Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025

Α.Ε.Δ.Π. Άρτας Πηγές Κωστηλάτας-Κρόνος Αγίου Δημητρίου 87-70: Κυρίαρχη με Μπάλλα και Πάτρα πρωταγωνιστές

Με μία πειστική εμφάνιση έχοντας τον απόλυτο έλεγχο από το δεύτερο δεκάλεπτο μέχρι και το φινάλε η Α.Ε.Δ.Π. Άρτας-Πηγές Κωστηλάτας επικράτησε με 87-70 του Κρόνου Αγίου Δημητρίου σήμερα το απόγευμα στο Νέο Τ9 Άρτας βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 12-4, διευρύνοντας το εντός έδρας αήττητο (8Χ8).  

Μπάλλας και Πάτρας με 22 και 21 πόντους αντίστοιχα έκαναν σε ένα ακόμα φετινό παιχνίδι τη διαφορά με τον Κώστα Μάνθα να χρησιμοποιεί και τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Από τον Κρόνο Ροζάκης με 31 πόντους ο καλύτερος, με τον Μπουργάνο να προσθέτει 17.

Με τους Γυφτάκη, Ματσίρα, Γιαννούτσο, Πάτρα και Μπάλλα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Κώστας Μάνθας. Με τον Ματσίρα να έχει οδηγία να ποστάρει τον Ξιούρα ξεκίνησε το παιχνίδι με το νέο απόκτημα των Αρτινών να μετράει γρήγορα 4 πόντους και τον Μπάλλα να μοιράζει 2 ασίστ στον Πάτρα ο οποίος τελείωσε τις φάσεις στο ζωγραφιστό με την Α.Ε.Δ.Π. Άρτας να προηγείται με 10-6 στο 2΄. Ο Κρόνος με επιμέρους 11-1 προσπέρασε με 11-17 στη συνέχεια με τους γηπεδούχους να παρουσιάζουν αμυντικά κενά. Η είσοδος του Τσατάλα στο παρκέ βοήθησε σημαντικά στη βελτίωση της περιφερειακής άμυνας της Α.Ε.Δ.Π. Άρτας και με τον Μπάλλα "αιχμή το δόρατος" στην επίθεση το 6-0 σερί έφερε τις δύο ομάδες στο 17-17. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Κρόνο στο 21-22. 

Τα αρκετά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν πτόησαν τους παίκτες του Κώστα Μάνθα καθώς με "όπλο" τους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο κατάφεραν με επιμέρους 10-2 να προηγηθούν με 31-24. Το πρώτο διψήφιο προβάδισμα δεν άργησε να έρθει με το +11 να πιστοποιεί την κυριαρχία των γηπεδούχων στο δεύτερο δεκάλεπτο έχοντας δεχθεί μόλις 2 πόντους σε παραπάνω από 8΄ (35-24). Μέχρι και με 13 πόντους προηγήθηκε η Α.Ε.Δ.Π. Άρτας (39-26) με τον Μπουργάνο με έμμεσο τρίποντο να μειώνει σε 39-29 και τον Πάτρα με δικό του καλάθι να "γράφει" τον επίλογο στο πρώτο ημίχρονο (41-29). 

Αποφασισμένη να μεγαλώσει την απόσταση που τη χώριζε από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου εμφανίστηκε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Α.Ε.Δ.Π. Άρτας η οποία με επιμέρους 8-2 έκανε το 49-31. Σαρωτική η ομάδα του Κώστα Μάνθα και στη συνέχεια φτάνοντας στο +25 (59-34) με πυλώνες τους Μπάλλα, Πάτρα, Γυφτάκη και Τσατάλα. Θώδης και Βασιλείου πάτησαν παρκέ για πρώτη φορά με τον Κρόνο να κατεβάζει μεν τη διαφορά κάτω από τους 20 στο 30΄ με τα μακρινά σουτ των Μπουργάνου και Αλεξόπουλου (64-48), όμως τους Αρτινούς να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Με τον Σταυρόπουλο να δίνει λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο η Α.Ε.Δ.Π. Άρτας κρατούσε σταθερά και άνετα τα ηνία (69-52 στο 33΄). Ο Κρόνος προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι και με πρωταγωνιστές Μπουργάνο, Βασίλη Ξιούρα και Ροζάκη μείωσε στους 8 (74-66) όμως ο Γιαννούτσος λίγο μετά με back to back τρίποντα "σφράγισε" τη 12η νίκη της ομάδας του κάνοντας το 82-68. Τελικό σκορ ήταν το 87-70 με την Α.Ε.Δ.Π. Άρτας-Πηγές Κωστηλάτας να κατακτά τη νίκη καλύπτοντας και με το παραπάνω και τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου.

 

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 41-29, 64-48, 87-70

Διαιτητές: Παπαδόπουλος Ν.-Ασημακάκη-Θεοδοσόπουλος

Α.Ε.Δ.Π. Άρτας-Πηγές Κωστηλάτας (Μάνθας): Ιωαννίδης 5(1), Γυφτάκης 8, Ματσίρας 4, Τσατάλας 7(1), Παγούρας 3(1), Γιαννούτσος 9(2), Βασιλείου, Πάτρας 21(1), Μπάλλας 22(1), Θώδης, Γείτονας, Σταυρόπουλος 8(2)

Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Δεγαΐτας-Στεφανάκης): Καραχάλιος, Μπιλάλης 3, Αλεξόπουλος 3(1), Ξιούρας Β. 7, Μπουργάνος 17(1), Μουλάς 2, Σαραντόπουλος 5, Τσαβος 2, Ξιούρας Γ., Ροζάκης 31(1)


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου