Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ οι Vikos Φalcons U23 επικράτησαν άνετα με 101-74 του Κερκυραϊκού στο Κλειστό Γυμναστήριο "Σιδέρης Καραδήμας" και με την 11η φετινή τους νίκη εξασφάλισαν την παρουσία τους στα playoffs.
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε το δίδυμο Ντούμας και Βασιλείου έχοντας 31 και 24 πόντους αντίστοιχα, με τον Ευθυμίου να είναι επίσης πολύ καλός προσθέτοντας 15. Από τον Κερκυραϊκό, που υποχώρησε στο 8-10, Μαγκανάς με 19 πόντους και Περούλης με 17 οι καλύτεροι, με τον Ρουμελιώτη να προσθέτει 10.
Να βάλει την μπάλα κοντά στο καλάθι για να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Ρουμελιώτη ήθελε ο coach Περούλης με τους Γιαννιώτες πάντως με βασικούς άξονες τους Βασιλείου, Τούτουζα και Ντούμα να έχουν βραχεία κεφαλή στο 5΄ (10-9). Οι συνεχόμενες καλές άμυνες των Vikos Φalcons U23 έφεραν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό με πρωτεργάτες τους Βασιλείου και Ντούμα φτάνοντας σε double score (18-9). Το δίδυμο των γηπεδούχων ήταν σε τρομερή κατάσταση και μαζί με τον Ευθυμίου που ήρθε από τον πάγκο έχοντας 2/2 τρίποντα έδωσαν "αέρα" 15 πόντων στην ομάδα τους (31-16).
Περούλης και Ίσσαρης προσπαθούσαν να κρατήσουν τον Κερκυραϊκό στο παιχνίδι (35-21) με τον Ανδρέα Περούλη να γυρνά σε ζώνη την άμυνα, όμως τα "γεράκια" να μην προβληματίζονται διόλου αφού Βασιλείου και Ντούμας ήταν ασυναγώνιστοι (40-23). O coach Παππάς είδε τους παίκτες του να συνεχίζουν να εκτελούν στο παρκέ ό,τι τους ζητούσε με το πρώτο μισό να ολοκληρώνεται στο 50-34.
Επιμέρους 10-6 για τους φιλοξενούμενους τους έδωσε τη δυνατότητα να μειώσουν σε 56-44, όμως οι Γιαννιώτες με τον απίστευτο Ντούμα να βάζει 10 μαζεμένους πόντους ξέφυγαν εκ νέου με 70-51. Ο εξαιρετικός guard των Vikos Φalcons U23 έβαλε και buzzer beater τρίποντο με το οποίο το δεκάλεπτο έκλεισε στο 76-54.
+30 για το σύνολο του Τάκη Παππά με τον Καζανα να ακολουθεί στο ρυθμό των Ντούμα και Βασιλείου (84-54). Ούτε το σερί 7-0 του Κερκυραϊκού στάθηκε ικανό να διαφοροποιήσει αισθητά την κατάσταση με τον Ευθυμίου να πρωταγωνιστεί στην απάντηση των γηπεδούχων (92-64). Άπαντες πήραν χρόνο συμμετοχής και από τις δύο ομάδες με το τελικό 101-74 να δίνει την 11η νίκη στη γιαννιώτικη ομάδα και μαζί το εισιτήριο για τα playoffs.
Τα δεκάλεπτα: 31-16, 50-34, 76-54, 101-74
Διαιτητές: Τούσης-Αναγνωστόπουλος
Vikos Φalcons U23 (Παππάς-Καλλής): Ευθυμίου 15(3), Αλιπράντης 2, Τσιμπερλένιος 5(1), Ντούμας 31(3), Μάρκου 2, Κολιγιώτης 7(1), Καζανας 9(2), Τούτουζας 4(1), Δέζος 2, Βασιλείου 24(3), Παπαβασιλείου
Κερκυραϊκός (Περούλης Α.): Μάζης 4, Μπαλανίκας, Τρικαλιώτης 3(1), Γεωργίου 6(2), Τζιανούμης 2, Ίσσαρης 8(2), Περούλης Σ. 17(3), Παπαβλασόπουλος, Μητρόπουλος 5, Ρουμελιώτης 10, Μαγκανάς 19(2)
Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου