Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Απάντησε τo IBC στην ανακοίνωση της Βόνιτσας


Θέση πήρε το IBC μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα της Βόνιτσας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας στην Βόνιτσα είχε στηθεί σκηνικό τρομοκρατίας και εκφοβισμού από τους γηπεδούχους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Στην επανάληψη του 1ου ημιτελικού η ομάδα μας έδειξε τον απαιτούμενο χαρακτήρα, έφθασε τη διαφορά ακόμα και στους 12 πόντους και μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη με σκορ 75-78.

Δυστυχώς όμως πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, το Σάββατο στη Βόνιτσα γίναμε θεατές σε εικόνες και σκηνές τις οποίες πρέπει να κοινοποιήσουμε και να πάρουμε θέση.
Δεν νοείται εν έτει 2018 ο αθλητισμός να εκφράζεται μέσα από πρακτικές εκφοβισμού, τρομοκρατίας, ψυχολογικής αλλά και σωματικής βίας.
Η αποστολή μας πέρα από τους αθλητές, ταξίδεψε στη Βόνιτσα μαζί με φίλους της, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά των ακαδημιών. Από την πρώτη στιγμή που φθάσανε στο γήπεδο εξυβρίστηκαν αναίτια και αντί να ευχαριστηθούν ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου ζήσανε στιγμές φόβου και ψυχολογικού εκβιασμού ενώ οι οπαδοί της Βόνιτσας πετούσαν κροτίδες ακόμα και εντός του αγωνιστικού χώρου ενόσω οι δύο ομάδες κάνανε το ζέσταμά τους.
Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ο αθλητής μας Αντώνης Χρύσης πανηγύρισε μετά από εύστοχο σουτ κοιτώντας την κερκίδα και τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή που ταυτόχρονα σήμαινε και την αποβολή του. Τότε ξεκίνησε ένα απίστευτο γαϊτανάκι από ύβρεις, μπουνιές, κλωτσιές, προπηλακισμούς και άλλες όμορφες εκφράσεις του «ευ αγωνίζεσθαι». Οι άνθρωποι του Α.Ο. Βόνιτσας έχοντας καταλάβει ότι πλέον το παιχνίδι έχει κριθεί, με πρώτους τους παράγοντες και ακολουθούμενοι από παίκτες αλλά ακόμα και οπαδούς που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, επιτέθηκαν στους αθλητές και τα μέλη της αποστολής μας που προσπαθούσαν εν αγωνίως να αμυνθούν μέσα στα αποδυτήρια με πολλούς από αυτούς να δέχονται χτυπήματα, ευτυχώς όχι σοβαρά.
Κατόπιν δεκάλεπτης διακοπής, το παιχνίδι συνεχίστηκε με την ομάδα μας σαφώς επηρεασμένη να φτάνει στη νίκη.
Μετά τη λήξη του αγώνα το πολεμικό κλίμα συνεχίστηκε με μπουκάλια να εκσφενδονίζονται προς τον πάγκο του IBC τραυματίζοντας μάλιστα ελαφρά κάποιους αθλητές μας. Η ομάδα μας κλείστηκε στα αποδυτήρια περιμένοντας περίπου για μία ώρα μέχρι η αστυνομία να δώσει το πράσινο φως για την αποχώρηση μας, μιας και έξω από το γήπεδο είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί οπαδοί των γηπεδούχων που είχαν απειλητικές διαθέσεις.
Ύστερα από όλα αυτά γίνεται εύκολα κατανοητό ότι το μπάσκετ πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Σε ό,τι μας αφορά, τοποθετούμαστε ότι η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Α.Ο. Βόνιτσας είναι στο σύνολό της ψευδής και αναίσχυντη λειτουργώντας κυρίως εν είδει ηρωικής εξόδου. Το βίντεο του αγώνα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για να επαληθευτεί ότι πέραν του συμβάντος του ήπιου πανηγυρισμού του αθλητή μας Αντώνη Χρύση κανένας από την αποστολή μας δεν προκάλεσε ούτε έκανε χειρονομίες κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Μάλιστα η κατάληξη της κωμικοτραγικής ανακοίνωσης ακολουθεί την πρακτική «ο αντίπαλός σου είναι ο καλύτερος φίλος μου» που μόνο σε προσχολικές ηλικίες συναντάται.
Η ομάδα μας πλέον στρέφει την προσοχή της στη σειρά των τελικών όπου και θα αντιμετωπίσει τον συμπολίτη ΠΑΣ Γιάννινα.
Ευχόμαστε σε όλους να έχετε Καλό Πάσχα, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία! #IBC
Εκ της διοικήσεως





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου