Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Xavier Wilson: Ο Αμερικανός forward κάνει τη διαφορά για τον Ιόνιο Κέρκυρας

Ένας από τους αθλητές που χωρίς καμία αμφιβολία έχει ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του στον 1ο όμιλο της National League 2, δικαιώνοντας απόλυτα τις προσδοκίες που υπήρχαν όταν ο Ιόνιος Κέρκυρας ανακοίνωνε τη συμφωνία τους, είναι ο Xavier Wilson. Ο 23χρονος forward έχει εξελιχθεί στον πλέον κομβικό παίκτη στα πλάνα του Παναγιώτη Κοντογιάννη βοηθώντας τα μέγιστα τους Φαίακες ώστε να φιγουράρουν στην 3η θέση του ομίλου με ρεκόρ 11-7. 

Τα αθλητικά του προσόντα τον κάνουν να ξεχωρίζει βοηθώντας τον να είναι ανίκητος στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και μετατρέποντάς τον σε εξαιρετικό αμυντικό με τον coach Κοντογιάννη να του αναθέτει στις περισσότερες περιπτώσεις τον περιορισμό των μεγάλων επιθετικών "όπλων" των αντιπάλων. 

O Wilson προέρχεται από την καλύτερή του φετινή επίδοση επιθετικά με τους 26 πόντους που σημείωσε να βοηθούν τα μέγιστα τον Ιόνιο να φύγει με το διπλό από την έδρα της Αχαγιάς. Συνολικά σε 18 εμφανίσεις μετρά 17.1 πόντους (308 σύνολο) με 11 εύστοχα τρίποντα. Μονοψήφιος ήταν μόνο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στη νίκη των Φαιάκων επί των Γαργαλιάνων. Μάλιστα στις 3 τελευταίες νίκες του Ιονίου μετρά 24.3 πόντους ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους αριθμούς του. 

Με 4 αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου ο Ιόνιος θέλει και δείχνει πανέτοιμος για την εξασφάλιση της παρουσίας του στα playoff και σημαντικό μερίδιο ευθύνης, αν έρθει τελικά η συγκεκριμένη επιτυχία, θα έχει ο Αμερικανός forward. 


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου