Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ιστορική μέρα για τον Λευτέρη Ματζούκα και το γιαννιώτικο μπάσκετ!


Σπουδαία μέρα είναι η σημερινή για το γιαννιώτικο μπάσκετ. Συγκεκριμένα, στον αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα Πατρών, για την τελευταία αγωνιστική της Basket League, ο Λευτέρης Ματζούκας έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο νεότερος παίχτης στην ιστορία της Α1 που ξεκινά σε βασική πεντάδα, σε ηλικία 14 χρονών, 10 μηνών και 5 ημερών.


Ο νεαρός Γιαννιώτης αθλητής, που προέρχεται από τις ακαδημίες "Ντούγιας Basketball Academy", είχε κάνει το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα του Θρύλου Ιωαννίνων σε ηλικία μόλις 11 ετών. Σήμερα ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών Μάκης Γιατράς, αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσει στην βασική πεντάδα της ομάδας, στο παιχνίδι που έγινε στο Σ.Ε.Φ. απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Γιαννιώτης guard αγωνίστηκε για 31΄ και 11΄΄ πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, σημειώνοντας 12 πόντους (3/3 δίποντα και 2/5 τρίποντα), κατεβάζοντας 3 ριμπάουντ και μοιράζοντας μία ασίστ.

Εκτός όμως από τον Ματζούκα που έγραψε ιστορία, ξεχωριστή μέρα ήταν και για τον Ανδρέα Τσουμάνη. Ο 17χρονος forward του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σε δεύτερο σερί αγώνα με την ομάδα του Ολυμπιακού. Ο πρώην παίχτης του ΑΓΣΙ, έμεινε στο παρκέ για 11΄και 27΄΄ στην άνετη νίκη της ομάδας του και σημείωσε 7 πόντους (2/4 δίποντα και 1/1 τρίποντα), πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ και είχε και ένα κλέψιμο. Για την ιστορία ο Ολυμπιακός κέρδισε με σκορ 104-69. Το γιαννιώτικο μπάσκετ δείχνει να επανέρχεται στο προσκήνιο, έχοντας δύο άξιους εκπροσώπους στη Basket League, που δείχνουν ικανοί ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά μπορούν να εξελιχτούν σε δύο σπουδαίους παίχτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου