Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Με τον Τζάλλα ηγέτη κατέκτησε την 6η νίκη της η ομάδα του ΤΕΙ/ΑΕΙ


Με μεγάλους πρωταγωνιστές την τριπλέτα Τζάλλα Ευάγγ. που σημείωσε 18, τον Ντρίτσο που είχε 15 και τον Γάτσιο με 14, η ομάδα των ΤΕΙ/ΑΕΙ πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στο Ι.Ε.Κ. Δέλτα με σκορ 61-54 και παρέμεινε στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Η ομάδα του Συνοδινού ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε την πρωτοπορία στο σκορ από την αρχή και δεν έμεινε ποτέ πίσω, με αποτέλεσμα να φτάσει στην 6η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Από την πλευρά των ηττημένων πολύ καλό παιχνίδι από τον Δάλλα που σημείωσε 24 πόντους και ηγήθηκε επιθετικά της ομάδας του.


Ο κόουτς Συνοδινός επέλεξε στην αρχική του πεντάδα τους Ντρίτσο, Τζάλλα Ευάγγ., Γεωργιάδη, Καρβούνη και Γάτσιο, με τον κόουτς Καννή από την άλλη να διαλέγει να ξεκινήσει με τους Δημακόπουλο, Δάλλα, Νικόπουλο, Πουλοπάτη και Γκούντα . Η ομάδα του Συνοδινού μπήκε από την αρχή δυνατά στον αγώνα και στο 7΄προηγούνταν ήδη με διψήφια διαφορά στο σκορ (19-7). Η είσοδος του Παπαγγέλη στον αγώνα έδωσε τη δυνατότητα στο Ι.Ε.Κ. να δυναμώσει την άμυνά του και να τρέξει σερί 7-0, με αποτέλεσμα να μειώσει σε 19-14 στο 9΄. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Πανεπιστημίου, με τον Ντρίτσο να την οδηγεί επιθετικά, σημειώνοντας 7 πόντους, έτρεξε σερί 13-0 και προηγήθηκε με 32-14 στο 14΄. Το Ι.Ε.Κ. είχε άμεση απάντηση και αυτή τη φορά με δικό του σερί 11-0, μείωσε σε 32-25. Δύο τρίποντα του Δάλλα, ένα του Δημακόπουλου και ένα καλάθι του Γκούντα, είχαν σαν αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στους 7 πόντους μετά το σερί της ομάδας του Καννή. Τελικά, το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Πανεπιστημίου μπροστά στο σκορ με 39-33. Από 12 πόντους είχαν οι Ντρίτσος και Γάτσιος στο ημίχρονο, με τον Δάλλα στην αντίπερα όχθη να ξεχωρίζει με 14.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Συνοδινού διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα κοντά στους 5 πόντους (44-39 στο 26΄). Όμως ο Καννής επέλεξε να παίξει άμυνα ζώνης για μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα να δεχθεί μόλις 10 πόντους στην περίοδο. Είναι ένα τρικ που συνηθίζει σε πολλούς αγώνες του Ι.Ε.Κ. Η λήξη της περιόδου βρήκε το Ι.Ε.Κ. Δέλτα να υπολείπεται στο σκορ μόλις για δύο πόντους (49-47). Δάλλας και Νικόπουλος είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας τους 12 από τους 14 πόντους που σημείωσε η ομάδα τους στο δεκάλεπτο. Στην τελευταία περίοδο και συγκεκριμένα στο 34΄, το Πανεπιστήμιο με σερί 6-0, κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά (53-47). Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν εύκολα το δρόμο για το καλάθι. Μεγάλος πρωταγωνιστής του δεκαλέπτου ο Τζάλλας Ευαγγ., ο οποίος είχε τους 8 από τους 12 πόντους της ομάδας του, σημειώνοντας μάλιστα κρίσιμα καλάθια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα του Ι.Ε.Κ. Δέλτα σημείωσε και τους 7 πόντους της από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Στο 6-4 το ρεκόρ για το ΤΕΙ/ΑΕΙ μετά τη χθεσινή νίκη, στο 4-6 το Ι.Ε.Κ. Δέλτα.


Τα δεκάλεπτα: 22-14,39-33,49-47,61-54

Διαιτητές: Κληματάς, Κολυδάς

ΤΕΙ/ΑΕΙ(Συνοδινός): Χατζηγιάννης 3, Τζάλλας Αλεξ 5, Τζάλλας Ευάγγ. 18(4), Γιούσης 2, Καρβούνης, Ντρίτσος 15(2), Τσιπούρας, Τζάλλας Γεώργ., Γάτσιος 14(2), Γεωργιάδης 5(1)

Ι.Ε.Κ. Δέλτα(Καννής): Παλάσχας, Κωνσταντακόπουλος 4, Παπαγγέλης 4, Γκούντας 3, Δημακόπουλος 9(1), Πουλοπάτης, Στασινός, Παπακώστας, Γκανής 4, Νικόπουλος 6, Δάλλας 24(2)


Δημήτρης Κοσίνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου