Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Με την τριπλέτα Ζήση, Λαμπρόπουλο, Κιμισκίδη σε μεγάλη μέρα, ο Σπάρτακος πήρε το ντέρμπι


Νικητής στο γιαννιώτικο ντέρμπι αναδείχθηκε ο Σπάρτακος με σκορ 66-63, απέναντι στον Θρύλο Ιωαννίνων. Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό, δυνατό και αμφίρροπο μέχρι και τα τελευταία λεπτά. Καθοριστική για την κατάκτηση του ροζ φύλλου ήταν η συμβολή των Ζήση(17 πόντους), Λαμπορόπουλου(16 πόντους) και Κιμισκίδη(15 πόντους), οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα ώστε η ομάδα τους να φτάσει στη νίκη.


Ο Μπεζεβέγκης επέλεξε στην αρχική του πεντάδα τους Τάχια, Καραγιάννη, Νταφόπουλο, Παππούδο και Λάμπρου, ενώ ο Κάϊκας ξεκίνησε με τους Τάσσο, Κόρδα, Ζήση, Κολιγιώτη και Λαμπρόπουλο. Το ξεκίνημα του Σπάρτακου ήταν πολύ δυνατό αφού προηγήθηκε νωρίς νωρίς με 10-0, ενώ στο 6΄, η ομάδα του Κάϊκα βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 16-0. Ο Θρύλος, δυσκολευόταν πολύ να βρει το δρόμο προς το καλάθι στην αρχή του αγώνα. Η πρώτη περίοδος έληξε με τον Σπάρτακο να προηγείται με 10 πόντους (17-7). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν σιγά σιγά τα πατήματα τους στον αγώνα. Ο Ντρίτσος βοήθησε πολύ την ομάδα του και συμμάζεψε την κατάσταση στον τομέα της οργάνωσης του παιχνιδιού. Οι παίχτες του Μπεζεβέγκη, έτρεξαν ένα σερί 10-6, με αποτέλεσμα να ρίξουν τη διαφορά στους 6 πόντους στο 17΄ (23-17). Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τον Σπάρτακο να διατηρεί προβάδισμα 7 πόντων (31-24).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Θρύλος μπήκε αποφασισμένος να αλλάξει την νωθρή εικόνα που έδειχνε στο πρώτο ημίχρονο. Στο 25΄ η διαφορά έπεσε για πρώτη φορά στους 3 πόντους (40-37) και οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν το μομέντουμ του αγώνα. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα, για πρώτη φορά στο παιχνίδι, προηγήθηκαν στο σκορ με 41-40. Ο αγώνας στην τρίτη περίοδο είχε πάρει φωτιά και οι δύο ομάδες έκαναν τα πάντα για να φτάσουν στη νίκη. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι παίχτες του Κάϊκα άρχισαν να αφυπνίζονται και με ηγέτες την τριάδα Ζήση, Λαμπρόπουλο και Κιμισκίδη, οικοδόμησαν ξανά διψήφια διαφορά στο 35΄ (59-49). Οι παίχτες του Θρύλου όμως επέστρεψαν ξανά στον αγώνα και με σερί 11-4 στο 38΄ μείωσαν στους 3 πόντους τη διαφορά. (63-60). Ο Σκόρδος με τρίποντο ένα λεπτό πριν τη λήξη, ισοφάρισε σε 63-63, όμως στο τέλος ο Σπάρτακος έδειξε πιο ψύχραιμος και έφτασε στη νίκη. Οι γηπεδούχοι, είχαν την ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, όμως το τρίποντο του Ντρίτσου στην τελευταία επίθεση, βρήκε σίδερο.

Τα δεκάλεπτα: 7-17,24-31,46-51,63-66

Διαιτητές: Ντάφλος, Καννής

Θρύλος Ιωαννίνων (Μπεζεβέγκης): Ντρίτσος 25, Παπούδος 6, Καραγιάννης 12, Τζίμας, Σκόρδος 6, Κοντοκωστόπουλος, Σπύρου, Νταφόπουλος, Τάχιας, Γιώτης 7, Λάμπρου 7, Κωστούδας

Σπάρτακος (Κάϊκας): Τάσοος 2, Κόρδας 5, Κοσμάς, Ζήσης 17, Λαμπρόπουλος 16, Κιμισκίδης 15, Κύρκος, Βάτσιος, Καλλής, Δήμος 2, Παπανικολάου 2


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου