Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το 5th Ntougias Basketball Camp


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το φετινό Ntougias Basketball Camp σήμερα το πρωί στο κλειστό της Λιμνοπούλας. Ο John Harris ήταν φυσικά το κεντρικό πρόσωπο στο Camp και έκλεψε την παράσταση. Οι μικροί αθλητές ήταν πολύ ενθουσιασμένοι με τους καινοτόμους τρόπους προπόνησης του Αμερικανού κόουτς και έδειξαν να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα.

Τα παιδιά που πήραν μέρος στο Camp ήταν χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες. Από τις 9 το πρωί έως και τις 12 συμμετείχαν οι μικροί αθλητές, ηλικίας 6-11 ετών, ενώ από τις 12 μέχρι και τις 3 το μεσημέρι πήραν μέρος παιδιά των ηλικιών 12-16 ετών. Ο John Harris διέθετε μεγάλο ρεπερτόριο ασκήσεων για τους συμμετέχοντες του Camp. Με την πολύτιμη βοήθεια των προπονητών της Ntougias Academy, καθοδήγησε τους νεαρούς αθλητές, που χωρισμένοι σε ομάδες των δύο ατόμων  δούλευαν σε ζευγάρια. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο ένας αθλητής πραγματοποιούσε ασκήσεις τεχνικής, ο άλλος έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης, ενώ με το σύνθημα του Harris, οι νεαροί άλλαζαν θέσεις .Ο Harris έδωσε μεγάλη έμφαση στην ντρίμπλα και στο χειρισμό της μπάλας, με εξαιρετικά πρωτότυπες ασκήσεις, που περιελάμβαναν ακόμα και ντρίμπλα με μπαλάκια του τένις. Επίσης στόχος ήταν η βελτίωση της εκρηκτικότητας και της ταχύτητας των αθλητών καθώς και η βελτιστοποίηση της φυσικής τους κατάστασης.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο μέρες, δηλαδή μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη. Οι νεαροί συμμετέχοντες αναμένεται να αποκομίσουν πολύ σημαντικές εμπειρίες από τον Αμερικανό κόουτς, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να εξελιχτούν σαν αθλητές.




Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου