Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Γιώργος Ντρίτσος: Στόχος για το Σπάρτακο το "παραπάνω βήμα"...


Ένας από τους καλύτερους playmaker της ΕΣΚΑΒΔΕ, ο Γιώργος Ντρίτσος, μίλησε στο Epirusbasket.gr για ενδιαφέροντα ζητήματα,  όπως την νέα πρόκληση που τον περιμένει στον Σπάρτακο την επόμενη σεζόν, την πορεία του ΤΕΙ/Πανεπιστημίου στο Εργασιακό Πρωτάθλημα, αλλά και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος με το εφηβικό τμήμα της Α.Ε.Κ. τη σεζόν 2002-2003.

-Γιώργο, μία καινούργια πρόκληση σε περιμένει τη νέα σεζόν στον Σπάρτακο. Πώς είναι οι πρώτες μέρες στην ομάδα;

-Οι πρώτες μέρες έχουν ξεκινήσει με πολύ σκληρή προπόνηση. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ ευχάριστο και τα παιδιά με υποδέχτηκαν πολύ όμορφα και όλοι ανυπομονούμε για τη νέα χρονιά.

-Ο Σπάρτακος δείχνει να ενισχύεται αρκετά ενόψει της νέας σεζόν. Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

-Ίσως είναι λίγο νωρίς να μιλάμε ακόμα για στόχους, όμως κακά τα ψέματα η ομάδα πέρυσι κατέκτησε μία πολύ καλή θέση (3η θέση) και γενικότερα είχε πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα, οπότε φέτος στόχος είναι να γίνει το παραπάνω βήμα, δηλαδή η κατάκτηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις. Βέβαια, περιμένουμε να δούμε και τα ολοκληρωμένα ρόστερ των αντιπάλων μας αλλά νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για την πρώτη δυάδα.  


-Πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να διεκδικήσετε μία πιθανή άνοδο στη Γ΄ Εθνική;

-Δε θα απέκλεια την άνοδο, όμως δεν έχω ακόμα γνώση για τις ομάδες του άλλου ομίλου, αφού είναι νωρίς, αλλά ο Σπάρτακος με τις προσθήκες που έχουν γίνει αλλά και με το υπάρχον υλικό, μπορεί να χτυπήσει όλα τα παιχνίδια, οπότε δεν βλέπω λόγο να μη διεκδικήσουμε την άνοδο.

-Στο Σπάρτακο, θα έχεις προπονητή τον γνώριμό σου από την ομάδα του ΤΕΙ/Πανεπιστημίου Πάνο Συνοδινό. Πες μας δύο λόγια για τον κόουτς.

-Τον κόουτς τον έχω ζήσει τα τελευταία δύο χρόνια από τη θέση του προπονητή στην ομάδα του ΤΕΙ/Πανεπιστημίου. Είναι ένας άνθρωπος πολύ σοβαρός και μεθοδικός και θεωρώ ότι η εξαιρετική εικόνα που έδειξε η ομάδα στο Εργασιακό Πρωτάθλημα, ήταν «προϊόν» του κόουτς. Νομίζω ότι η πρώτη του χρονιά στην ΕΣΚΑΒΔΕ θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όλους.

-Στο Σπάρτακο είστε ξανά συμπαίχτες με τον Δημήτρη Ζήση. Ανυπομονείς για τη συνεργασία σας;

-Με τον Τζίμη είχαμε περάσει δύο ωραία χρόνια στον Θρύλο Ιωαννίνων, είχαμε πανηγυρίσει και μία άνοδο από την Β΄ στην Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ. Μπορώ να πω ότι ανυπομονώ να συνεργαστώ ξανά με τον Τζίμη και πιστεύω ότι θα περάσουμε καλά. Έχουμε καλή χημεία και γνωρίζουμε ο ένας τα καλά και τα κακά του άλλου, οπότε νομίζω ότι θα τα βρούμε εύκολα μεταξύ μας!  

-Την περσινή χρονιά με τον Θρύλο Ιωαννίνων είχατε πολλά σκαμπανεβάσματα, με την ομάδα να τερματίζει στην 6η θέση. Τι θεωρείς ότι έφταιξε και δεν μπορέσατε να βρεθείτε ψηλότερα;

-Η ομάδα τα τελευταία χρόνια είχε μία συνεχή άνοδο, αγωνιστικά και βαθμολογικά. Πέρυσι, θεωρώ ότι οι δύο πρώτες θέσεις ήταν «καπαρωμένες» από την αρχή (από τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα και το IBC), αφού ήταν οι δύο ομάδες που ξεχώριζαν, οπότε στην αρχή της χρονιάς θεωρητικός στόχος ήταν η 3η θέση. Νομίζω ότι οι ατυχίες με τους πολλούς τραυματισμούς σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παίχτες του βασικού κορμού δεν μπορούσαν, λόγω εργασίας, να είναι παρόντες σε όλες τις προπονήσεις, επηρέασαν την ομάδα, η οποία δεν είχε τόσο σταθερή απόδοση. Βέβαια, θεωρώ ότι είχαμε και κάποιες ατυχίες σε παιχνίδια που κρίθηκαν στον πόντο ή παιχνίδια που ήμασταν κοντά στο σκορ και χάσαμε στις λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα οι αγώνες του δεύτερου γύρου με τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας, το Σπάρτακο, το IBC και τον Κερκυραϊκό. Θεωρώ ότι, αν είχαμε κερδίσει κάποια από αυτά τα παιχνίδια, δε θα τερματίζαμε στην 6η θέση.



-Μετά από πολλά χρόνια, τη νέα σεζόν, δε θα αγωνίζεσαι στον Θρύλο. Τι είναι αυτό που κρατάς από την ομάδα; Τι σου έχει μείνει πιο έντονα στο μυαλό;

-Έκλεισα 4 χρόνια στον Θρύλο. Αυτό που κρατάω πιο έντονα είναι το γεγονός ότι ο Θρύλος και οι άνθρωποί του με έκαναν να αγαπήσω ξανά το άθλημα. Όταν ήρθα από την Αθήνα στα Γιάννενα για δουλειά, είχα περάσει 1,5 χρόνο αποχής από το μπάσκετ. Το είχα αφήσει πιο πίσω  στις προτεραιότητές μου. Αυτή η αγάπη που ξαναβρήκα για το άθλημα θα έλεγα ότι τη χρωστάω στην ομάδα και στους ανθρώπους που τη στελεχώνουν. Το βασικότερο που κρατάω είναι οι πολύ καλές παρέες που έκανα και οι πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι που γνώρισα στην ομάδα, με τους οποίους θέλω να κρατήσω την εξαιρετική σχέση που έχω.

-Εσύ προσωπικά, ποιους στόχους θέτεις ενόψει της νέας σεζόν;

-Οι στόχοι μου, όσο «κλισέ» και αν ακούγεται, θέλω να συμβαδίζουν με τους ομαδικούς στόχους. Θα χαρώ πολύ να δω την ομάδα να συμμετέχει στα play offs και θα θεωρήσω ότι έκανα και εγώ μια καλή χρονιά.

-Θα σε γυρίσω λίγο πίσω, στη σεζόν 2002/2003, όταν αγωνιζόσουν στο εφηβικό τμήμα της ΑΕΚ και μάλιστα είχες στεφθεί πρωταθλητής. Τι θυμάσαι από εκείνη τη σπουδαία επιτυχία;

-Η συγκεκριμένη χρονιά θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη μπασκετική χρονιά της ζωής μου! Υπάρχουν εικόνες που δε θα τις ξεχάσω ποτέ! Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων γινόταν στην Κω και είχαμε πάει περίπου για έναν μήνα εκεί. Το Πρωτάθλημα κράτησε για μία εβδομάδα, όμως είχαμε πάει για άλλες τρεις, όπου ουσιαστικά κάναμε προπονήσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ για να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ήταν μια χρονιά που θυμάμαι τα πάντα και στην οποία δεν είχα κάνει καθόλου διακοπές! Το Πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ είχε τελειώσει τον Μάιο, και από 15 Ιουνίου μέχρι 22 Αυγούστου, που τελείωσε το Πανελλήνιο, είχαμε συνεχώς προπονήσεις και αγώνες. Στις 25 Αυγούστου μάλιστα, είχαμε ξεκινήσει προετοιμασία για την επόμενη σεζόν. Οι στιγμές που έζησα εκείνη τη σεζόν ήταν πολύ έντονες και φανταστικές! Θυμάμαι ότι στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος ήμουν πολύ συγκινημένος από τη χαρά και την περηφάνια για την κατάκτηση του τίτλου! Παρόλο που δεν είχα πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής, γιατί στην ομάδα έπαιζαν απίστευτοι παίχτες, που τώρα αγωνίζονται σε ομάδες της Α1 και της Α2. Επίσης, εκείνη τη χρονιά είχαμε πάει στην Ισπανία, στο Final 8 της Ευρωλίγκα των Εφήβων, όπου κατακτήσαμε τη 2η θέση αλλά και σε ένα άλλο τουρνουά στην Ισπανία όπου βγήκαμε τρίτοι. Αυτές οι επιτυχίες δεν είχαν γίνει τότε τόσο γνωστές, αλλά είχαμε χάσει από την Μπανταλόνα, που τότε είχε στη σύνθεσή της τον Ρούντι Φερνάντεζ!

-Τώρα όμως θα σε «προσγειώσω» και θα ήθελα να περάσουμε στο Εργασιακό Πρωτάθλημα, όπου ήσουν ο ηγέτης της ομάδας του ΤΕΙ/Πανεπιστημίου.


-Η ομάδα σου, ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Πρωταθλήματος. Όντας ο ηγέτης της, πως είδες τη φετινή σεζόν αλλά και γενικότερα πως είδες το Εργασιακό Πρωτάθλημα;

-Το φετινό Εργασιακό Πρωτάθλημα ήταν μία πολύ ωραία διοργάνωση με πολύ καλή οργάνωση. Τα παιδιά που «έτρεξαν» το Εργασιακό έκαναν καταπληκτική δουλειά και πραγματικά τους «βγάζω το καπέλο». Όσον αφορά το ΤΕΙ/Πανεπιστήμιο, περάσαμε πολύ όμορφα με όλους στην ομάδα και νομίζω ότι αυτό έβγαινε και προς τα «έξω», δηλαδή  το ωραίο κλίμα που είχαμε. Μάλιστα δε σου κρύβω ότι ανυπομονούσα κάθε φορά να ξαναδώ τους συμπαίκτες μου  και να πάμε να ξαναπαίξουμε. 

-Χάσατε τη συμμετοχή στο Final 4 για μία μόλις νίκη. Να υποθέσω ότι του χρόνου στόχος θα είναι το Final 4;

-Σκέψου, ότι στην αρχή της χρονιάς ξεκινήσαμε με σκοπό την σωτηρία, παρότι  βλέπαμε ότι πραγματικά μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, καθώς δεν είχαμε να ζηλέψουμε κάτι από κάποιες ομάδες που είχαν στόχο την τετράδα. Νομίζω του χρόνου, αν γίνουν κάποιες προσθήκες  όσο μπορείς να το πεις αυτό σε μια ομάδα του Εργασιακού  με την εύρεση κάποιων εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο, στόχος είναι να περάσουμε το ίδιο καλά με φέτος και να έχουμε το ίδιο ευχάριστο κλίμα, άσχετα από τη θέση που θα καταλάβουμε. 

-Ήσασταν μία από τις πιο «συμπαθητικές» ομάδες της διοργάνωσης, κερδίζοντας το σεβασμό και την αναγνώριση από όλους. Τι θεωρείς ότι ήταν αυτό που σας έκανε να ξεχωρίζετε ως ομάδα;

-Αυτό που λες το εισπράτταμε συνεχώς στην ομάδα. Όπως είχα διαβάσει και στις δύο συνεντεύξεις που είχες κάνει στον Μάριο (Μιχαήλ) και στον Τζίμη (Ζήση), είχαν αναφερθεί και οι δύο με πολύ κολακευτικά λόγια για την ομάδα μας. Όλοι στην ομάδα βλέπαμε αύτη την αναγνώριση από πολλούς αντιπάλους. Άπαντες αναγνώριζαν το γεγονός ότι παίζαμε πολύ καλό μπάσκετ, ότι παλεύαμε όλα τα παιχνίδια και μπορούσαμε να κερδίσουμε τις περισσότερες ομάδες. Το γεγονός ότι ευχαριστιόμασταν το παιχνίδι χωρίς εντάσεις και  διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές εκτιμήθηκε πολύ από όλους και μαζί με το ευχάριστο κλίμα που είχαμε στην ομάδα, πιστεύω ότι ήταν οι λόγοι που συντέλεσαν στο να θεωρηθούμε από πολλούς ως μία από τις πιο «συμπαθητικές» ομάδες.


-Το Final 4 πως το είδες; Δίκαια πρωταθλητές οι Μηχανικοί;

-Ήταν πραγματικά η καλύτερη ομάδα και δίκαια στέφθηκαν πρωταθλητές. Θυμάμαι ότι εμείς τους κοντράραμε αρκετά στο μεταξύ μας παιχνίδι. Βέβαια είχαν κάποιες σημαντικές απουσίες, γεγονός που έπαιξε το ρόλο του. Ήταν μία πολύ δουλεμένη ομάδα που φαινόταν έντονα στο παρκέ, από την κίνηση στην επίθεση, μέχρι την άμυνα που έπαιζαν. Επίσης δίκαιη η 2η θέση για τα Νομικά Επαγγέλματα, τα οποία μου έκαναν εξαιρετικά θετική εντύπωση στο Final 4. Τα περισσότερα παιδιά δεν τα ήξερα, γιατί δεν τους είχα δει να παίζουν, ενώ ο Θοδωρής Τσιρώνης ήταν πάρα πολύ καλός, όντας ο ηγέτης της ομάδας. Μπορούσαν μάλιστα να χτυπήσουν το παιχνίδι και έχασαν στις λεπτομέρειες κόντρα σε μία ομάδα πιο έμπειρη, που έχει κατακτήσει τα δύο από τα τρία Εργασιακά Πρωταθλήματα. 

-Ποια ομάδα σου άρεσε περισσότερο να παρακολουθείς;

-Πολλές ομάδες ξεχώριζα. Μου άρεσαν πολύ οι Μηχανικοί. Στο Final 4 μου άρεσαν πολύ και οι Δικηγόροι. Ωραία ομάδα ήταν και ο Νιτσιάκος, παρότι έπαιζε ένα μπάσκετ όχι τόσο οργανωμένο. Είχε μεγάλη ευστοχία από τη γραμμή των 6.75, είχε παιχνίδι με τους ψηλούς, ενώ τα περισσότερα παιχνίδια τα «πήγαινε» πολύ ψηλά το σκορ. Όμως η ομάδα που ξεχώρισα περισσότερο από όλες ήταν η Αστυνομία. Θυμάμαι ότι στο παιχνίδι με εμάς είχε παίξει χωρίς ενεργό παίχτη και ήταν πολύ δουλεμένη από τον προπονητή της. Θυμάμαι ότι έπαιζαν όμορφο και κυρίως σωστό μπάσκετ. Θεωρώ ότι το μεταξύ μας παιχνίδι τούς το «κλέψαμε», καθώς ήμασταν ισάξιοι. Φαντάζομαι ότι, αν είχαν έναν ενεργό στο ρόστερ τους, στο παιχνίδι με εμάς θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα.

-Τέλος, θα ήθελα να κλείσουμε με μία υποθετική ερώτηση. Θεωρείς ότι θα μπορούσαν να σταθούν κάποιες ομάδες του Εργασιακού στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ;

-Αυτή είναι μία πολύ ωραία ερώτηση! Κάποιες ομάδες είναι πολύ δουλεμένες, όπως για παράδειγμα οι Μηχανικοί, που ήταν μακράν η πιο δουλεμένη ομάδα, με παίχτες που στην πλειοψηφία τους έχουν παίξει μπάσκετ. Παρόλα αυτά, δεν ξέρω αν ακόμα και οι Μηχανικοί, θα μπορούσαν να κοντράρουν μία ομάδα της ΕΣΚΑΒΔΕ, που προπονείται από τον Αύγουστο μέχρι τον Μάιο με καθημερινές προπονήσεις και προετοιμασία. Αυτό το έχω πραγματικά μεγάλη απορία, αν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν. Αλλά επειδή θεωρώ ότι είναι πολύ θέμα προπονήσεων, μόνο η ομάδα των Μηχανικών θα μπορούσε να κοντράρει κάποια ομάδα της ΕΣΚΑΒΔΕ. Με τον Μάριο (Μιχαήλ) στο ρόστερ τους θα μπορούσαν να κοντράρουν κάποιες ομάδες.
 Δημήτρης Κοσίνας  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου