Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Α.Ε. Καναλακίου: Εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε η Α.Ε. Καναλακίου με αφορμή την απόφαση της ΕΣΚΑΒΔΕ να κατοχυρώσει το παιχνίδι με τον Λέοντα Κέρκυρας, το οποίο είχε αναβληθεί στις 11 Φεβρουαρίου εξαιτίας ακραίων καιρικών συνθηκών, με 20-0 υπέρ του Λέοντα. 

Η σχετική ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Την Παρασκευή, 29/03/2024 γίναμε μάρτυρές μιας πρωτοφανούς και περίεργης απόφασης της νεοδιορισμένης επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ. Μετά από περίπου 50 ημέρες κωλυσιεργίας, προτιμήθηκε ο έντονος ψυχολογικός πόλεμος εναντίον της ομάδας μας όπου αποφασίστηκε ο μηδενισμός της λόγω μη προσέλευσης στον αγώνα με το Λέοντα Κέρκυρας στις 11/02/2024. Καθώς λοιπόν έχουμε αδιαπραγμάτευτα στοιχεία για το ότι η ¨μη προσέλευση¨ συνέβη λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών και όχι έλλειψης αγωνιστικής διάθεσης. Έως εκείνη την ημέρα η ομάδα βρισκόταν πρώτη(1η) βαθμολογικά, και  παραθέτουμε τα εξής:

1) Πέμπτη, 08/02/2024 εκδόθηκαν εισιτήρια για το δρομολόγιο των 12:00(Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα) για 14 μέλη της ομάδας, τα οποία εισιτήρια έχει στην κατοχή της η ΕΣΚΑΒΔΕ από τις 11/02/2024 το πρωί.

2) Το δρομολόγιο των 12:00 δεν πραγματοποιήθηκε. Η επίσημη ενημέρωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η οποία μεταφέρει άμεσα τις πληροφορίες που λαμβάνει από το λιμεναρχείο γίνεται στις 11:39. Έως τότε δεν υπήρχε πληροφόρηση από το λιμεναρχείο για ακύρωση δρομολογίου.

3) Δεν πραγματοποιείται ούτε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα του Kerkyra Express στις 13:30 που ήταν προγραμματισμένο. Η ομάδα μας παρέμεινε στο λιμάνι με σκοπό να πλεύσει με αυτό ή ακόμα και με έκτακτο δρομολόγιο άλλου πλοίου, τη στιγμή που ο αγώνας ήταν ορισμένος για τις 15:00 (ο διαιτητής γνωρίζουμε πως το φύλλο το άνοιξε στις 15:45).

4) Στις 15:00 ο προπονητής της ομάδας μας προσκόμισε αυτοπροσώπως στους διαιτητές που ήταν ως όφειλαν στο γήπεδο, τα παραπάνω δικαιολογητικά σε έντυπη μορφή. Ποια ομάδα άραγε στέλνει τον προπονητή της μια μέρα νωρίτερα στην Κέρκυρα και ¨αποφεύγει¨ να περάσει η ίδια την επομένη στο νησί;

5) Ποια ομάδα φέρνει αθλητής της από τη Σπάρτη όπου εργάζεται και τη μέρα του αγώνα δεν προσέρχεται στο παιχνίδι;

6) Στις 02/02/2024 το παιχνίδι Φαίακας-Πύρρος Αρταίων δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αντίστοιχων καιρικών συνθηκών. Εκεί μάλιστα, αναχώρησε επόμενο καράβι (11:30) από εκείνο που ήταν προγραμματισμένο να χρησιμοποιήσει η φιλοξενούμενη ομάδα, στο οποίο επέβαινε και αθλητής της γηπεδούχου ομάδας. Παρόλα αυτά και σωστά το παιχνίδι αναβλήθηκε και ορίστηκε εκ΄ νέου. Για ποιο λόγο η ισονομία στις αποφάσεις της ΕΣΚΑΒΔΕ πήγε περίπατο για την ομάδα μας; 

7) Στις 10:25 (υπάρχουν τηλεφωνικές αποδείξεις) για την ώρα της 11ης Φεβρουαρίου, γίνεται κλήση παράγοντα του Λέοντα Κέρκυρας και μέλους της νεοσύστατης επιτροπής πρωταθλήματος που μηδένισε την ομάδα μας, προς τον προπονητή της ομάδας μας, όπου καλοπροαίρετα τάχα συνιστούσε να σπεύσουμε να πλεύσουμε με το καράβι των 11:30, που αναχωρούσε δηλαδή 1 ώρα μετά την κλήση του. Δε γνωρίζουμε αν από αφέλεια δεν αντιλήφθηκε πως είναι πρακτικά αδύνατο να οργανωθούν σε χρόνο οι αθλητές απ΄ όλη την Ήπειρο και να ταξιδέψουν, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν αγορασμένα εισιτήρια 14 ατόμων 2 ημερών πριν και επίσημο απαγορευτικό για το πλοίο των 12:00 δεν υπήρχε.

😎 Γνωρίζουμε όμως από δική του ομολογία πως επιμελήθηκε την άφιξη στο νησί του υποψήφιου τότε και νυν προέδρου της ΕΣΚΑΒΔΕ, τον οποίο και ενημέρωσε από πολύ νωρίς το πρωί για την κατάσταση των πλοίων. Αναρωτιόμαστε, αφού είχε εσωτερική ενημέρωση-πληροφόρηση για τα πλοία, ανώτερη από τις επίσημες ανακοινώσεις των λιμεναρχείων (Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας) και την μοιράστηκε με τον υποψήφιο και νυν πρόεδρο, γιατί θεώρησε σκόπιμο να μας τα μεταφέρει μόλις 1 ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου;

Είναι φανερό λοιπόν πως πέρα από αυτά που ευαγγελίζονται, ειδικά προεκλογικά, κάποιοι άνθρωποι δεν αγαπάνε το μπάσκετ, τον ιδρώτα των αθλητών, την υγιή προσπάθεια των ομάδων και τις μεγάλες προσπάθειες των κα τόπων διοικήσεων να ανταπεξέλθουν οικονομικά μόνο και μόνο από την  αγάπη τους στο άθλημα του μπάσκετ. 

Αρέσκονται στο να ασκούν μικροπολιτική χαμηλού επιπέδου ζηλεύοντας την ικανότητα κάποιων που είναι αυτάρκεις με τις δικές τους δυνάμεις, που δεν ασκούν επαιτείες  με αντάλλαγμα την παροχή διαρκώς δουλικών υπηρεσιών, σε κάθε τι. Το εγχείρημα της Αθλητικής Ένωσης Καναλακίου με τη διαχρονικότητα και το όραμα της να είναι καθαρό που δεν κλονίζεται από μικρότητες, οι συνέπειες αλλοίωσης του πρωταθλήματος που  επιδιώκεται να τελεσθεί σε βάρος της με αγώνες που δεν γίνονται στο παρκέ αλλά στα γραφεία, μηδενίζει την αξία του μπάσκετ, κλονίζει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και κακή επιρροή για τους νέους αθλητές.

Η φιλοσοφία της ομάδας μας είναι να πηγαίνει σε όλους τους αγώνες ακόμα και στις πιο μικρές ηλικιακά ομάδες της, δεν υπάρχει παιχνίδι που δεν έχει παραβρεθεί και ούτε έχει αποσυρθεί από τα πρωταθλήματα που είχε δηλώσει συμμετοχή, όπως συμβαίνει σε πολλούς αγώνες αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ με 20-0.

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Αναμένουμε αναλυτικά τα πρακτικά της συνεδρίασης καθώς και της ψηφοφορίας και επιφυλασσόμαστε  κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου