Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Σπάρτακος: Κράμα εμπειρίας και ταλέντου


Ο Σπάρτακος αποτελεί τα τελευταία χρόνια μία από τις σταθερές δυνάμεις του Β΄ ομίλου της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Τη σεζόν που μας πέρασε τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα και το IBC, όμως φέτος ο στόχος της ομάδας είναι να κάνει το παραπάνω βήμα με την είσοδο στα play offs.

Το καλοκαίρι έφερε κάποιες ανακατατάξεις στο Σπάρτακο. Προπονητής προσλήφθηκε ο Παναγιώτης Συνοδινός, ο οποίος είχε παρουσιάσει έργο με την ομάδα του Πανεπιστημίου στο Εργασιακό Πρωτάθλημα, όπου και τερμάτισε στην 6η θέση.
Ο κόουτς Συνοδινός έτρεξε την προετοιμασία και προπόνησε σε φιλικούς αγώνες την ομάδα, όμως λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, Σπαρτακος και Συνοδινός έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους. Τη θέση του πήρε ο Γιάννης Καΐκας, που είχε προπονήσει την ομάδα και στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν και την βοήθησε να τερματίσει 3η με ρεκόρ 13-5.


Ο ΚΟΡΜΟΣ

Κύριο μέλημα του Σπάρτακου ήταν να διατηρήσει το βασικό κορμό των παιχτών, κάτι που κατάφερε να πραγματοποιήσει. Η τριπλέτα των Ζήση, Λαμπρόπουλου και Κιμισκίδη συνεχίζουν κανονικά στην ομάδα, όπως και ο αρχηγός Κώστας Κόρδας. Κολιγιώτης, Παπανικολάου και Κοσμάς, μαζί με τους νεαρούς Κούργια, Δήμο, Κύρκο και Βαράκα είναι οι υπόλοιποι παίχτες που διατήρησε ο Σπάρτακος από την ομάδα της περσινής χρονιάς.


ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ο Σπάρτακος πραγματοποίησε 4 κινήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με στόχο να προσθέσει ποιότητα και κυρίως βάθος στον πάγκο του.


Ο Γιώργος Ντρίτσος αποτέλεσε την πρώτη κίνηση του Σπάρτακου. Ο έμπειρος play maker, μετά από χρόνια παρουσίας στο Θρύλο Ιωαννίνων, τη φετινή σεζόν θα αγωνίζεται με την ομάδα του Γιάννη Καΐκα.


Η δεύτερη προσθήκη ήταν ο Αποστόλης Θεοχάρους. Ο δυναμικός power forward διαθέτει ποιότητα και μεγάλη εμπειρία, ενώ προέρχεται και από εξαιρετικό εργασιακό πρωτάθλημα, όπου ήταν ο ηγέτης των Επαγγελματιών Υγείας, οδηγώντας τους μέχρι και το Final 4.


Οι "κόκκινοι" απέκτησαν δύο παίχτες που την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στους Μολοσσούς. Πρόκειται για τους Κυριάκο Μάστορα και Αποστόλη Γούλα. Ο πρώτος δεν είναι νέος στην ομάδα, αφού αγωνιζόταν και στο παρελθόν στο Σπάρτακο, ενώ ο δεύτερος αναμένεται να δώσει λύσεις κοντά στο καλάθι και στον τομέα των ριμπάουντ με το δυναμικό τρόπο παιχνιδιού του.



ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Ο φετινός Σπάρτακος διαθέτει περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερο βάθος πάγκου. Στον "άσσο" τη μερίδα του λέοντος θα έχουν οι Ντρίτσος, Κόρδας και Μαυρογίαννης, με τον ταλαντούχο Δήμο να τους συμπληρώνει ιδανικά. Βασικός shooting guard θα είναι ο ηγέτης του Σπάρτακου Δημήτρης Ζήσης, με τους νεαρούς Βαράκα, Κούργια και Κοσμά να παίρνουν χρόνο συμμετοχής (μπορούν να αγωνιστούν και ως small forwards). Στο "2" μπορούν κάλλιστα να αγωνιστούν και οι Ντρίτσος, Κόρδας και είναι πολύ πιθανό στη διάρκεια της χρονιάς να δούμε διάφορα σχήματα από τον κόουτς Καΐκα. 

Στους small forwards Κιμισκίδης, Θεοχάρους και Μάστορας θα είναι οι πρώτες επιλογές. Πρόκειται για τρεις παίχτες που εύκολα μπορούν να αγωνιστούν και ως power forwards. Κολιγιώτης, Γούλας και Παπανικολάου είναι τα 'καθαρόαιμα" τεσσάρια της ομάδας, ενώ οι δύο τελευταίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο "5". Στη θέση του center δεσπόζει ο Λαμπρόπουλος, με τον 16χρονο Χάρη Κύρκο να είναι έτοιμος να πάρει χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του.

ΠΑΙΧΤΕΣ ΒΑΡΟΜΕΤΡΑ

Δημήτρης Ζήσης
Μεγάλος σκόρερ που στη μέρα του μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Είναι ο ηγέτης του Σπάρτακου και ο παίχτης που θα αναλάβει τις κρίσιμες επιθέσεις όταν η ομάδα του τον χρειάζεται και η μπάλα "καίει".










Ντίνος Λαμπρόπουλος
Αναμφίβολα παίχτης βαρόμετρο για τον Σπάρτακο. Ο δίμετρος center, είναι πολύ ικανός μέσα στο ζωγραφιστό, όπου τελειώνει με μεγάλη άνεση τις φάσεις, ενώ διαθέτει και αξιόπιστο σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Παρά το ύψος του, είναι πολύ ευκίνητος και μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να διεισδύσει προς το καλάθι.








Γιώργος Ντρίτσος
Ήρθε στο Σπάρτακο με σκοπό να κάνει τη διαφορά κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι, αλλά και στο εκτελεστικό. Εξαιρετικός play maker, με θητεία στο εφηβικό τμήμα της ΑΕΚ, όπου είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα Εφήβων. Γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο και θα φέρει άλλο αέρα στον τομέα της οργάνωσης.













Κωνσταντίνος Κιμισκίδης
Ο αριστερόχειρας forward αποτελεί σημαντικό "εργαλείο" στα χέρια του προπονητή του, αφού μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς την ομάδα του. Μπορεί να αγωνιστεί από το "2" έως και το "4" και να κάνει πράγματα που δεν αποτυπώνονται στη στατιστική.













ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιάννης Καΐκας


ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - ΡΟΣΤΕΡ 2018-2019
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΘΕΣΗ
ΥΨΟΣ
ΗΛΙΚΙΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΝΕΛΑΣ
Γιώργος Ντρίτσος
Guard
1,83
32
4
Κώστας Κόρδας
Guard
1,82
31
5
Κυριάκος Μάστορας
Forward
1,95
23
6
Δημήτρης Ζήσης
Guard
1,83
31
7
Ντίνος Λαμπρόπουλος
Center
2,00
25
8
Αποστόλης Κολιγιώτης
Forward
1,93
38
9
Κώστας Κιμισκίδης
Forward
1,92
22
10
Γρηγόρης Κούργιας
Guard/Forward
1,87
16
11
Μιχάλης Μαυρογιάννης
Guard
1,87
24
12
Αποστόλης Θεοχάρους
Forward
1,87
36
13
Αποστόλης Γούλας
Forward/Center
1,90
23
14
Πασχάλης Παπανκολάου
Forward/Center
1,90
22
15
Μιχάλης Κοσμάς
Guard/Forward
1,87
20
16
Παναγιώτης Δήμος
Guard
1,86
16
17
Θεοχάρης Κύρκος
Center
1,95
16
18
Βασίλης Βαράκας
Guard/Forward
1,89
16
18


































ΕΔΡΑ: ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου