Δείχνοντας άκρως ανταγωνιστή εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε στην έδρα του ισχυρού Αθηναϊκού γνωρίζοντας όμως την ήττα με 95-85 σήμερα το μεσημέρι.
Morehouse με 21 πόντους, 8 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, Archer με 25 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, Σαρηγιαννίδου με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ και Kernal με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ ξεχώρισαν από πλευράς φιλοξενουμένων. Από τις γηπεδούχες 27 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ είχε η Shepard, 26 πόντους και 6 ριμπάουντ η Holmes, 13 πόντους και 6 ριμπάουντ η Jones και 12 πόντους με 6 ασίστ η Σταμάτη.
Morehouse, Dourva, Σαρηγιαννίδου, Kernal και Archer αποτέλεσαν την αρχική 5άδα της Selen Erdem στο σημερινό παιχνίδι. Κοντά στο σκορ στο ξεκίνημα οι δύο ομάδες με τον Αθηναϊκό να έχει μικρό προβάδισμα στο 4΄ (11-7) με την Holmes να έχει σημειώσει 6 από τους 11 πόντους των γηπεδούχων. Οι Γιαννιώτισσες βρίσκοντας πόντους από Σαρηγιαννίδου, Kernal και Archer παρέμεναν σε απόσταση αναπνοής (16-15) με τον Αθηναϊκό με μεγάλη πρωταγωνίστρια της Holmes που είχε γίνει ήδη διψήφια να κλείνει το δεκάλεπτο στο 26-17.
3 λάθη στις πρώτες κατοχές της δεύτερης περιόδου για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αθηναϊκό με σερί 6-0 να κάνει το 32-17. Οι κυανόλευκες άρχισαν σιγά σιγά με τα drive της Morehouse αρχικά και εν συνεχεία με τις Archer και Kernal να βρίσκουν πιο εύκολα το δρόμο για το καλάθι όμως η ομάδα της Στέλλας Καλτσίδου με τις πολλές επιλογές στο ρόστερ της κρατούσε διψήφια απόσταση (39-26). Βγάζοντας συνεχόμενες καλές άμυνες ο ΠΑΣ Γιάννινα μείωσε σε 40-35 όμως ο Αθηναϊκός με επιμέρους 12-4 με την Σταμάτη να βάζει δύο σερί τρίποντα και την Shepard νωρίτερα να δίνει λύσεις κατάφερε να βρίσκεται στο 52-39 στο τέλος του ημιχρόνου.
Με τις Archer και Morehouse πρωταγωνίστριες οι Γιαννιώτισσες με επιμέρους 10-5 πλησίασαν στο -8 (57-49) με τις παίκτριες της Στέλλας Καλτσίδου να απαντούν με "αιχμή το δόρατος" την Shepard ανεβάζοντας τη διαφορά στους 17 (69-52). Σαρηγιαννίδου και Kernal βγήκαν μπροστά και με συνεχόμενους πόντους βοήθησαν τις φιλοξενούμενες να τρέξουν σερί 9-0 μειώνοντας σε 69-61 στο 30΄.
Με τις 3 Αμερικανίδες του να κάνουν τη διαφορά στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου ο ΠΑΣ Γιάννινα με επιμέρους 9-5 "ροκάνισε" στους 5 στο 34΄ (74-70) κοιτώντας στα μάτια τον Αθηναϊκό. Σταμάτη και Holmes έκαναν το 79-70 με την ομάδα της Selen Erdem να δείχνει ξανά τα ψυχικά της αποθέματα και με τη Σαρηγιαννίδου πρωταγωνίστρια να μειώνει σε 83-77. Ο Αθηναϊκός με επιμέρους 6-1 πήγε τη διαφορά στους 11 (89-78 στο 38΄) με τις Γιαννιώτισσες να προσπαθούν μέχρι "τελικής πτώσης" και την Shepard με συνεχόμενους πόντους να κάνει το 93-80 στο 39΄. Το τελικό σκορ ήταν το 95-85 με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κρατά την άκρως ανταγωνιστική εικόνα που έδειξε απέναντι σε μία από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος υποχωρώντας στο 6-9.
Για να δείτε την πλήρη στατιστική απεικόνιση του αγώνα πατήστε εδώ:
Τα δεκάλεπτα: 26-17, 52-39, 69-61, 95-85
Διαιτητές: Καλογριάς-Παπαδόπουλος Χρ.-Διαμαντής
Αθηναϊκός (Καλτσίδου): Στούπα, Σταμάτη 12 (3/3 τριπ., 6 ασ., 2 κλεψ.), Μαρίνη 2, Βιντσιλαίου 6 (4 ριμπ., 2 ασ.), Αυτζή 2 (5 ασ.), Λούκα 4 (2 ασ.), Πάγκαλος 3, Jones 13 (2/5 τριπ., 6 ριμπ.), Holmes 26 (2/4 τριπ., 6 ριμπ., 2 κλεψ.), Shepard 27 (11 ριμπ., 6 ασ., 2 κοψ.)
ΠΑΣ Γιάννινα (Erdem): Σαρηγιαννίδου 18 (4/6 τριπ., 5 ριμπ., 3 ασ.), Dourva 6(1), Τσιχλάκη, Ξανθοπούλου, Morehouse 21 (2/5 τριπ., 8 ασ., 4 ριμπ., 4 κλεψ.), Θεοδώρου, Archer 25 (3 ριμπ., 2 ασ.), Kernal 15 (1/4 τριπ., 4 ριμπ., 2 ασ.)
Δημήτρης Κοσίνας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου