Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Φιλική ήττα στις λεπτομέρειες για τον ΑΓΣΙ (pics,vids)


Δυνατό φιλικό αγώνα έδωσε σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό ο ΑΓΣΙ, απέναντι στου Ικάρους Τρικάλων, γνωρίζοντας την ήττα, στις λεπτομέρειες, με σκορ 63-64.

Οι παίχτες των δύο ομάδων ήταν παθιασμένοι και έζησαν έντονα το παιχνίδι, δίνοντας μεγάλη μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη νίκη, με την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού να θυμίζει κανονικό αγώνα πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ο τελικός νικητής κρίθηκε από μία εύστοχη βολή του Φούντα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.


Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης επέλεξε στην αρχική πεντάδα του ΑΓΣΙ τους Φίλιο, Ζαμπέτη, Αναγνωστάκη, Θώδη και Θυμνιό. Στο 6΄οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους Ικάρους να προηγούνται με βραχεία κεφαλή (10-9), ενώ δύο λεπτά αργότερα διατηρούσαν τα ηνία του αγώνα (16-12). Τελικά η πρώτη περίοδος έληξε με τον ΑΓΣΙ να υπολείπεται στο σκορ για έναν πόντο (15-16). Χαρακτηριστικό γνώρισμα όλου του δεκαλέπτου ήταν οι δυνατές άμυνες από τις δύο ομάδες. Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλισε στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν σταθερά μικρό προβάδισμα στο σκορ, εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους πίσω από τη γραμμή των 6,75 (25-21 στο 15΄ και 29-26 στο 18΄). Τελικά, η λήξη του πρώτου ημιχρόνου, βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 37-30.


Στην τρίτη περίοδο, οι Ίκαροι συνέχιζαν να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα (39-34 στο 23΄ και 39-45 στο 27΄). Το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου ήταν 14-12 υπέρ του ΑΓΣΙ, ο οποίος στη λήξη της περιόδου βρισκόταν πίσω με 5 πόντους (49-44). Η τρίτη περίοδος και κυρίως το μπάσκετ που παίχτηκε από τις δύο ομάδες, απέδειξε ότι οι παίχτες είναι ακόμα "σφιγμένοι" λόγω της προετοιμασίας και των προπονήσεων. Παρόλα αυτά, ΑΓΣΙ και Ίκαροι Τρικάλων, έδειξαν έμπρακτα στο γήπεδο ότι θέλουν τη νίκη.


Ο ΑΓΣΙ με σερί 8-2, πέρασε μπροστά στο σκορ με 52-51 στο 33΄. Στο 37΄ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 57-57, με τον Καννή με τρίποντο να δίνει αέρα τριών πόντων στην ομάδα του Τσουκανέλη. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σερί 6-0, περνώντας μπροστά στο σκορ με 63-60, ένα λεπτό πριν τη λήξη. Ο Καλφαλίδης με μεγάλο τρίποντο ισοφάρισε σε 63-63. Στην επόμενη επίθεση ο Φούντας κέρδισε φάουλ και είχε το δικαίωμα να εκτελέσει δύο ελεύθερες βολές. Ο έμπειρος guard των Τρικάλων ευστόχησε στην μία από τις δύο βολές δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με 64-63. Στην τελευταία επίθεση ο ΑΓΣΙ κατάφερε να βρει ένα σουτ με τον Καλφαλίδη, ο οποίος κάτω από δύσκολες συνθήκες αστόχησε. Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους φιλοξενούμενους νικητές, με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το πρώτο επίσημο μεταξύ τους παιχνίδι.


                            Το κρίσιμο φάουλ που κέρδισε ο Φούντας και το άστοχο σουτ του Καλφαλίδη στο τέλος του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 15-16,30-37,44-49,63-64

Διαιτητές: Ντάγκας, Λειβαδίτης

ΑΓΣΙ(Τσουκανέλης): Καννής, Ζαμπέτης, Καλφαλίδης, Αντωνίου, Σαχπατζίδης, Μάκης, Παπανικολάου, Θυμνιός, Φίλιος, Θώδης, Αναγνωστάκης, Πρεμέτης

Ίκαροι Τρικάλων(Μητσιάδης): Μέξης, Βλάχος, Κολότσος Βασ. Κολότσος Αλεξ, Αργύρης, Χατζής, Τζιοβάρας, Μπαρμπαρούσης, Ντούρβας, Μούμογλου, Φούντας, Τζωρμπατζάκης


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου