Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Σημαντική ενίσχυση με τη σκόρερ Griffith Wallace για τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC (vids)

Μία παίκτρια "πολυβόλο" βρήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC στο πρόσωπο της Janika Griffith Wallace με την οποία συμφώνησε προκειμένου να τον ενισχύσει στην απαιτητική χρονιά που έρχεται.

Η γεννημένη στο Brampton του Καναδά guard (26 ετών, 1.73 ύψος) προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα των Durham Palatinates στην 1η κατηγορία του Ηνωμένου Βασιλείου όπου αναδείχθηκε σκόρερ του πρωταθλήματος με 20.5 πόντους (37.8% τρίποντο, 80.5% βολές) έχοντας ακόμα 4.9 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 2.0 κλεψίματα σε 21 παιχνίδια. Μάλιστα στο περσινό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου απέναντι στις Manchester Giants είχε σπάσει το ρεκόρ περισσότερων πόντων σε ένα παιχνίδι στην ιστορία της λίγκας σημειώνοντας 50 (10/16 τρίποντα) βοηθώντας την ομάδα της να κλείσει θέση στα playoff. 

Η περσινή ήταν η πρώτη της επαγγελματική χρονιά ενώ νωρίτερα είχε φοιτήσει στο Virginia Commonwealth University για 3 σεζόν (2020-2023) γράφοντας σε 79 συμμετοχές 8.3 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 1.5 κλεψίματα.  


η "50άρα" της Griffith Wallace


Η σχετική ανακοίνωση:

Ανήμερα των 58ων γενεθλίων της ομάδας μας με ευχές για τον σύλλογο και όλον τον κόσμο του, η διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει  την έναρξη της συνεργασίας με την πρώτη ξένη αθλήτρια για τη νέα σεζόν, την Janika Griffith Wallace! 

Η Καναδή αθλήτρια είναι γεννημένη στις 15/6/1998 και αγωνίζεται στις θέσεις των Guard. Είναι απόφοιτος του κολεγίου της Βιρτζίνια - VCU με τις τελευταίες 2 χρονιές να έχει κατά μέσο όρο 9.5 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 2 ασιστ. Την περσινή χρονιά στην Αγγλία, στην πρώτη της χρόνια ως επαγγελματίας με την ομάδα των Durham Palatinates, βοηθησε σημαντικα στην εισοδο τους στα play off μετρωντας σε 21 αγώνες  20.5 πόντους (πρώτη σκόρερ), 4.9 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 2 κλεψίματα κατά μέσο όρο. 

Στα αξιοσημειωτα της σεζόν η διάκρισή της ως καλύτερο guard στην καλύτερη 5αδα του Αγγλικού πρωταθλήματος, αλλά και οι 50 πόντοι που σκόραρε στην νίκη επί της ομάδας του Μάντσεστερ με ακόμα ενα ρεκόρ, αυτό των τριπόντων σε έναν αγώνα με 10/16!!! 

Welcome to our family Janika!!! #welcomeJanika #pantamazi #pasmakria



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου