Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Πέρασε νικηφόρα από τα Γιάννενα και διατηρήθηκε στην κορυφή ο ΑΓΟΦ




     Ο ΑΓΟΦ αναδείχθηκε νικητής σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, αφού επικράτησε στις λεπτομέρειες των Μολοσσών με σκορ 55-49. Ο αγώνας διεξήχθη  στο νέο κλειστό γήπεδο του Πανηπειρωτικού. Για την ομάδα της Φιλιππιάδας ήταν η 10η νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ με το «διπλό» απέναντι στους Μολοσσούς έφτασε τις 5 σερί νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια.
          
     Ο κόουτς Καρβούνης επέλεξε στην βασική του πεντάδα τους Τσουκανέλη, Μάνο, Μπιλανάκη, Μάστορα και Χίντζιο, ενώ για τον ΑΓΟΦ ξεκίνησαν οι Ροντογιάννης, Σίσκας, Παπαρούνης, Μπομποτσάρης και Ζήκος. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες είχαν καλό ρυθμό επιθετικά και ήταν εύστοχες με αποτέλεσμα να είναι ισόπαλες με σκορ 21-21. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι άμυνες των δύο ομάδων αλλά και η αστοχία ήταν βασικά χαρακτηριστικά της περιόδου. Οι δύο ομάδες πέτυχαν μόλις 8 πόντους και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου ισόπαλες με 29-29.

     Στην τρίτη περίοδο, οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ για τη μεγαλύτερη διάρκεια. Οι Μολοσσοί κατάφεραν να πάρουν μια μικρή διαφορά και να την συντηρήσουν μέχρι και τη λήξη του δεκαλέπτου. Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 3 πόντους (40-37). Οι παίχτες του Καραμούτσιου ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και κατάφεραν στο 33΄ να περάσουν μπροστά στο σκορ (43-42). Στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα έπαιξαν καλή άμυνα και είχαν σωστές επιλογές, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην νίκη. Πολύ σημαντικό στοιχείο για την έκβαση του αγώνα υπήρξε το γεγονός ότι στην τελευταία περίοδο το επιμέρους σκορ ήταν 18-9 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Τα δεκάλεπτα: 21-21,29-29,40-37,49-55

Μολοσσοί (Καρβούνης): Τσουκανέλης 3, Παπαδημητρίου, Κούκης 6, Μάνος 2, Στραγάλης 7, Στύλος 6, Συνοδινός 2, Σιώζος 2, Μπιλανάκης 5, Μάστορας 7, Γούλας, Χίντζιος 9

Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας (Καραμούτσιος): Ξυλογιάννης, Κακοσίμος,, Ροντογιάννης 27, Ζιαράγκας 3, Δρόσος 2, Σίσκας 11, Κοσσάρας, Παπαρούνης 9, Μπομποτσάρης 2, Ζήκος 1, Τσούπης, Ράγγος

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου