Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

IBC: Ενισχυμένο και με στόχο την άνοδο στη Γ΄ Εθνική


Η νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ ξεκινάει το ερχόμενο Σαβατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου και το Epirusbasket.gr με σειρά αφιερωμάτων, σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις 4 γιαννιώτικες ομάδες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση.

Η αρχή γίνεται με τον περσινό φιναλίστ των τελικών, δηλαδή το IBC. Τη χρονιά που μας πέρασε, η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου, κατάφερε να φτάσει μέχρι τους τελικούς, όπου και ηττήθηκε από τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0. Το φετινό καλοκαίρι υπήρξαν ανακατατάξεις στο ρόστερ της ομάδας. Παίχτες αποχώρησαν (Χρύσης, Μάλλιος, Κρανής), ενώ οι προσθήκες ήταν πολλές και σημαντικές, δίνοντας τελείως διαφορετική εικόνα στο IBC. Μπάλλας, Τσιτσώνης και Τσατάλας, ήταν μερικές μόνο από τις προσθήκες που πραγματοποίησε το φετινό καλοκαίρι η γιαννιώτικη ομάδα, κινήσεις που δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο στόχος είναι η άνοδος στη Γ΄ Εθνική.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας, με άμεσο συνεργάτη το Στέφανο Χατζάρα. Στόχος τους διοικούντων και του τεχνικού επιτελείου του IBC είναι να καταφέρουν αυτό που δεν μπόρεσαν την περσινή σεζόν, δηλαδή να φτάσουν στους τελικούς, αλλά αυτή τη φορά να πετύχουν την άνοδο. Ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά άπαντες έχουν πίστη στο υλικό της ομάδας και θέλουν να τα καταφέρουν.


Ο ΚΟΡΜΟΣ


Ματσάγγας, Κρικώνης, Δάσκαλος, Τσιρώνης, Κουλουμπής, Κακατσίδης, Πατραμάνης Άρης και Πατραμάνης Κώστας συνεχίζουν από την περσινή ομάδα να φορούν τη φανέλα του IBC και τη φετινή σεζόν.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Το IBC ήταν από τις πλέον δραστήριες γιαννιώτικες ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι. Η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου πραγματοποίησε συνολικά 9 κινήσεις, έμπειρων παιχτών, αλλά και πολλών ελπιδοφόρων.

Η προσθήκη του Χρήστου Μπάλλα, είναι η πιο δυνατή στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Πέρυσι αγωνιζόταν στη Νικόπολη και η απόκτησή του ανακοινώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού. Αναμένεται να κυριαρχήσει στο ζωγραφιστό και να αποτελέσει τον ηγέτη του IBC.


Μαζί με τον Μπάλλα, από τη Νικόπολη ήρθε και ο Ντίνος Τσιτσώνης. Ο χαρισματικός σουτέρ, έχει μεγάλη εμπειρία από τις εθνικές κατηγορίες και θα βοηθήσει σημαντικά τη νέα του ομάδα να επιτύχει τους στόχους της.


Ο Παναγιώτης Τσατάλας αποτελεί μία ακόμα ηχηρή προσθήκη για το IBC. Την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην Βόνιτσα και φέτος είναι έτοιμος να ενισχύσει την προσπάθεια της γιαννιώτικης ομάδας για άνοδο στη Γ΄ Εθνική.


Δύο έμπειροι παίχτες που αποκτήθηκαν το φετινό καλοκαίρι και αναμένεται να βοηθήσουν μόλις ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν, είναι οι Δημήτρης Φυραρίδης και Γιάννης Κασκάνης. Ο μεν Φυραρίδης, αγωνίζεται στις θέσεις "2" και "3" και έχει φορέσει στο παρελθόν τις φανέλες των ΑΓΣΙ, Κρόνου και Σπάρτακου. Ο δε Κασκάνης, αποτέλεσε την πρώτη χρονικά μεταγραφική προσθήκη του IBC, και αγωνίζεται στη θέση του play maker.

Ανάργυρος, Βάσης, Σφουγγάρης και Καραμπίνης αποτελούν τις τελευταίες προσθήκες του IBC, με στόχο όχι μόνο το παρόν αλλά ακόμα περισσότερο το μέλλον, Ο Ηλίας Ανάργυρος, προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου, ενώ ο Δημήτρης Βάσης από αυτά της ΑΕΚ. Ο Σφουγγάρης έχει ύψος 1,96 και αγωνίζεται ως forward, ενώ ο Καραμπίνης, που προέρχεται από τις υποδομές του ΑΓΣΙ, έχει ύψος 1,91 και μπορεί άνετα να αγωνιστεί από το "1" έως και το "3".


ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Το IBC διαθέτει το πιο γεμάτο ρόστερ στη φετινή ΕΣΚΑΒΔΕ. Παίχτες ποιοτικοί, με εμπειρία και πολλοί νέοι ταλαντούχοι, συνθέτουν ένα δυνατό σύνολο, που το καθιστούν πρώτο φαβορί στο Β΄ όμιλο. Στα guards, υπάρχουν οι έμπειροι Κρικώνης, Ματσάγγας, Τσιτσώνης, Τσατάλας, Φυραρίδης, Κασκάνης και Κουλουμπής, μαζί με τους ενθουσιώδεις νέους, Καραμπίνη, Κακατσίδη, Ανάργυρο και Βάση. Πληθώρα επιλογών για τον κόουτς Παπαδόπουλο, που μπορεί να συνδυάσει πολλά και διαφορετικά δίδυμα στις θέσεις "1" και "2". 

Στις θέσεις των small forwards δεσπόζει ο Τσατάλας, που αγωνίζεται και στο "2" και στο "3", όπως το ίδιο μπορεί να γίνει και με τον Φυραρίδη, ενώ ως "3" αγωνίζεται ο Άρης Πατραμάνης. Σίγουρα στη διάρκεια των παιχνιδιών ο Παπαδόπουλος θα χρησιμοποιεί σχήματα με 3 guard, γιατί τα ύψη των παιχτών του δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Η θέση του power forward θα καλυφθεί από τους Δάσκαλο και Τσιρώνη, κατά κύριο λόγο, ενώ και οι Άρης Πατραμάνης και Σφουγγάρης μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάποια λεπτά. Ο βασικός center της ομάδας θα είναι σίγουρα ο Χρήστος Μπάλλας, ενώ και ο Κώστας Πατραμάνης θα έχει σημαντικό ρόλο στη θέση "5", όπου ήδη από την περσινή σεζόν, είχε ενεργό ρόλο και χρησιμοποιούνταν αρκετά λεπτά.

ΠΑΙΧΤΕΣ ΒΑΡΟΜΕΤΡΑ

Χρήστος Μπάλλας
Αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να κάνει τη διαφορά και να αποτελέσει τον ηγέτη του IBC, στην προσπάθεια της ομάδας για άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Σίγουρα θα αποτελέσει τη δύναμη πυρός μέσα στη ρακέτα και η παρουσία του θα είναι η πλέον κομβική τη φετινή σεζόν.
Ντίνος Τσιτσώνης
Το δεύτερο μεγάλο όνομα του φετινού καλοκαιριού. Είναι ένας κλασσικός σουτέρ, με "φαρμακερό" σουτ πίσω από τα 6,75 και τρομερός σκόρερ, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να "εκτελέσει" τον αντίπαλο.












Παναγιώτης Τσατάλας
Ο 27χρονος guard/forward, διακρίνεται για την εκρηκτικότητά του και εξαιρετικά αθλητικά προσόντα. Ήρθε από τη Βόνιτσα και αναμένεται να είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδας του στη φετινή ΕΣΚΑΒΔΕ.












Αποστόλης Δάσκαλος
Ο δυναμικός power forward του IBC, θα είναι και φέτος ένας από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας. Ο Δάσκαλος διακρίνεται για το παιχνίδι με πρόσωπο και για το εξαιρετικό του σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. 










ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιάννης Παπαδόπουλος



















IBC- ΡΟΣΤΕΡ 2018-2019
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΘΕΣΗ
ΥΨΟΣ
ΕΤΟΣ  ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΝΕΛΑΣ
Γιάννης Κασκάνης
Guard
1,88
1986
4
Αλέξανδρος Ματσάγγας
Guard
1,90
1982
5
Κώστας Κρικώνης
Guard
1,86
1982
6
Ντίνος Τσιτσώνης
Guard
1,85
1986
7
Δημήτρης Βάσης
Guard
1,89
2000
8
Άκης Καραμπίνης
Guard
1,91
1996
9
Δημήτρης Φυραδίδης
Guard/Forward
1,93
1990
10
Αποστόλης Δάσκαλος
Forward
1,94
1983
11
Πάνος Τσατάλας
Guard/Forward
1,92
1991
12
Κώστας Πατραμάνης
Center
2,01
1999
13
Θοδωρής Τσιρώνης
Forward
1,93
1984
14
Χρήστος Μπάλλας
Center
2,06
1989
15
Ανδρέας Κουλουμπής
Guard
1,88
1987
16
Γιώργος Σφουγγάρης
Forward/Center
1,96
2000
17
Θάνος Κακατσίδης
Guard
1,80
1998
18
Ηλίας Ανάργυρος
Guard
1,90
1999
19
Άρης Πατραμάνης
Forward/Center
2,01
2000
20




































ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: Στέφανος Χαντζάρας

ΕΔΡΑ: ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ















Δημήτρης Κοσίνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου