Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026

Vikos Φalcons-Ν.Ε.Μ. 77-86: Νέα ήττα στο ντέρμπι με την 1η θέση να απομακρύνεται

Τη 2η συνεχόμενη ήττα τους και 6η συνολικά στο πρωτάθλημα γνώρισαν οι Vikos Φalcons σήμερα το απόγευμα από τη Ν.Ε.Μ. με 77-86 στο Κλειστό Γυμναστήριο "Σιδέρης Καραδήμας" και σε συνδυασμό με τη νέα νίκη της Δόξας Λευκάδας επί του Παπάγου η κατάκτηση της 1ης θέση στην κανονική περίοδο απομακρύνθηκε για τα καλά. 

33 πόντους και 7 ριμπάουντ είχε ο Anderson για τους Γιαννιώτες, με τους Jones και Γράβα να προσθέτουν από 11 και 10 αντίστοιχα. Από τους νικητές σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν Καλιανιώτης (24 πόντοι) και Πόζογλου (17 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), με τον Σωτηρίου να είναι κομβικός έχοντας 14 πόντους και 11 ριμπάουντ και τον Γκρέκα επίσης έχοντας 10 πόντους, 4 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.  

Με τους Jones, Μαστρογιαννόπουλο, Anderson, Γράβα και Αρνόκουρο επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι ο Μιχάλης Μιχελάκος. Με τη συγκέντρωση στην άμυνα να κάνει τη διαφορά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 9-0 στο 2΄ έχοντας 3/3 ολοκληρωμένους αιφνιδιασμούς. Οι Γιαννιώτες διατήρησαν αυτό το +9 στη συνέχεια 9 (16-7) με τον Anderson να είναι ασταμάτητος. Η Ν.Ε.Μ. έχοντας πολυφωνία επιθετικά κατάφερε να το μαζέψει στους 3 στο τέλος της περιόδου (20-17). 15 από τους 20 πόντους είχαν έρθει δια χειρός Anderson για τα "γεράκια" έχοντας 3/3 τρίποντα. Ο έλεγχος των ριμπάουντ (13 έναντι 5) ήταν "κλειδί" για τους παίκτες του Μιχελάκου έχοντας μάλιστα πάρει 5 επιθετικά.

Με 2/2 τρίποντα ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο η Ν.Ε.Μ. με τους Πόζογλου και Καλιανιώτη να κάνουν σπουδαία δουλειά έχοντας 9 και 7 πόντους αντίστοιχα και την ομάδα τους να περνάει μπροστά με 22-25 στο 12΄. Ο Γκρέκας ήταν θετικός για τους φιλοξενούμενους (7 π., 3 ριμπ., 2 ασ.) οι οποίοι παρέμεναν μπροστά με 27-30. Η επιστροφή του Γράβα στο παρκέ ήταν σημαντική για τους Vikos Φalcons καθώς με συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 35-35, ενώ back to back τρίποντα των Anderson και Jones έφεραν το +4 (41-37). Το ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να έχουν μικρό προβάδισμα 2 πόντων (43-41). 16-11 τα ριμπάουντ για τα "γεράκια" που είχαν το πάνω χέρι και στις ασίστ (13-8).

Το +5 ήταν το μέγιστο προβάδισμα των Γιαννιωτών στο τρίτο δεκάλεπτο (48-43) με τη Ν.Ε.Μ. να βρίσκει λύσεις με εντυπωσιακό τρόπο τρέχοντας σερί 14-0 οικοδομώντας διαφορά 9 πόντων (48-57). Οι παίκτες του Γιώργου Μάνταλου είχαν ισορροπήσει τα ριμπάουντ (18-17) κρατώντας και στη συνέχεια το +9 (50-59) με τα back to back τρίποντα του Δενδρινού. Με τον Anderson να παίρνει ξανά την ομάδα του από το χέρι και με σερί 9-0 το σκορ έγινε ισόπαλο (59-59), όμως ο ανεβασμένος Σωτηρίου (7 πόντοι και 7 ριμπάουντ) έδωσε τη δυνατότητα στη Ν.Ε.Μ. να κλείσει το δεκάλεπτο στο 61-63.

Με τον Anderson να συνεχίζει να "κουβαλά" επιθετικά την ομάδα του το σκορ έγινε 72-67. Ο Σωτηρίου είχε μπει για τα καλά στην εξίσωση δίνοντας συνεχόμενες λύσεις μειώνοντας σε 75-74, με τον Καμπερίδη αντίστοιχα να βοηθά έχοντας πάρει τη θέση του Γράβα που μετρούσε 4 φάουλ. Ο Πόζογλου με τρίποντο έκανε το 77-80 με τον Καλιανιώτη με 1/2 βολές να φέρνει στο +4 τους φιλοξενούμενους (77-81). Ο Τσούκας δε δικαιώθηκε για τα μακρινά σουτ που επιχείρησε (0/3 τρίποντα). Στην επόμενη κατοχή έγινε ένα κρίσιμο λάθος με το κλέψιμο του Γκρέκα στην επαναφορά του Anderson και το καλάθι στον αιφνιδιασμό να "κλειδώνει" ουσιαστικά το διπλό στα 56΄΄ (77-83). Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τη Μεγαρίδα να φεύγει με σπουδαίο διπλό και να γίνεται η 3η ομάδα που περνά από το Κλειστό Γυμναστήριο "Σιδέρης Καραδήμας" στο πρωτάθλημα, μετά τη Δόξα Λευκάδας και το Αιγάλεω. 

 

 Για να δείτε την πλήρη στατιστική απεικόνιση του αγώνα πατήστε εδώ: 

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 43-41, 61-63, 77-86

Διαιτητές: Λόρτος-Δέλλας-Αθανασιάδης 

Vikos Φalcons (Μιχελάκος): Jones 11 (3/9 τριπ., 4 ασ.), Σιμιτίζης, Γεωργίου, Anderson 33 (5/7 τριπ., 7 ριμπ.), Γράβας 10 (3 ριμπ.), Διαμαντάκος 6, Καμπερίδης 4, Βασιλείου, Τσούκας 3(1/5 τριπ., 5 κλεψ.), Αρνόκουρος 5 (7 ριμπ.), Μαστρογιαννόπουλος 5 (1/6 τριπ., 7 ασ., 6 ριμπ.)

Νεανική Εστία Μεγαρίδος (Μάνταλος): Σύλλας 2 (4 ασ.), Δνδρινός 8 (2/6 τριπ., 4 ριμπ., 3 ασ.), Γκρέκας 10 (1/5 τριπ., 4 ασ., 4 ριμπ., 2 κλεψ.), Παναγιωτόπουλος, Σωτηρίου 14 (1/1 τριπ., 11 ριμπ.), Πόζογλου 17 (3/5 τριπ., 3 ριμπ., 3 ασ., 2 κλεψ.), Καλιανιώτης 24(1), Κολοφώτης, Ροζάκης 6, Πέργουλης 5 (5 ριμπ., 3 ασ.) 


Δημήτρης Κοσίνας 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου