Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπότσιος που σταμάτησε στους 45 πόντους για την ομάδα της Πρέβεζας, με τον Μπούσιο να προσθέτει 18. Από τους Φαίακες 39 πόντους σημείωσε ο Κρεμπούνης και 27 ο Μωραΐτης.
Με τον Κρεμπούνη να κάνει τη διαφορά με πόντους (8) και ριμπάουντ ο Ιόνιος ξεκίνησε δυνατά τον ημιτελικό προηγούμενος με 10-0. Με επιμέρους 10-2 απάντησαν οι παίκτες του Μήτσικα και πρωταγωνιστή τον Μπότσιο (8 π.) μειώνοντας σε 12-10. Ο ασταμάτητος Κρεμπούνης πήρε από το χέρι την ομάδα του βοηθώντας την να κλείσει την πρώτη περίοδο στο 26-17, με τους Φαίακες να έχουν φτάσει ξανά μάλιστα σε διψήφιες διαφορές.
Ο Μπότσιος ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή του βοηθώντας τους Πρεβεζιάνους να πλησιάσουν στους 5 (30-25). Ο Ιόνιος είχε σταθερά τα ηνία στη συνέχεια (36-27), με τους οικοδεσπότες να βλέπουν τον Μπούσιο να προστίθεται στην εξίσωση, όμως ο Κρεμπούνης συνέχισε να ξεχωρίζει, έχοντας τον Μωραΐτη στο πλευρό του, με το σύνολο του Μπαλού να φτάνει στο +11 (45-34). Το πρώτο μισό ολοκληρώθηκε με τον Ιόνιο να προηγείται με 51-36.
Η αντίδραση της ομάδας της Πρέβεζας ήρθε στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου παίζοντας καλή άμυνα και με σερί 10-0 μείωσε σε 51-46 βρίσκοντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Το κρεσέντο της Νικόπολης συνεχίστηκε καταφέρνοντας να ισοφαρίσει σε 53-53 έχοντας ξεκάθαρα το μομέντουμ του αγώνα, κρατώντας χωρίς εντός πεδιάς καλάθι τον Ιόνιο. Μαζί μέχρι και το 30΄ οι δύο ομάδες με τον Μπότσιο με coast to coast να βάζει μπροστά τη Νικόπολη στο φινάλε με 63-64. 28-12 το επιμέρους σκορ της τρίτης περιόδου για τους οικοδεσπότες.
Τρίποντα του Ντόστα έφεραν στο +5 το σύνολο του Μήτσικα (67-72), με τον Ιόνιο, με τους δύο πιο σταθερούς του παίκτες, Κρεμπούνη και Μωραΐτη, να ισοφαρίζει λίγο μετά σε 75-75. Στα 5:52 πριν το τέλος η ομάδα της Κέρκυρας έχασε με 5ο φάουλ τον Κρεμπούνη, με τις ισορροπίες να αλλάζουν. Οι κιτρινόμαυροι με οδηγό τον Μπότσιο έχτισαν προβάδισμα 11 πόντων (78-89) φτάνοντας μία "ανάσα" από την πρόκριση στο τελικό. Αυτή ήρθε με το τελικό 81-91 με τη Νικόπολη Πρέβεζας να ακολουθεί τον Κερκυραϊκό στο μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος.
Τα δεκάλεπτα: 26-17, 51-36, 63-64, 81-91
Διαιτητές: Γκούμας-Παππά-Αναγνωστόπουλος
Ιόνιος Κέρκυρας (Μαπαλός-Παπαϊωάννου): Κλείτσας 2, Γκαλάς 8, Σέκας 3, Αρμενιάκος, Κρεμπούνης 39(4), Μωραΐτης 27(3), Παληκύρας 2
Νικόπολη Πρέβεζας (Μήτσικας-Παπαμιχαήλ): Στύλος 1, Τσεκούρας 4, Μπότσιος 45(3), Μπούσιος 18(3), Τσεγγελίδης 6(2), Μικρούλης 4, Ντόστας 9(3), Κατσαρας 4
Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου