Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Με τον Γεωργίου σε μεγάλα κέφια ο ΑΓΣΙ(Β) πήρε σπουδαία νίκη


Ξεκίνημα με το δεξί για τον ΑΓΣΙ(Β) στα πλέι οφ της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Η ομάδα του Αυγερινού κυριάρχησε στο παρκέ και δίκαια έφτασε σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Χαρίλαο Τρικούπη(Β) με σκορ 95-80. Οι γηπεδούχοι, είχαν σε μεγάλη μέρα τον Δημήτρη Γεωργίου, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και οδήγησε επιθετικά την ομάδα του με 33 πόντους. Πολύ καλή εμφάνιση και από τους Καννή και Γκουντουβά που σημείωσαν από 22 και 21 πόντους αντίστοιχα. Διψήφιος και ο Βάτσιος, που σημείωσε 10 πόντους. Με αυτή τη νίκη ο ΑΓΣΙ, έμεινε μόνος πρώτος στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φετινή ήττα για τον Χαρίλαο Τρικούπη(Β), αφού στην κανονική περίοδο ήταν αήττητος.

Ο κόουτς Αυγερινός επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με τους Σταλίκα, Γεωργίου, Καννή, Γκουντουβά και Κολόκα, ενώ από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι είχαν στην αρχική τους πεντάδα τους Γυφτάκη, Λειβάδη, Τριπολίδη Ι., Τριπολίδη Δ. και Τσαπατώρη. Στα πρώτα 5΄του αγώνα το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τον ΑΓΣΙ να διατηρεί μικρή πρωτοπορία στο σκορ (9-6). Στα τελευταία 5΄ της πρώτης περιόδου οι γηπεδούχοι ήταν επιβλητικοί και με σερί 19-10, έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 31-19. Στη δεύτερη περίοδο, η ομάδα του Αυγερινού, συνέχιζε να έχει διψήφιες διαφορές και διαχειρίζονταν σωστά τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 16΄ προηγούνταν με 13 πόντους (42-29) και πήγε στο αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 49-35. Ο ΑΓΣΙ, έπαιζε όμορφο μπάσκετ, με αποτέλεσμα να έχει σημειώσει 49 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, εκ των οποίων οι 22 ανήκαν στον Γεωργίου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί. Με επιμέρους σκορ 31-18, η διαφορά εκτοξεύτηκε πάνω από τους 25 πόντους (80-53 στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου). Η πίεση στην άμυνα έδινε τη δυνατότητα στους παίχτες του ΑΓΣΙ να κλέβουν πολλές μπάλες και να βρίσκουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Στην τελευταία περίοδο, οι φιλοξενούμενοι έκαναν μία απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Παρά τη μεγάλη διαφορά στο σκορ, ο κόουτς Κακατσίδης προέτρεψε την ομάδα του να παλέψει προκειμένου να τη ρίξει σε πιο χαμηλά επίπεδα. Με επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 27-15 υπέρ των φιλοξενούμενων, η διαφορά έπεσε στους 15 πόντους, με το τελικό σκορ στο 95-80. Βέβαια ήταν εμφανής η χαλάρωση της ομάδας του Αυγερινού στο τελευταίο δεκάλεπτο. Επόμενη αγωνιστική για τον ΑΓΣΙ(Β), απέναντι στον Λέοντα Μεσολογγίου, ενώ ο Χαρίλαος Τρικούπης(Β), θα υποδεχτεί τον Α.Γ.Ο.Φ. Τα παιχνίδια, είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Τα δεκάλεπτα: 31-19,49-35,80-53,95-80

Διαιτητές: Μπιστιντζάνος, Μίγδος

ΑΓΣΙ(Β) (Αυγερινός): Γεωργίου 33(1),Τσιμιχόδημος, Ψιλοδημητρακόπουλος 2, Βάτσιος 10, Καννής 22(3), Κολόκας 4, Διβάρης 3(1), Σταλίκας, Πρέζιος, Τσιλιγγαρίδης, Νάστος, Γκουντουβάς 21(1)

Χαρίλαος Τρικούπης(Β) (Κακατσίδης): Κιρκινέζος 2, Βαλεράς, Τσαμαδιάς, Παπαζήσης 3(1), Κακκαρέλης, Γυφτάκης 23, Λειβάδης 15(1), Τριπολίδης Ι 7, Τριπολίδης Δ 18, Τσαπατώρης 11, Καραβασίλης, Ελευθερίου 1

Αποτελέσματα 1ης αγωνιστικής: 

ΑΓΣΙ(Β)-ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ(Β) 95-80

ΛΕΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-Α.Γ.Ο.ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 61-68

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου