Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Η μεταγραφική δραστηριότητα των γιαννιώτικων ομάδων...


Βρισκόμαστε στα τέλη του Ιουλίου και τα πρωταθλήματα της Γ΄Εθνικής και της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, αργούν ακόμα μέχρι την έναρξή τους. Παρόλα αυτά, οι ομάδες των Ιωαννίνων έχουν πραγματοποιήσει μερικές σημαντικές προσθήκες. Πάμε να θυμηθούμε τις μέχρι τώρα μεταγραφικές κινήσεις.
Οι δύο γιαννιώτικες ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είναι ο ΑΓΣΙ και ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη έχει πραγματοποιήσει δύο προσθήκες στο ρόστερ της. Πρόκειται για τους Ζαχαρία Πουρνάρα και Σάββα Σαχπατζίδη. Τα δύο νέα αποκτήματα του ΑΓΣΙ έχουν εμπειρία από τη Γ΄ Εθνική. Ο μεν Πουρνάρας είναι power forward και την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στη Γ΄ Εθνική, με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου. Ο δε Σαχπατζίδης είναι 19 χρονών και αγωνίζεται στη θέση του play maker. Πέρυσι αγωνιζόταν για λογαριασμό του Αρίωνα Πτολεμαΐδας (βρισκόταν στον ίδιο όμιλο με τον ΑΓΣΙ).

Η έτερη ομάδα που θα βρίσκεται στον 3ο όμιλο της Γ΄εθνικής θα είναι ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα. Νέος προπονητής την ερχόμενη χρονιά θα είναι ο Θωμάς Κωστόπουλος, που πήρε τη θέση του Κώστα Σδράκα. Η διοικούσα επιτροπή κράτησε το βασικό κορμό της ομάδας, που συντέλεσε τα μέγιστα ώστε ο ΠΑΣ να ανέβει στη Γ΄ Εθνική. Πανάρας, Πάτρας, Μουζακίτης, Πανταζής, Γιωτάκης, Μιχαήλ, Μάντζιος Παναγιώτης, Μάντζιος Δημήτρης, Τσίρμπας-Αναγνώστου και Μακρής, ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον ΠΑΣ και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τη νέα χρονιά. Δύο προσθήκες έχει κάνει μέχρι στιγμής η ομάδα του Κωστόπουλου. Πρόκειται για τον Σάκη Πρέντζα, με τον έμπειρο guard να αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τον ΠΑΣ στη Γ΄ Εθνική, αλλά και τον Γιάννη Καραγκιολίδη, που είναι η πιο πρόσφατη μεταγραφή. Ο Καραγκιολίδης έχει ύψος 1.98 και αγωνίζεται στις θέσεις 3-4 και αναμένεται να είναι από τους πρωταγωνιστές του ΠΑΣ στη Γ΄ Εθνική.

Στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΚΣΑΒΔΕ, αναμφίβολα την παράσταση στο μεταγραφικό παζάρι έχει "κλέψει" το IBC. Η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου έχει πραγματοποιήσει 5 προσθήκες. Αρχικά ανακοίνωσε την προσθήκη του Γιάννη Κασκάνη. Ο Κασκάνης είναι play maker και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του τη νέα σεζόν. Η δεύτερη μεταγραφή και ίσως η πιο ηχηρή, ήταν αυτή του Παναγιώτη Μπάλλα. Ο θηριώδης σέντερ (2.06 ύψος), αγωνιζόταν στη Νικόπολη και η απόκτησή του ισχυροποιεί πολύ την front line του IBC. Ο Δημήτρης Φυραρίδης ήταν η αμέσως επόμενη κίνηση του IBC, το οποίο λίγες μέρες αργότερα ανακοίνωσε την απόκτηση του Παναγιώτη Τσατάλα, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Βόνιτσα. Η τελευταία χρονικά κίνηση ήταν η απόκτηση του 18χρονου Ηλία Ανάργυρου.

Ο Σπάρτακος ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Ζήση και απέκτησε δύο παίχτες. Ο ένας, είναι ο Γιώργος Ντρίτσος, που παραχωρήθηκε δανεικός από τον Θρύλο Ιωαννίνων και αναμένεται να βοηθήσει αρκετά τη νέα του ομάδα και ο δεύτερος είναι ο Αποστόλης Θεοχάρους, που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Εργασιακό Πρωτάθλημα με τα Επαγγέλματα Υγείας.

Τέλος, ο Θρύλος Ιωαννίνων ανακοίνωσε την παραμονή των περισσότερων παιχτών της ομάδας. Έτσι, Καραγιάννης, Σκόρδος, Τζοβάρας, Παπούδος, Τάχιας, Κοντοκωστόπουλος, Κοστούδας, Νταφόπουλος, Τζίμας, Γιώτης και Σιόντης θα συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα του Θρύλου και την ερχόμενη σεζόν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου