Κυριακή 20 Μαΐου 2018

One man show ο Ζήσης, εύκολη νίκη η Εγνατία


Με τον Δημήτρη Ζήση να συνεχίζει να είναι "καυτός", η Εγνατία επικράτησε εύκολα της Πυροσβεστικής με σκορ 86-60. Ο Ζήσης ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, αφού σημείωσε 60 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στην 5η φετινή νίκη της.(5-4 ρεκόρ). Ο guard του Σπάρτακου είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 382 πόντους συνολικά, ενώ στα τελευταία δύο παιχνίδια της Εγνατίας, έχει σημειώσει 131 πόντους! Για την ομάδα της Πυροσβεστικής ξεχώρισε ο Σωτηρίου που σημείωσε 20 πόντους. Το ρεκόρ της Πυροσβεστικής είναι πλέον στο 2-7.

Στον αγώνα της Εγνατίας με την Πυροσβεστική, οι δύο ομάδες είχαν τους παίχτες με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στο Εργασιακό Πρωτάθλημα. Από τη μία μεριά ο Ζήσης που βρισκόταν στην κορυφή με 38 εύστοχα τρίποντα και από την άλλη ο Αγόρος, που ήταν στη 2η θέση με 36. Οι δύο παίχτες επιβεβαίωσαν το πόσο καλοί σουτέρ τριών πόντων είναι, με τον Ζήση να πετυχαίνει 7 και τον Αγόρο 4.

Η Εγνατία ξεκίνησε στην αρχική της πεντάδα με τους Ρώϊμπα, Γούλα, Ζήση, Παπαχρήστο και Γκάτσα. Η Πυροσβεστική άρχισε τον αγώνα με τους Αγόρο, Ντίνο, Στράτο, Ρούπα και Σωτηρίου. Από την αρχή του αγώνα η Εγνατία πήρε τα ηνία, αφού προηγήθηκε στο 5΄με διψήφια διαφορά (19-7). Με τον Ζήση να έχει ήδη 26 πόντους στην πρώτη περίοδο, η Εγνατία έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με μία πολύ καλή διαφορά (36-18). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Πυροσβεστική δυνάμωσε την άμυνα της, με αποτέλεσμα να δεχθεί μόλις 10 πόντους. Στόχος της Πυροσβεστικής στην άμυνα ήταν όσο γίνεται να περιοριστεί η επιθετική δράση του Ζήση. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε μεγάλο διάστημα του αγώνα, χρησιμοποιήθηκε ο Στράτος σε ειδικό ρόλο στην άμυνα, προκειμένου να "κυνηγά" τον Ζήση και να μην τον αφήνει να πάρει την μπάλα στα χέρια του παίζοντας overplay. Βέβαια το ημίχρονο βρήκε την Εγνατία μπροστά στο σκορ με 46-31 και τον Ζήση να έχει σημειώσει τους 34 πόντους, δείχνοντας ότι είναι δύσκολο να περιοριστεί επιθετικά. Από την Πυροσβεστική ο Σωτηρίου είχε 13 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα της Εγνατίας κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά στους 20 πόντους (59-39 στο 27΄). Η Πυροσβεστική δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει με αποτέλεσμα η περίοδος να λήξει με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 65-46. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Εγνατία ήταν ανώτερη και με επιμέρους σκορ 21-14 τελείωσε τον αγώνα ιδανικά, παίρνοντας το ροζ φύλλο με σκορ 86-60.


Τα δεκάλεπτα: 36-18,46-31,65-46,86-60

Διαιτητές: Μπιστιτζάνος, Γεροδήμος

Εγνατία Οδός: Παπαχρήστος 2, Ρώϊμπας 7(1), Γούλας 3(1), Γκεσούλης, Ζήσης 60(7), Γκάτσας 5, Τασολάμπρος 9(3)

Πυροσβεστική: Αγόρος 12(4), Ντίνος 11, Σωτηρίου 20, Στύλιος 6(2), Στράτος, Κατσούκης, Γκαμπράνης, Ρούπας 2, Βερλέτης, Εργάτης 9(1)

 Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου