Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Πρωταθλητές οι Μηχανικοί!


Πρωταθλητές για 2η φορά αναδείχθηκαν οι Μηχανικοί, νικώντας στον Μεγάλο Τελικό του Εργασιακού Πρωταθλήματος "Ευγενία Μουτσίκα" τα Νομικά Επαγγέλματα με σκορ 71-65. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και είχε μεγάλη ένταση, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα μέχρι τέλους για το τρόπαιο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Δημήτρης Τσιούμπος που σημείωσε 20 πόντους και αναδείχθηκε MVP του τελικού. Πολύ καλός και ο Μιχαήλ με 19, ενώ από 13 είχε ο Αυδής. Για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Τσιρώνης με 14, Ιωαννίδης με 13 και Λεονταρής με 12.


Οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, τέθηκαν αντιμέτωπες στο Νέο Κλειστό. Τα Νομικά Επαγγέλματα ήθελαν να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη οι Μηχανικοί στόχευαν στο 2ο τίτλο τους. Ο Αυγερινός επέλεξε τους Μιχαήλ, Γκαζιάνη Ηλ., Τσιούμπο, Αυδή και Λάνταβο στην αρχική του πεντάδα, ενώ τα Νομικά Επαγγέλματα, ξεκίνησαν με τους Δημητρούλα, Ιωαννίδη, Λεονταρή, Τσιρώνη και Κατσιούλη. Δυναμικό ξεκίνημα έκαναν τα Νομικά Επαγγέλματα, αφού στο 5΄προηγήθηκαν με 11-6, με τον Λεονταρή να έχει μπει "ζεστός" στον αγώνα, έχοντας τους 6 από τους 11 πόντους. Στο 8΄, οι φιλοξενούμενοι με τον Τσιρώνη να "πιάνει δουλειά" επιθετικά, διατηρούσαν το προβάδισμά τους (14-8). Τελικά η πρώτη περίοδος έληξε με τα Νομικά Επαγγέλματα μπροστά με 17-11. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του πρώτου δεκαλέπτου η καταπληκτική άμυνα των Νομικών Επαγγελμάτων, που μπλόκαρε τα επιθετικά "ατού" των Μηχανικών. Μόλις 11 πόντους κατάφεραν να σημειώσουν οι παίχτες του Αυγερινού. Από την άλλη, η ομάδα του Μπάθα, έδειξε πολύ προσηλωμένη στην άμυνά της, που ήταν το όπλο της σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς (καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος στην κανονική περίοδο). Στο 12΄, τα Νομικά Επαγγέλματα προηγήθηκαν με 23-14. Σε αυτά τα πρώτα δύο λεπτά της δεύτερης περιόδου, οι δύο ομάδες σκόραραν με τρίποντα (ένα ο Αυδής για τους Μηχανικούς και από ένα οι Ιωαννίδης και Λεονταρής για την ομάδα του Μπάθα). Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα, τα Νομικά Επαγγέλματα ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα με τρίποντο του Τσιρώνη (26-15 στο 14΄). Ο Βαγγέλης Αυγερινός αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ-άουτ για να αφυπνίσει του παίχτες του. Οι Μηχανικοί αντέδρασαν και με σερί 10-2, μείωσαν τη διαφορά στους 3 πόντους στο 17΄(28-25). Ο Ιωαννίδης ανέλαβε δράση επιθετικά για την ομάδα του και με 5 δικούς του πόντους και δύο εύστοχες βολές του Ντάσιου, τα Νομικά Επαγγέλματα έτρεξαν σερί 7-2 και προηγήθηκαν με 35-27 στο 19΄. Δύο καλάθια του Τσιούμπου, διαμόρφωσαν το 31-35, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. 12 πόντους ο Τσιούμπος στο ημίχρονο για τους Μηχανικούς, με τον Αυδή να προσθέτει 10, ενώ από τα Νομικά Επαγγέλματα οι Λεονταρής και Τσιρώνης είχαν από 11 πόντους.

Δυναμικά μπήκε η ομάδα του Μπάθα και στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού στο 22΄ έτρεξε σερί 7-2 και προηγήθηκε με 42-33. Η απάντηση των Μηχανικών ήρθε από τη γραμμή των 6,75. Αυδής, Γκαζιάνης και Τσουκανέλης ευστόχησαν σε 3 τρίποντα και οι Μηχανικοί με σερί 9-0 ισοφάρισαν σε 42-42 στο 25΄. Με δύο καλάθια του Δημητρούλα και ένα του Ιωαννίδη, τα Νομικά Επαγγέλματα προηγήθηκαν στο 28΄με 48-44, όμως το δεκάλεπτο έληξε με τους Μηχανικούς να μειώνουν στον πόντο τη διαφορά (51-50). Στην τελευταία περίοδο, το πρώτο καλάθι ήταν τρίποντο και το σημείωσε ο "σπεσιαλίστας του είδους" Τσιούμπος, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με 53-51. Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό και στο παρκέ "έπεφταν κορμιά" με το σκορ να παραμένει ισόπαλο στο 35΄(61-61). Σε εκείνο το σημείο μίλησε η κλάση του Μιχαήλ. Ο guard των Μηχανικών με ένα τρίποντο και ένα καλάθι με σουτ από μέση απόσταση, έδωσε "αέρα" 5 πόντων στην ομάδα του (66-61 στο 37΄). Τα Νομικά Επαγγέλματα, άρχισαν να χάνουν την ψυχραιμία τους στα τελευταία λεπτά και οι επιθέσεις τους δεν ήταν σωστές. Παρόλα αυτά, κατάφεραν να μειώσουν στους 2 τη διαφορά 32΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα (67-65). Η κατοχή ήταν στα χέρια των παιχτών του Αυγερινού. Τα Νομικά Επαγγέλματα έκαναν φάουλ στον Γκαζιάνη για να σταματήσουν το χρόνο, 10΄΄ πριν τη λήξη. Ο Γκαζιάνης ήταν ψύχραιμος και στις 2 βολές και έκανε το 69-65. Η επόμενη επίθεση ήταν άστοχη, με αποτέλεσμα να γίνει φάουλ στον Μιχαήλ, με τον παίχτη των Μηχανικών να είναι εύστοχος από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας", διαμορφώνοντας το τελικό 71-65. Η λήξη του αγώνα βρήκε τους παίχτες των Μηχανικών να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο MVP του FINAL 4 Δημήτρης Τσιούμπος
Οι δευτεραθλητές των Νομικών Επαγγελμάτων



Τα δεκάλεπτα: 11-17,31-35,50-51,71-65

Διαιτητές: Κληματάς, Βίνης

Μηχανικοί(Αυγερινός): Τσουκανέλης 7(1), Γκαζιάνης Αλ., Μιχαήλ 19(1), Σιώζος, Αυδής 13(3), Λάνταβος 1, Τσιούμπος 20(1), Γκαζιάνης Ηλ, 9(1), Μακρής 2

ΔΣΙ/Νομικά Επαγγέλματα: Υφαντής, Κωνής 10(1), Γάκης, Ντάσιος 2, Ιωαννίδης 13(3), Κατσιούλης 5, Τσιρώνης 14(2), Δημητρούλας 9(1), Λεονταρής 12(1)


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου