Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

IBC: Ανταγωνιστικό πρόσωπο για τρία δεκάλεπτα αλλά γνώρισε την ήττα από τη Δόξα Λευκάδας


Την ήττα με σκορ 76-56 γνώρισε το IBC από τη Δόξα Λευκάδας, σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό.

Η Δόξα πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση, παίζοντας για μεγάλο διάστημα του αγώνα όμορφο μπάσκετ και έδειξε έτοιμη για την πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής την επόμενη Κυριακή (ξεκίνημα εκτός έδρας απέναντι στην Καλαμπάκα). Από την άλλη μεριά, το IBC, είχε σημαντικές απουσίες, με αυτές των Μπάλλα, Τσατάλα και Καραμπίνη να ξεχωρίζουν, έδωσε ένα καλό τεστ, μετρώντας τις δυνάμεις του, απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο. Ο κόουτς Παπαδόπουλος έχει μπροστά του 2 εβδομάδες μέχρι την πρεμιέρα της ΕΣΚΑΒΔΕ (εκτός έδρας αναμέτρηση με Πρωτέα Ηγουμενίτσας την 1η αγωνιστική), για να διορθώσει αυτά που δεν του άρεσαν κατά τη διάρκεια του σημερινού φιλικού. Το IBC, κατάφερε να δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, όμως στο τελευταίο η Δόξα, με επιμέρους σκορ 18-10, καθάρισε τη νίκη. Νικολόπουλος και Αναγνωστόπουλος οι πρωταγωνιστές των φιλοξενούμενων με 21 πόντους αμφότεροι, ενώ από το IBC Δάσκαλος και Τσιρώνης είχαν από 12.


Η Δόξα Λευκάδας είχε πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, βρίσκοντας σε πολλές περιπτώσεις ελεύθερα τρίποντα, τα οποία αξιοποίησε σε μεγάλο βαθμό (11 εύστοχα τρίποντα στο σύνολο, εκ των οποίων τα 9 στο δεύτερο ημίχρονο). Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ξεκίνησε τον αγώνα με τον Βάση στο ρόλο του οργανωτή, Τσιτσώνη και Ματσάγγα στο "2" και "3" και τους Πατραμάνη Κώστα και Δάσκαλο στις θέσεις των ψηλών. Από την άλλη, ο κόουτς Γιασσάρης, επέλεξε στην αρχική του πεντάδα τους Τσιαβέ, Νικολόπουλο, Ζαμπάκη, Βαγενά και Αναγνωστόπουλο. Στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και άστοχες, με το σκορ να είναι σε χαμηλά επίπεδα (5-0 η Δόξα στο 5΄). Στο 8΄ η είσοδος του Τσιρώνη στο παρκέ, βοήθησε το IBC επιθετικά, το οποίο βρήκε σκορ από τον έμπειρο power forward (5 πόντοι) και με σερί 9-6 μείωσε στους 2 (11-9). Μάλιστα, οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Τσιτσώνη κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά ένα λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου (14-13). 


Η Δόξα με σερί 11-2 πήρε ξανά τα ηνία στο σκορ (24-16 στο 14΄). Σε εκείνο το σημείο το IBC με τον Δάσκαλο να σημειώνει 5 σερί προσωπικούς πόντους, μείωσε στους 3 (24-21 στο 15΄) και τρία λεπτά πριν το ημίχρονο ισοφάρισε σε 26-26. Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι το ημίχρονο, η ομάδα του Γιασσάρη έδειξε την εμπειρία και την κλάση της και με σερί 11-3, κατάφερε να προηγηθεί με 37-29, 35΄΄ πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου. Τελικά η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 7 πόντους (38-31). 8 πόντους για τους γηπεδούχους στο ημίχρονο ο Αποστόλης Δάσκαλος, ενώ από τους φιλοξενούμενους είχε ήδη ξεχωρίσει ο Αναγνωστόπουλος με 14.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να διατηρούν σταθερά ένα προβάδισμα της τάξεως των 7 πόντων και στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου (44-37 στο 24΄). Ο Νικολόπουλος με 10 προσωπικούς πόντους στη διάρκεια της τρίτης περιόδου, ήταν ο πρωταγωνιστής (20 είχε η Δόξα συνολικά στο τρίτο δεκάλεπτο) και βοήθησε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να χτίσει διψήφια διαφορά στο 30΄(58-46). Στην τελευταία περίοδο το IBC δεν μπορούσε να βρει εύκολα το δρόμο για το καλάθι, με αποτέλεσμα οι Λευκαδίτες με επιμέρους σκορ 18-10, να φτάσουν άνετα στο τελικό 76-56.

MVP:  Ο τίτλος μοιράζεται στα δύο, καθώς Νικολόπουλος και Αναγνωστόπουλος είχαν πολύ καλή απόδοση για τη Δόξα Λευκάδας, σημειώνοντας από 21 πόντους έκαστος. Ουσιαστικά, οι δύο παίχτες είχαν από ένα εξαιρετικό ημίχρονο ο καθένας, με τον Νικολόπουλο να πραγματοποιεί τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, όπου και σημείωσε τους 13 από τους 21 πόντους και τον Αναγνωστόπουλο στο πρώτο, όταν και σημείωσε 14 πόντους.



ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο έμπειρος center Βασίλης Βαγενάς σημείωσε 12 πόντους και βοήθησε αρκετά τη Δόξα να φτάσει στη νίκη.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Το διάστημα από το 28΄μέχρι και το 35΄ όταν η Δόξα Λευκάδας κατόρθωσε να οικοδομήσει διψήφια διαφορά (66-51), βοήθησε πολύ ώστε να φτάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-15,31-38,46-58,56-76

Διαιτητές: Μαντήλας, Καννής

IBC(Παπαδόπουλος): Βάσης 2, Ματσάγγας 4, Κρικώνης 7, Τσιτσώνης 11(3), Πατραμάνης Αρ., Κακατσίδης, Κουλουμπής, Πατραμάνης Κ. 6, Σφουγγάρης 2, Τσιρώνης 12(2), Δάσκαλος 12(2)

Δόξα Λευκάδας(Γιασσάρης): Νικολόπουλος 21(6), Αργυρός 2, Γερονάτσιος 3(1), Τσιαβές, Βαγενάς 12(1), Γεωργάκης 2, Μακρόπουλος 5, Αναγνωστόπουλος 21(1), Ζαμπάκης 7(1), Βλαχάκης 3(1) 

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου