Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Καθάρισε στο τέλος ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα και διατήρησε το αήττητο



   


    Ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στον Σπάρτακο με σκορ 70-55. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό με τον κόσμο να απολαμβάνει ένα πραγματικό ντέρμπι, το οποίο στη μεγαλύτερη διάρκειά του καθήλωσε και προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις.


   Ο κόουτς Σδράκας ξεκίνησε για τους γηπεδούχους με τους Αναγνώστου, Γιωτάκη, Πανάρα, Πάτρα και Μάντζιο Δ., ενώ ο Σπάρτακος είχε στην αρχική του πεντάδα τους Κόρδα, Ζήση, Κούργια, Κολιγιώτη και Παπανικολάου. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν πολύ συγκεντρωμένες και έκαναν πολύ καλό ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να συμβαδίζουν στο σκορ (13-13 στο 7΄). Στη δεύτερη περίοδο, ο Σπάρτακος μπήκε καλύτερα και μάλιστα κατόρθωσε να προηγηθεί με 26-21 στο 16΄.Η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε του φιλοξενούμενους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 32-28. Στο πρώτο ημίχρονο, ο κόουτς Κάϊκας φάνηκε να αιφνιδιάζει τους γηπεδούχους, με τους παίχτες του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να μην δίνουν εύκολους πόντους στην πολύ καλά επιθετικά, δουλεμένη ομάδα του ΠΑΣ. 

   Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΣ άρχισε σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματά του με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 36-34 στο 22΄. Όμως, η τρίτη περίοδος κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με τις δύο προηγούμενες, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο φάνηκε η διαφορά στο βάθος των δύο ρόστερ. Οι παίχτες του Σδράκα, μπήκαν αποφασισμένοι να οικοδομήσουν μία καλή διαφορά. Στο 35΄ προηγήθηκαν με 59-53 και σε εκείνο το σημείο φάνηκε να έχουν πιο καθαρό μυαλό και περισσότερες λύσεις. Ο παράγοντας κούραση έκανε την εμφάνισή του, με τους παίχτες του Σπάρτακου να φαίνονται επηρεασμένοι από την κόπωση. Ο ΠΑΣ κατόρθωσε με σωστές επιλογές να φτάσει τη διαφορά στους 10 πόντους στο 37΄ (63-53) και με αυτόν τον τρόπο διατήρησε το αήττητό του φτάνοντας τις 12 νίκες σε 12 παιχνίδια. Κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα το τέταρτο δεκάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 23-6 κατόρθωσαν να πάρουν τη νίκη.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Πάτρα για τους γηπεδούχους που σημείωσε 18 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Ζήσης με 21.

Τα δεκάλεπτα:19-19,28-32,47-49,70-55

ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα (Σδράκας): Μιχαήλ 9, Πανάρας 14, Μουζακίτης 6, Αναγνώστου, Μακρής, Ζήκος, Καρασίμος, Μάντζιος Δ. 13, Πάτρας 18, Πανταζής, Μάντζιος Π. 4, Γιωτάκης 6

Σπάρτακος (Κάϊκας): Τάσσος 4, Κόρδας, Κοσμάς, Ζήσης 21, Λαμπρόπουλος 5, Κολιγιώτης 6, Κιμισκίδης 9, Κύρκος, Βάτσιος, Δήμος, Κούργιας 3, Παπανικολάου 7

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου