Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Πήγε να κάνει την ανατροπή της χρονιάς ο Θρύλος αλλά δεν τα κατάφερε


Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας αναδείχθηκε νικητής σε ένα πραγματικά όμορφο παιχνίδι απέναντι στον Θρύλο Ιωαννίνων με 66-62. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός μέχρι και το τελευταίο λεπτό και ο τελικός νικητής κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Παρά την ανωτερότητα του Πρωτέα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Θρύλος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα στο τελευταίο δεκάλεπτο και επέστρεψε στο παιχνίδι, διεκδικώντας τη νίκη μέχρι τέλους, όμως δεν τα κατάφερε και έτσι η ομάδα του Μπέζα, έφυγε από τα Γιάννενα με το ροζ φύλλο. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές οι Μητσιώνας με 21 πόντους και Λάγκαρης με 18, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Καραγιάννης με 19 πόντους και Ντρίτσος με 18.

Ο Μπεζεβέγκης ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Τάχια στο ρόλο του οργανωτή, τους Καραγιάννη και Κωντοκοστόπουλο στο "2" και "3", τον Σπύρου πάουερ φόργουορντ και σέντερ τον Κωστούδα. Στην αντίπερα όχθη ο Μπέζας επέλεξε να ξεκινήσει με τους Κάτση, Μπέζα, Μητσιώνη, Λάγκαρη και Δρίκο. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια. Τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι με 17-13. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίχτες του Μπέζα μπήκαν πολύ δυνατά με αποτέλεσμα στο 15΄ να προηγηθούν με 28-19. Την ίδια ώρα οι παίχτες του Θρύλου έδειχναν έλλειψη συγκέντρωσης, κάτι που τους στοίχιζε. Ο κόουτς Μπέζας, στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, αποφάσισε να παίξει ζώνη στην άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεκαλέπτου, μία επιλογή  που φάνηκε να τον δικαιώνει απόλυτα, καθώς ο Θρύλος δεν μπορούσε να βρει εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Ημίχρονο με τον Πρωτέα να προηγείται με 38-24.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Πρωτέας και πάλι πήγε στη δοκιμασμένη λύση της ζώνης στην άμυνα, θωρακίζοντας το καλάθι του, αφού δέχτηκε μόλις 8 πόντους από τους γηπεδούχους. Την ίδια ώρα στην επίθεση, σημείωσε 20 πόντους και ανέβασε τη διαφορά στους 20 πόντους στη λήξη της περιόδου (58-38). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φωνές του Μπεζεβέγκη στον πάγκο της ομάδας φαίνεται να αφύπνισαν τους παίχτες του, οι οποίοι μπήκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να ανατρέψουν τη δυσμενή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Με τον Ντρίτσο να οργανώνει άριστα την ομάδα, αλλά και να σημειώνει καθοριστικά καλάθια, οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 35΄ με επιμέρους σκορ 21-3 σε 53-61. Στο 39΄ μάλιστα πλησίασαν στον πόντο (60-61). Οι παίχτες του Μπέζα έδειχναν σαστισμένοι και δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Η καθοριστική φάση για την εξέλιξη του αγώνα έγινε 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Η άμυνα των γηπεδούχων ολιγώρησε σε ένα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ανανεώσουν την κατοχή και ο Λάγκαρης με τρίποντο "μαχαιριά" 14 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού να ανεβάσει τη διαφορά στους 4 πόντους (66-62) και να βάλει τέλος στις ελπίδες του Θρύλου για ολική ανατροπή. Πάντως, οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν μία απίστευτη 4η περίοδο, με επιμέρους σκορ 30-8 και λίγο ήθελαν για να ολοκληρώσουν μία ανατροπή που θα μνημονεύονταν για πολύ καιρό.

Τα δεκάλεπτα: 13-17,24-38,32-58,62-66

Διαιτητές: Ντάγκας, Κολυδάς

Θρύλος Ιωαννίνων (Μπεζεβέγκης): Ντρίτσος 18(3), Παπούδος 2, Καραγιάννης 19, Τζίμας, Αποστολίδης, Κοντοκωστόπουλος 8(2), Σπύρου 7, Τάχιας 4, Κωστούδας 4, Νταφόπουλος

Πρωτέας Ηγουμενίτσας (Μπέζας): Μητσιώνης 21(1), Κάτσης 3, Τσούπης 8, Μπέζας 3(1), Μπάμπος 11(1), Λάγκαρης 18(4), Αδαμίδης, Δρίκος 2

Δημήτρης Κοσίνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου