε την κακή επιθετική του συγκομιδή στο δεύτερο ημίχρονο, όπου σημείωσε 24 πόντους (11 στην τρίτη περίοδο και 13 στην τέταρτη), ενώ στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός και κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στον αγώνα.

Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης, επέλεξε το νέο μεταγραφικό απόκτημα Αντώνη Χρύση στην αρχική του πεντάδα, μαζί με τους Φίλιο, Ζαμπέτη, Μάκη και Θυμνιό. Ο κόουτς Γιασσάρης, ξεκίνησε τον αγώνα με τους Τσιαβέ, Γεωργάκη, Νικολόπουλο, Αναγνωστόπουλο και Βαγενά. Η Δόξα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 5΄προηγήθηκε με 13-7, ενώ ένα λεπτό αργότερα κατάφερε να χτίσει διψήφια διαφορά (18-7 στο 6΄). Τελικά οι γηπεδούχοι με μικρό σερί 5-2, κατάφεραν να μειώσουν στους 8 στη λήξη του δεκαλέπτου (20-12). Η δεύτερη περίοδος ήταν το καλύτερο κομμάτι του αγώνα για τον ΑΓΣΙ. Με τον Χρύση και το Θυμνιό να ανεβάζουν στροφές, η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη ισοφάρισε αρχικά στο 17΄ σε 24-24 και πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο 19΄ με τρίποντο του Μάκη (29-28).  Στη δεύτερη περίοδο η άμυνα των γηπεδούχων ήταν καταπληκτική και δεν επέτρεψε στη Δόξα να σημειώσει εύκολα καλάθια. Με επιμέρους σκορ 19-10, ο ΑΓΣΙ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με βραχεία κεφαλή (31-30).


Η Δόξα Λευκάδας στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσε την άμυνά της, ενώ την ίδια ώρα ο ΑΓΣΙ άρχισε να κολλάει επιθετικά και δεν έβρισκε εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Με 6-0 σερί οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά το προβάδισμα στο 22΄ (36-31) το οποίο διατηρούσαν σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου (42-37 στο 26΄). Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε την ομάδα του Γισσάρη μπροστά με 48-42. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ισοφαρίζοντας σε 48-48 στο 33΄. Τα τελευταία 7 λεπτά ήταν το χειρότερο σημείο του αγώνα για τον ΑΓΣΙ. Η Δόξα στο 37΄, με σερί 16-3, όχι μόνο πήρε το προβάδισμα, αλλά ανέβασε και τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι, αφού στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα δε συνέβη κάτι αξιοσημείωτο.

Ανεπίσημο ντεμπούτο για τον Χρύση με τη φανέλα του ΑΓΣΙ
Ο κόουτς Τσουκανέλης, είχε τη δυνατότητα μέσω του συγκεκριμένου φιλικού αγώνα, να τεστάρει την ομάδα του απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο, που συγκαταλέγεται στα φαβορί για άνοδο από τον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Ο προπονητής του ΑΓΣΙ, χρησιμοποίησε για πολλά λεπτά τον Χρύση στο σημερινό αγώνα, με στόχο να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στην ομάδα το συντομότερο δυνατό. Ο Κώος forward είχε καλή απόδοση και μαζί με τον Θυμνιό, που για ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι ήταν καλός, ήταν οι δύο που διακρίθηκαν περισσότερο για τον ΑΓΣΙ. Οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν στη διάρκεια της χρονιάς δύο φορές, αυτή τη φορά όμως στα πλαίσια επίσημων αγώνων της Γ΄ Εθνικής. Το πρώτο προγραμματισμένο επίσημο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίνει τη 12η αγωνιστική, στις 20/1/2019, με τον ΑΓΣΙ να υποδέχεται τη Δόξα στα Γιάννινα.

Τα δεκάλεπτα: 12-20,31-30,42-48,55-66

Διαιτητές: Μαντήλας, Δημητράκας

ΑΓΣΙ(Τσουκανέλης): Καννής, Σαχπατζίδης, Αντωνίου, Πουρνάρας, Χρύσης, Μάκης, Θυμνιός, Θώδης, Φίλιος, Ζαμπέτης, Παπανικολάου, Πρεμέτης

Δόξα Λευκάδας(Γιασσάρης): Νικολόπουλος, Αργυρός, Γερονάτσιος, Τσιαβές, Βαγενάς, Γεωργάκης, Μακρόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Βλαχάκης, Τριχόπουλος, Ζαμπάκης, Κελάριου

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου