Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Νικητής το IBC σε ένα σπουδαίο ντέρμπι


Σε ένα πραγματικά εξαιρετικό παιχνίδι που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, το IBC επικράτησε του Θρύλου Ιωαννίνων με σκορ 70-63. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ διαβασμένες και ήθελαν πολύ τη νίκη και προσπάθησαν σκληρά να φτάσουν σε αυτήν.
Ο κόουτς Βλάχος επέλεξε στην αρχική πεντάδα τους Κρικώνη, Χανταλή, Κακατσίδη, Χρύση και Τσιρώνη, ενώ από την άλλη μεριά ο κόουτς Μπεζεβέγκης επέλεξε τον Ντρίτσο στον ρόλο του οργανωτή, τους Τάχια και Καραγιάννη στο «2» και στο «3», τον Παπούδο στο «4» και σέντερ τον Γιώτη. Στο πρώτο δεκάλεπτο το IBC καθοδηγούμενο από τον Χρύση επιθετικά, κατάφερε να προηγηθεί με 21-14. Στη δεύτερη περίοδο, ο Θρύλος Ιωαννίνων είχε τις απαντήσεις και με γρήγορο σερί 8-2 έριξε τη διαφορά στον πόντο (23-22 στο 12΄). Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να περάσουν μπροστά με έναν πόντο στο 19΄ (36-35), όμως τελικά το IBC ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο προηγούμενο με 37-36.

Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Βλάχου μπήκε δυναμικά και με σερί 6-0 προηγήθηκε με 7 πόντους στο 22΄ (43-37). Το IBC συντηρούσε μία διαφορά 5 έως 8 πόντων. Στην τελευταία και καθοριστική περίοδο, έγινε πραγματικά μεγάλο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση, όμως οι παίχτες του IBC ήταν ψύχραιμοι στις κρίσιμες επιθέσεις στα τελευταία λεπτά του αγώνα και με ηγέτη τον Χρύση, κατάφεραν να σημειώσουν την 9η φετινή τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 21-14,37-36,55-50,70-63

Δημήτρης Κοσίνας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου