Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Προσφορά, συγκίνηση και όμορφες στιγμές στο 3ο All Star Game


-       

          - Στην αφετηρία η Α1 κατηγορία με τη συμμετοχή 15 ομάδων
To 3o All Star Game του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ «Ευγενία Μουτσίκα», τα είχε όλα! Είχε συγκίνηση, προσφορά, αλληλεγγύη, συνεργασίες, όμορφες στιγμές, παιδικές φωνές και ωραίο μπάσκετ.
Το 3ο All Star Game εκπλήρωσε τον στόχο του και κατάφερε να προσφέρει ένα όμορφο και ξεχωριστό τετράωρο σε περισσότερους από 400 θεατές, που βρέθηκαν στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο των Ιωαννίνων.

Η διοργάνωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα με τα προκριματικά του καθιερωμένου πλέον διαγωνισμού τριπόντων και ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Αρχικά απονεμήθηκαν, από τους δημάρχους Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα και Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκο, τα κύπελλα στον πρώτο σκόρερ της Α2, Γιώργο Γκούμα (Δημοτικοί Υπάλληλοι) και στον πρώτο στα τρίποντα της Α2, Βαγγέλη Αυγερινό (Εστίαση Β’), ενώ στη συνέχεια οι δυο δήμαρχοι απένειμαν τα κύπελλα στις 4 πρώτες ομάδες της Ας κατηγορίας που κέρδισαν την άνοδο στην Α1 (Εστίαση Β’, Ασφαλιστές, Δημοτικοί Υπάλληλοι και Βίκος).
Αμέσως μετά ήρθε η βράβευση της ομάδας μπάσκετ του ΑΓΣΙ (1976-1986) που έχει φτάσει στην υψηλότερη κατηγορία (Β’ Εθνική). Οι θεατές και πολλοί από τους παίκτες, προπονητές και παράγοντες της ομάδας εκείνης, παρακολούθησαν ένα πεντάλεπτο βίντεο (το οποίο δημιούργησαν οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ Δέλτα), με φωτογραφίες και ειδησεογραφικό αρχείο της εποχής, και στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, απένειμε στον πρόεδρο των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών και αρχηγό της τότε ομάδας, Γιώργο Παπλιάκο, καθώς και στον πρωτεργάτη της ομάδας, παίκτη και προπονητή, Καθηγητή Οφθαλμολογίας κ. Μίλτο Ασπιώτη, τιμητική πλακέτα. Παράλληλα, από το Συμβούλιο Πρωταθλήματος και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Παντελή Κολόκα, απονεμήθηκαν σε όλους τους συντελεστές του ΑΓΣΙ (1979-1986), ένα αναμνηστικό δίπλωμα.
Το Συμβούλιο Πρωταθλήματος τίμησε ακόμη τον διαιτητή κ. Σπύρο Καρακώστα για την προσφορά του στο άθλημα και την συμβολή του στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, ως εκπρόσωπος της ΕΣΚΑΒΔΕ.
Η πλευρά των βραβεύσεων έκλεισε με την τιμητική πλακέτα που το Συμβούλιο Πρωταθλήματος του Εργασιακού απένειμε στην Ελένη Διαμάντη, κόρη της Ευγενίας Μουτσίκα, για την τεράστια προσφορά της Ευγενίας, που τόσο νωρίς έφυγε από κοντά μας, στο Εργασιακό Πρωτάθλημα. Ακόμη, το Εργασιακό Πρωτάθλημα σε συνεργασία με τα Ι.ΙΕΚ Δέλτα, εξασφάλισε μια πλήρη υποτροφία για την κόρη της Ευγενίας, Ελένη, σε οποιαδήποτε σχολή των ΙΕΚ επιθυμεί.
Στη συνέχεια ακολούθησαν ο αγώνας μεταξύ των Μικτών Ομάδων της Α1 και Α2 κατηγορίας, ο αγώνας των γονέων των Acadimistas, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Ακαδημίας, και ο τελικός των διαγωνισμών τριπόντων, με τον Βαγγέλη Αυγερινό να κατακτά το κύπελλο.
Το 3ο All Star Game διοργανώθηκε με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των Acadimistas, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν σημαντικό χρηματικό ποσό με τη λαχειοφόρα αγορά που είχαν οργανώσει και το Συμβούλιο Πρωταθλήματος αισθάνεται την ανάγκη να τους ευχαριστήσει ιδιαίτερα για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Ακόμη το Συμβούλιο ευχαριστεί όλες τις ομάδες του 3ου Εργασιακού Πρωταθλήματος και τους παίκτες που συμμετείχαν στο All Star Game, τις εταιρείες και τις ομάδες που βοήθησαν στη συγκέντρωση χρημάτων, τα Ι.ΙΕΚ Δέλτα, τους Βετεράνους Καλαθοσφαιριστές, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, τον αντιδήμαρχο Ιωαννίνων Παντελή Κολόκα, το ΤΕΙ Ηπείρου και τον αντιπρύτανη κ. Καραμάνη, την ΕΣΚΑΒΔΕ, όλους τους Συλλόγους Μπάσκετ της πόλης και τους χορηγούς του φετινού πρωταθλήματος.
Υπενθυμίζουμε πως και το φετινό All Star Game έγινε για καλό σκοπό. Φέτος τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν στους Συλλόγους ΣΟΦΨΥ (Σύλλογος Φίλων και Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας) και «Κυψέλη» (Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕΑ).

Στην εκκίνηση η Α1 κατηγορία

Παράλληλα, στην εκκίνηση βρίσκεται το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ νομού Ιωαννίνων «Ευγενία Μουτσίκα», μετά και τη λήξη του All Star Game, αλλά και της Α2 κατηγορίας.
Δεκαπέντε ομάδες έρχονται προετοιμασμένες για ένα δυνατό και με όμορφο θέαμα πρωτάθλημα, ενώ ήδη ορίστηκαν οι δυο πρώτες αγωνιστικές.
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Τρίτη 27 Μαρτίου:
Πίνδος – Οικονομολόγοι: 20.30 – Μέτσοβο
ΤΕΙ/ΑΕΙ – Δωδώνη: 22.30 – Μέτσοβο
Τετάρτη 28 Μαρτίου:
Επαγγελματίες Υγείας – Όμιλος Νιτσιάκου: 20.00 – Καλπάκι
Έμποροι – Εστίαση: 20.00 – Μέτσοβο
Μηχανικοί – Εγνατία Οδός: 22.00 – Μέτσοβο
ΔΣΙ/Νομικά Επαγγέλματα – Πυροσβεστική: 22.00 – Καλπάκι
Πέμπτη 29 Μαρτίου:
Ι.ΙΕΚ Δέλτα – Εκπαιδευτικοί: 22.00 – Καλπάκι.
Ρεπό: Αστυνομία.
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Σάββατο 31 Μαρτίου:
Εκπαιδευτικοί – Αστυνομία: 20.00 – Νέο Κλειστό
Πυροσβεστική – Πίνδος: 22.00 – Νέο Κλειστό.
Κυριακή 1 Απριλίου:
Εγνατία Οδός – ΤΕΙ/ΑΕΙ: 17.30 – Πανεπιστήμιο.
Οικονομολόγοι – Ι.ΙΕΚ Δέλτα: 19.30 – Πανεπιστήμιο.
Επαγγελματίες Υγείας – Έμποροι: 20.00 – Νέο Κλειστό.
Δωδώνη – ΔΣΙ/Νομικά Επαγγέλματα: 21.30 – Πανεπιστήμιο.
Εστίαση – Μηχανικοί: 22.00 – Νέο Κλειστό.
Ρεπό: Όμιλος Νιτσιάκου.
Το 3ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ νομού Ιωαννίνων «Ευγενία Μουτσίκα», διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΣΚΑΒΔΕ και του ΤΕΙ Ηπείρου και έχει την αμέριστη στήριξη του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Ζαγόρι», της Watt & Volt, της Ιατρικής Φροντίδας και της εταιρείας «Άθλος».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου