Πρωταθλητής Εφήβων για τη σεζόν 2025-2026 στέφθηκε ο Ιόνιος Κέρκυρας επικρατώντας στο μεγάλο τελικό του Β.Α.Ο. Άρτας με 79-99 σήμερα το μεσημέρι στο Κλειστό Γυμναστήριο "Σιδέρης Καραδήμας". Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Φαίακες κατακτούν το πολύτιμο τρόπαιο, το οποίο επέστρεψε στο νησί μετά το 2022 όταν το είχε κατακτήσει ο Φαίακας.
Ασυναγώνιστος Dusko Stankovic σημειώνοντας 37 πόντους, από κοντά ο Γιώργος Κουλούρης έχοντας 25, σπουδαίος ο Γιάννης Ζερμπιώνης με 16 και μπόλικα ριμπάουντ, με τον Ιωάννη Δελέγκο να προσθέτει 11. Από τον Β.Α.Ο. 33 πόντους είχε ο Άγγελος Ψαθάς ξεχωρίζοντας εκ νέου, με τον Φίλιππο Ψαθά να τον ακολουθεί έχοντας 21.
Κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου οι δύο μονομάχοι με τους Stankovic και Ψαθά να ξεχωρίζουν. Η άμυνα των Αρτινών ήταν προσαρμοσμένη στον περιορισμό του ταλαντούχου forward των Κερκυραίων, με τον coach Ασπρούδη να έχει να διαχειριστεί τη μεγάλη απουσία του Κοντοδήμα. Στο 10΄ οι Φαίακες προηγήθηκαν με 20-25, με τον Κουλούρη και τον Ζερμπιώνη να γίνονται άξιοι συμπαραστάτες του Stankovic.
Όπως και στο χθεσινό ημιτελικό με τον Άτλαντα έτσι και σήμερα ο Ιόνιος είχε το μομέντουμ στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου φτάνοντας στο +10 (31-21) με το δίδυμο Stankovic-Ζερμπιώνης να έχουν θωρακίσει τη ρακέτα της ομάδας τους ελέγχοντας τα ριμπάουντ. Μέχρι περίπου και το 15΄ οι Αρτινοί αντιμετώπισαν δυσκολίες επιθετικά και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν κοντά στο καλάθι, όμως σταδιακά βρήκαν τις λύσεις και με σερί 13-0 μετέτρεψαν το 28-40 του Ιονίου σε 41-40 βγάζοντας διαδοχικές καλές άμυνες. Πρωταγωνιστής ο Ψαθάς φτάνοντας τους 18 πόντους. Οι Φαίακες βρήκαν τον τρόπο να κλείσουν αυτοί το ημίχρονο στην πρωτοπορία με 41-44.
Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στην ομάδα του Κώστα Παπαϊωάννου η οποία έχοντας τον Κουλούρη σε εξαιρετική κατάσταση (14 π.) κατάφερε με επιμέρους 16-4 να οικοδομήσει προβάδισμα 15 πόντων (45-60). Ο Stankovic συνέχισε από εκεί που το άφησε στο πρώτο μισό (13 π. στην περίοδο) με την απόσταση των δύο ομάδων να μεγαλώνει (ακόμα και στο +23) και το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 59-79. Ο Β.Α.Ο. δεν είχε το αντίδοτο αμυντικά με αποτέλεσμα να μπει στα τελευταία 10 αγωνιστικά λεπτά έχοντας μεγάλο μειονέκτημα.
Άγγελος και Φίλιππος Ψαθάς έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να κρατήσουν ανταγωνιστικό τον Β.Α.Ο. με τους Κερκυραίους βέβαια να έχουν τον έλεγχο του αγώνα (64-82 στο 32΄). Το παιχνίδι κυλούσε στο ίδιο μοτίβο σε όλη την τελευταία περίοδο με το 71-92 του Ιονίου να έχει ουσιαστικά τελειώσει κάθε πιθανότητα επιστροφής των Αρτινών. Οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους. Τελικό σκορ ήταν το 79-99 με τον Ιόνιο Κέρκυρας να στέφεται πρωταθλητής Εφήβων για πρώτη φορά στην ιστορία του και τον Β.Α.Ο. Άρτας να καταλαμβάνει τη 2η θέση.
Τα δεκάλεπτα: 20-25, 41-44, 59-79, 79-99
Διαιτητές: Λιότσιος-Παππά-Πολονύφης
Β.Α.Ο. Άρτας (Ασπρούδης-Πετανίτης): Ψαθάς Α. 33(2), Κιφοκέρης 4, Σαπλαούρας Παπανδρέου 6(1), Ψαθάς Φ. 21, Τράντζας 8(2), Γκαρτζονίκας 5(1), Κουτσιαύτης, Τζουμάκας, Ζήσης 2, Ευαγγελόπουλος, Τόλης
Ιόνιος Κέρκυρας (Παπαϊωάννου-Μπαλός): Νιάκας, Stankovic 37(3), Κουλούρης 25(2), Χατζής, Κρεμπούνης 4, Δελέγκος 11(2), Ζερμπιώνης 16, Βυτινίδης, Μωραΐτης 5(1), Μεταλληνός, Σέκκας, Γκαλάς 1
Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου