Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ο σπουδαίος σκόρερ Δημήτρης Ζήσης αποκλειστικά στο Epirus Basket!


Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ αλλά και του Εργασιακού Πρωταθλήματος, ο χαρισματικός σκόρερ Δημήτρης Ζήσης, μίλησε στο Epirusbasket.gr για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με τον Σπάρτακο, τα μελλοντικά του σχέδια αλλά και το Εργασιακό Πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει ενεργά.

-Ο Σπάρτακος πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν, τερματίζοντας στην 3η θέση με ρεκόρ 13-5. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τη σεζόν που πέρασε; Είσαι ικανοποιημένος;
-Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την 3η θέση αλλά και το ρεκόρ, που είπες. Θέλαμε να μπούμε στα play offs όμως και η 3η θέση είναι πάρα πολύ καλή. Παίξαμε ωραίο μπάσκετ, κοντράραμε όσο μπορούσαμε τις 2 πρώτες ομάδες (Βίκος Πας Γιάννινα και IBC), που είχαν και μεγαλύτερο μπάτζετ αλλά και καλύτερη ομάδα. Η 3η θέση, πάντως, είναι άκρως ικανοποιητική για εμάς. 
-Πιστεύεις ότι ο Σπάρτακος μπορούσε να «μπει» στα play offs;
-Θεωρώ δύσκολα, αλλά μπορούσαμε να μπούμε στα play offs.Οι ομάδες που μπήκαν ήταν καλύτερες, αλλά παλέψαμε. Για παράδειγμα, στο 2ο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον Βίκο Πας Γιάννινα ήμασταν πάρα πολύ καλοί αλλά δεν κερδίσαμε. Όπως είπα και πριν, είμαστε ικανοποιημένοι με την 3η θέση.  
-Τι θεωρείς ότι ήταν αυτό που έλειψε από την ομάδα και δεν μπόρεσε να κερδίσει κάποιον αγώνα απέναντι στους 2 πρωτοπόρους;
-Δεν είχαμε το βάθος στο ρόστερ,  που είχαν οι άλλες 2 ομάδες. Η ομάδα μας ήταν καλή, όλοι οι παίχτες προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά στο μπάσκετ δε γίνεται να κερδίζεις πάντα, μία θα νικάς, μία θα χάνεις. Συνολικά πάντως τόσο ο Βίκος Πας Γιάννινα, όσο και το IBC, ήταν καλύτερες ομάδες.  


-Στα μέσα της χρονιάς είχατε και την αλλαγή προπονητή, με τον κόουτς Κάϊκα να αναλαμβάνει τα «ηνία» της ομάδας; Πως ήταν η συνεργασία μαζί του;
-Με τον Γιάννη (Κάϊκα) είμαστε φίλοι. Είναι πάρα πολύ έμπειρος και πολύ καλός προπονητής, ενώ ξέρει να κρατάει τις αποστάσεις που πρέπει. Όμως και με τον κόουτς Θώμο είχαμε πολύ καλή σχέση. Έτρεξε την ομάδα από τη θέση του προπονητή τα τελευταία χρόνια, τερματίζοντας στις πρώτες θέσεις. Ο κόουτς Κάϊκας  προσπάθησε πάρα πολύ φέτος, έκανε πολύ καλή δουλειά τερματίζοντας στην 3η θέση, η οποία είναι πολύ ικανοποιητική τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα. 
-Υπάρχει κάποιος αγώνας από την περσινή σεζόν που θα ήθελες να ξαναπαίξεις, γιατί θεωρείς ότι μπορούσατε να κερδίσετε;
-Το παιχνίδι που μπορούσαμε να πάρουμε, είναι σίγουρα αυτό με τον Κερκυραϊκό εκτός έδρας, ένας περίεργος αγώνας στον οποίο ήμασταν μπροστά στο σκορ λίγο πριν τη λήξη με 7 πόντους. Εγώ  αποχώρησα για επαγγελματικούς λόγους, ο Λαμπρόπουλος χρεώθηκε με 5 φάουλ. Γενικά στην Κέρκυρα είναι δύσκολα τα πράγματα. Ένα άλλο ματς, που μπορούσαμε να πάρουμε, ήταν, όπως είπα και πριν, με τον Πας Γιάννινα. Όμως ο Πας ήταν καλύτερη ομάδα. Σίγουρα πάντως, θα ήθελα να ξαναπαίξω το 2ο αγώνα της κανονικής περιόδου με το IBC, που χάσαμε θεωρητικά εύκολα, αλλά θα ήθελα αν γινόταν να ξαναπαίξω το συγκεκριμένο αγώνα, γιατί πιστεύω ότι δε θα χάναμε τόσο εύκολα. 
-Μαζί με τον Λαμπρόπουλο συνθέσατε ένα τρομερό δίδυμο για τον Σπάρτακο. Πως ήταν η συνεργασία μαζί του;
-Ο Λαμπρόπουλος είναι πάρα πολύ ταλαντούχος παίχτης. Έχουμε άψογη συνεργασία και τα 2 χρόνια που είμαι στην ομάδα. Βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, βλέπει γήπεδο, ξέρει μπάσκετ, έχει σουτ και γενικά είναι ένας πλήρης παίχτης. Πάνω από όλα όμως, είναι και καλό παιδί.
-Ποιο στόχο θεωρείς ότι πρέπει να έχει η ομάδα την επόμενη σεζόν;
-Ξεκάθαρα πρέπει να μπούμε στα play offs, τώρα που ανέβηκε και ο Πας Γιάννινα. Δεν ξέρω τι θα γίνει και με την συγχώνευση των ομίλων που ακούστηκε, μία κίνηση ενδιαφέρουσα, που πιστεύω ότι θα κάνει καλό στην Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ, αφού θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό. Πάντως θέλουμε μία θέση στα play offs, ανεξάρτητα αν θα ανέβει η ομάδα.
-Μιας και αναφέρθηκες στην άνοδο, πιστεύεις ότι είναι εφικτή;
-Με κάποιες προσθήκες στο ρόστερ πιστεύω ότι μπορούμε! Έχει ένα πλάνο η ομάδα, το οποίο ελπίζω να το ακολουθήσει. Ρεαλιστικά πάντως μπορούμε να ανέβουμε, αν γίνουν οι σωστές κινήσεις με κάποιους νέους παίχτες. Έχουμε ήδη ένα καλό υλικό όμως θέλουμε κάποιες ποιοτικές προσθήκες για να γίνει το βήμα παραπάνω.

-Θα συνεχίσεις και την επόμενη σεζόν να αγωνίζεσαι στον Σπάρτακο;
-Έχει γίνει μία συζήτηση για την παραμονή μου. Ο Σπάρτακος είναι στην καρδιά μου, μακάρι να συνεχίσω στην ομάδα και τη νέα σεζόν, όμως δεν έχω καταλήξει ακόμα 100% αν θα μείνω! Υπάρχουν κάποιες προτάσεις και από άλλες ομάδες, όμως μακάρι να μείνω στον Σπάρτακο. Πιστεύω, ότι θα βρούμε μία λύση με τον Άκη (Καλλή), με τον οποίο έχουμε μία πάρα πολύ καλή σχέση, όπως και γενικότερα με την ομάδα. Πιστεύω πως λογικά θα συνεχίσω στον Σπάρτακο.
-Οι προσωπικοί σου στόχοι και οι φιλοδοξίες σου για την ερχόμενη σεζόν;
-Αυτό που πραγματικά θέλω και έχω ως στόχο είναι να είμαι σε μία ομάδα με υγιές κλίμα, όπως ακριβώς ήμασταν φέτος στον Σπάρτακο. Να υπάρχει καλή συνεργασία με τους προπονητές και τους παράγοντες. Να υπάρχει ένα πλάνο και να υπάρχουν φιλοδοξίες. Αν μείνω στον Σπάρτακο, δε θέλουμε για 3η χρονιά να κατακτήσουμε την 3η θέση, αλλά θέλουμε το βήμα παραπάνω, θέλουμε να μπούμε στα play offs! Αν δεν είναι δυνατόν να είμαι σε αυτή την ομάδα, οπουδήποτε πάω, θέλω να μπούμε στα play offs ή ακόμα και να συμμετάσχω σε μία καλύτερη κατηγορία. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον!
Να περάσουμε τώρα στο Εργασιακό Πρωτάθλημα που είσαι ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του.

-Θα ήθελα το σχόλιο σου για την ομάδα της Εγνατίας και τη φετινή της πορεία στο Εργασιακό Πρωτάθλημα.
-Η πορεία μας είναι καλή. Έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, τα παιδιά είναι όλα καλά. Παίζουμε για να χαρούμε, γιατί μας αρέσει το άθλημα, όμως παράλληλα παίζουμε και για τη νίκη, όπως ακριβώς κάνουν όλες οι ομάδες, χωρίς να σημαίνει ότι, αν δεν κερδίσουμε κάποιον αγώνα, υπάρχει θέμα. Εμείς είχαμε στόχο τη σωτηρία, που όπως φαίνεται θα την πετύχουμε. Ο Γιώργος Ρώιμπας είχε μεγαλύτερες φιλοδοξίες από την ομάδα, όμως σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι.

-Εσύ πραγματοποιείς ένα απίστευτο πρωτάθλημα, όντας μακράν ο πρώτος σκόρερ και ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του Εργασιακού. Το σχόλιό σου;
-Εγώ το Εργασιακό Πρωτάθλημα το βλέπω σαν μία πολύ καλή προπόνηση, γιατί με μαρκάρουν και πάρα πολλοί παίχτες! Να σου πω την αλήθεια, κουράζομαι περισσότερο στο Εργασιακό παρά στο Πρωτάθλημα της Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ! Παίζω τα ίδια λεπτά πάνω κάτω στην Εγνατία, όπως και στον Σπάρτακο, περίπου και τα 40΄, όμως η άμυνα από τις ομάδες τους Εργασιακού πάνω μου είναι από την αρχή του αγώνα πολύ δυνατή, γιατί έρχονται να με μαρκάρουν 2 και 3 αμυντικοί και με κουράζουν αρκετά. Για παράδειγμα, στον τελευταίο αγώνα με τον Νιτσιάκο, η καταπόνηση ήταν μεγάλη. Ίσως φταίει και η επίπονη σεζόν με τον Σπάρτακο, με τα πολλά παιχνίδια που παίξαμε, σε συνδυασμό με τα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια στο Εργασιακό. Πάντως, μου αρέσει το Εργασιακό, στο οποίο γίνεται μεγάλη προσπάθεια και μακάρι να συνεχιστεί για πάρα πολλά χρόνια ακόμα. 

-Σε όλα τα παιχνίδια δείχνεις «ασταμάτητος», όμως απέναντι στους Οικονομολόγους πραγματοποίησες «μυθική εμφάνιση» σημειώνοντας 71 πόντους! Πώς εξηγείς την επιβλητική εμφάνισή σου;
-Να σου πω την αλήθεια, τυχαίνει κιόλας! Άμα μπουν τα σουτ «παίρνεις ψυχολογία», όπως και έγινε στο συγκεκριμένο ματς. Το θέλαμε πολύ αυτό το ματς, γιατί διεκδικούσαμε και οι 2 ομάδες την παραμονή στην Α1. Ήταν ένας αγώνας που ξέραμε ότι έπρεπε να τον πάρουμε. Συνήθως από την ομάδα γνωρίζουμε ότι εγώ θα σκοράρω και τα παιδιά μου δίνουν συνεχώς τη μπάλα. Έχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και ο καθένας γνωρίζει το ρόλο του. Εγώ έχω την ικανότητα να σκοράρω και αφού μπήκαν και τα σουτ σημείωσα 71 πόντους! Το σημαντικό ήταν η νίκη. Στο μέλλον μπορεί να σκοράρω και περισσότερους πόντους. Θα δείξει!  
-Ποια άποψη έχεις σχηματίσει για το επίπεδο του φετινού Εργασιακού Πρωταθλήματος;
-Νομίζω ότι είναι ανεβασμένο το επίπεδο σε σχέση με πέρυσι. Οι ομάδες είναι πιο οργανωμένες. Πάντως το παίρνουν και περισσότερο σοβαρά από ότι θα έπρεπε το Εργασιακό. Είναι πολύ καλό Πρωτάθλημα και έχω πολύ θετική γνώμη. Όμως, είναι περισσότερο για να περνάς καλά και όχι για να γκρινιάζεις, κάτι που συμβαίνει με πολλές ομάδες. Ίσως η μόνη ομάδα που δεν γκρινιάζει είναι το ΤΕΙ/Πανεπιστήμιο. Θεωρώ ότι το Εργασιακό κάνει πολύ καλό στο γιαννιώτικο μπάσκετ.
-Ποια ομάδα θεωρείς την ευχάριστη έκπληξη του Πρωταθλήματος;
-Μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ το ΤΕΙ/Πανεπιστήμιο! Παίζουν καλό μπάσκετ, έχουν πολύ καλό προπονητή,  ενώ και τα παιδιά είναι πολύ καλά. Είναι μία ομάδα που μπορεί να χτυπήσει την 4άδα. Μου αρέσει όμως πολύ και η Εγνατία!
-Ποιους βλέπεις στο Final 4;
-Σίγουρα οι Μηχανικοί, που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους. Επίσης η Δωδώνη είναι πολύ καλή ομάδα. Πολύ καλή ομάδα είναι και τα Νομικά Επαγγέλματα με τον Τσιρώνη, ο οποίος είναι εξαιρετικός παίχτης. Τα Επαγγέλματα Υγείας είναι δυνατή ομάδα και θα παλέψει για το Final 4,όπως και ο Νιτσιάκος, τον οποίο θεωρώ μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Παρακολούθησα τον αγώνα με τη Δωδώνη και ο Νιτσιάκος ήταν πάρα πολύ δυνατός. Οι Μηχανικοί είναι εξαιρετικοί και παίζουν καλό μπάσκετ. Παίζει και ο Μάριος (Μιχαήλ) στους Μηχανικούς, ο οποίος θεωρώ ότι κρατάει δυνάμεις για το Final 4!
-Χρίζεις κάποιον φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου;
-Θα έλεγα τον Νιτσιάκο! Όταν παίζει ο Δάσκαλος είναι μία πραγματικά δυνατή ομάδα. Τους θεωρώ και πάλι ικανούς να κατακτήσουν τον τίτλο. Ειδικά στα ντέρμπι, έχουν δείξει ότι είναι μία σκληρή ομάδα.
-Τέλος, θα ήθελα το σχόλιό σου για το θέμα των ενεργών παιχτών στο Εργασιακό Πρωτάθλημα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι δε θα έπρεπε να συμμετέχουν, άλλοι είναι υπέρμαχοι. Η δική σου άποψη;
-Πιστεύω ότι για να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος πρέπει να υπάρχει ένας ενεργός σε κάθε ομάδα. Εγώ δεν ξέρω ακόμα αν θα συνεχίσω και του χρόνου να αγωνίζομαι στο Εργασιακό. Πάντως, θεωρώ ότι οι ενεργοί δίνουν το κάτι παραπάνω στις ομάδες και δίνουν κίνητρο και στους μη ενεργούς να παίξουν καλύτερα και να δώσουν το κάτι παραπάνω. Εξάλλου, πρέπει ο καθένας να έχει το δικαίωμα να παίξει με ανθρώπους από τη δουλειά του στην ίδια ομάδα. Δεν πρέπει να μετράει μόνο η νίκη, όπως το βλέπουν οι περισσότεροι, αλλά πρέπει να ευχαριστιέσαι το παιχνίδι. Εγώ χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να παίζω με τους συναδέλφους μου, άσχετα με το αν θα κερδίσω ή όχι. Τελικά, δε νομίζω ότι είναι καλό να μην επιτρέπεται σε κάποιον, που είναι ενεργός, να αγωνιστεί στο Εργασιακό με τους συναδέλφους του.


-Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη για τη συνέντευξη
-Εγώ σε ευχαριστώ για την πρόσκληση. Επίσης θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 2 προπονητές μου στον Σπάρτακο, τον coach Θώμο και τον coach Καΐκα, που με εμπιστεύτηκαν από το 1ο λεπτό. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση, τον Χρήστο Βλαχόπουλο και τον Παύλο Δημακόπουλο και φυσικά τον πρόεδρο, Άκη Καλλή. Ο Σπάρτακος είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό σωματείο, κάτι που σπανίζει στις μέρες μας!   

Δημήτρης Κοσίνας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου