Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Γιάννης Μάντζιος: Μεγάλος στόχος η ομάδα να γίνει ΚΑΕ


Ο πρόεδρος του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Μάντζιος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ΠΑΣ, μίλησε για τη νέα προσπάθεια στη Γ΄ Εθνική, τους στόχους του ΠΑΣ, την άνοδο του γιαννιώτικου μπάσκετ και τις γηπεδικές εγκαταστάσεις στην πόλη μας.

Αρχικά αναφέρθηκε στη σεζόν που έρχεται και στον κόουτς Θωμά Κωστόπουλο τονίζοντας: " Η ομάδα πρώτη φορά θα βρίσκεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Τα παιδιά όμως έχουνε παίξει στην κατηγορία και τη γνωρίζουν. Πιστεύω ότι η ομάδα δε θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Τη χρονιά που έρχεται θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Κρατήσαμε τον βασικό πετυχημένο κορμό, θέλαμε ένα νέο προπονητή, φιλόδοξο, εργασιομανή που να έχει παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Δούλεψε επί σειρά ετών βοηθός προπονητή του Βαγγέλη Αλεξανδρή και πρώτος προπονητής στον Ηρακλή, όπου και πρωταγωνίστησε παίρνοντας πρωτάθλημα στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Ευελπιστούμε ότι θα πάρει και με μας πρωταθλήματα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μία χρονιά γεμάτη επιτυχίες. Εμπιστεύομαι τα παιδιά 100%. Πάνω από όλα θέλω να έχουμε υγεία. Στο τέλος πιστεύω ότι θα πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα με τον Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα".  Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι φετινός στόχος είναι ο πρωταθλητισμός και η κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στην άνοδο. Επίσης υπογράμμισε ότι οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει ακόμα και ότι θα συζητήσουν με τον προπονητή για πιθανή περαιτέρω ενίσχυση. Ακόμα αναφέρθηκε στα φιλικά που θα δώσει η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους με ομάδες της Α2 κατηγορίας από τις 30 Αυγούστου και μετά. Αποκάλυψε ότι θα πραγματοποιηθεί φιλικό τουρνουά στην πόλη με τη συμμετοχή ομάδων της Θεσσαλονίκης και θα διεξαχθεί κοντά στο τελευταίο πενταήμερο του Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τον αντίκτυπο της συμμετοχής τόσο του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και του ΑΓΣΙ στην ίδια κατηγορία,ο πρόεδρος του ΠΑΣ δήλωσε: "Οπωσδήποτε ο αντίκτυπος είναι θετικός και το γιαννιώτικο μπάσκετ ενισχύεται. Πλέον έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Υπάρχουν τρεις ομάδες στα Γιάννενα αρκετά δυνατές, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που είναι στην πόλη θα είναι οργανωμένες. Ήδη ο ΠΑΣ, ο ΑΓΣΙ και το IBC φέρνουμε επαγγελματίες παίχτες. Το IBC θα πρωταγωνιστήσει στην ΕΣΚΑΒΔΕ και προσωπικά πιστεύω ότι τρεις θα έπρεπε να είναι οι ομάδες από τα Γιάννενα στη Γ΄ Εθνική και όχι δύο".

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι η μόνη ομάδα από τις γιαννιώτικες που θα έχει ως έδρα του το ΕΑΝΚΙ, ο κ. Μάντζιος τόνισε: "Καταρχήν είμαστε ίσως η μόνη ομάδα που πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις που ζητά η διοίκηση του γηπέδου. Εξάλλου είναι απαίτηση των φιλάθλων μας να είμαστε εδώ". Για τον κόσμο δήλωσε: "Ο κόσμος είναι ο νούμερο ένα για εμάς. Την ομάδα την φτιάχνουμε για τον κόσμο όχι για εμάς. Εμείς στη διοίκηση δε ζούμε από το μπάσκετ, αλλά ζούμε για το μπάσκετ. Επίσης είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την ομάδα ο βασικός χορηγός μας ο "Βίκος" και είναι μεγάλη μας χαρά, γιατί μας βοηθά σημαντικά".

Αποκάλυψε ότι μεγάλος στόχος του ΠΑΣ είναι η ομάδα να γίνει ΚΑΕ. Χαρακτηριστικά τόνισε: "Στη διοίκηση από πέρυσι βάλαμε ένα χρονοδιάγραμμα πενταετίας. Μέσα σε μία πενταετία η ομάδα αυτή πρέπει σιγά σιγά να γίνει ΚΑΕ. Έχουμε δυνατότητες να φτάσουμε μία και έξω στην Α2, όμως δε θέλουμε να πάθουμε τα ίδια που συνέβησαν με τον Αίολο Αστακού και τη Δόξα Λευκάδας. Για αυτό το λόγο ο βασικός κορμός της ομάδας είναι παιδιά που κατάγονται από τα Γιάννενα".

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με το αν μπορεί να ανταπεξέλθει μία διοίκηση οικονομικά όταν τα γήπεδα είναι τόσο μικρά απάντησε: "Τα γήπεδα θα μεγαλώσουν. Υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την Περιφέρεια ότι θα βοηθήσει. Αν γίνουν σιγά σιγά ομάδες, θα είναι αναγκασμένη και η τοπική αυτοδιοίκηση να φτιάξει τα γήπεδα. Από όσο ξέρω θα ξεκινήσει να γίνεται και άλλο κλειστό γήπεδο. Εξάλλου υπάρχει και το Πανεπιστήμιο. Αν κάποια ομάδα έφτανε μέχρι της Α2 κατηγορία, σίγουρα θα είχε έδρα το Πανεπιστήμιο. Παρόλα αυτά πρέπει να χτιστούν και άλλες εγκαταστάσεις καθώς είναι σίγουρο ότι το μπάσκετ θα δυναμώσει και άλλο στην πόλη". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου