Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ένας «υψηλός» προσκεκλημένος σε μια λαμπρή εκδήλωση




Ο Νίκος Ντούγιας και το Ντούγιας Basketball Academy πρωτοπορεί και καινοτομεί για ακόμα μία χρονιά, καθώς μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, και συγκεκριμένα το τριήμερο 27-29 Δεκεμβρίου, θα διοργανώσει στην πόλη των Ιωαννίνων το Christmas Camp 2017 στο ΕΑΝΚΙ. Επίσημος προσκεκλημένος για τη φετινή χρονιά θα είναι ο παλαίμαχος Σέρβος καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής ακαδημιών Μίρκο Μιλίσεβιτς.
Ο Μίρκο Μιλίσεβιτς ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1982 σε ηλικία μόλις 17 ετών από την ομάδα του Ερυθρού Αστέρα. Στη συνέχεια πήγε στην Τσιμπόνα (1988-1990), μετά στην Βοϊβοντίνα για ένα χρόνο, ενώ ο πρώτος του σύλλογος εκτός της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας ήταν η ισπανική Βαγιαδολίδ τη σεζόν 1992-1993. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Νάπολι όπου πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν, στην οποία μέτρησε περίπου 17 πόντους και 10 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Το 1994, έμελλε να έρθει στη χώρα μας και να αγωνιστεί με τα χρώματα της Α.Ε.Κ. Την χρονιά που αγωνίστηκε στην «Ένωση», ήταν ένας από τους καλύτερους ψηλούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Η Α.Ε.Κ. δεν ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα της οποίας τίμησε τη φανέλα, αφού την αμέσως επόμενη χρονιά αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία και στον Απόλλωνα Πάτρας. Μετά από τη διετή θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αγωνίστηκε για 8 σεζόν στην Τουρκία με κυριότερους σταθμούς την Τούρκ Τέλεκομ, την Καρσίγιακα αλλά και στην Γκουζτέπε, όπου μάλιστα ήταν συμπαίχτης με τον Νίκο Ντούγια.
Πλέον εδώ και χρόνια ο Μίρκο Μιλίσεβιτς ασχολείται ενεργά με τις ακαδημίες μπάσκετ. Μάλιστα, είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε το μεγάλο αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του παγκοσμίως, τον Σλοβένο Λούκα Ντόνσιτς. Η ακαδημία του Μιλίσεβιτς βρίσκεται στο Βελιγράδι.

Τα παιδιά του Ντούγιας Basketball Academy, θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ από έναν μεγάλο καλαθοσφαιριστή, ενώ ο MVP του Camp, θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει δωρεάν το καλοκαίρι στο Camp του Μίρκο Μιλίσεβιτς στο Βελιγράδι.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου