Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Το preview της 9ης αγωνιστικής

Με το ντέρμπι ανάμεσα σε Α.Ε. Καναλακίου και Γ.Ε. Αγρινίου να ξεχωρίζει συνεχίζεται αύριο η δράση στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.

Η 9η αγωνιστική ξεκινά στις 14:00 με δύο παιχνίδια. Στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων οι Μολοσσοί (3-4) θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στις νίκες υποδεχόμενοι τους Κενταύρους Κέρκυρας. Οι Γιαννιώτες το προηγούμενο Σάββατο ηττήθηκαν στο Μεσολόγγι από τον Λέοντα. Στην αντίπερα όχθη οι Φαίακες έχουν αρνητικό σερί 8 ηττών με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Την ίδια ώρα στην Κέρκυρα ο Λέων (2-5) υποδέχεται τον Πύρρο Αρταίων (2-5) με τις δύο ομάδες να θέλουν διακαώς το ροζ φύλλο προκειμένου να ανέβουν βαθμολογικά. Οι γηπεδούχοι το περασμένο Σάββατο ηττήθηκαν στο Αγρίνιο από τη Γ.Ε.Α. ενώ οι Αρτινοί τρέχουν αρνητικό σερί 3 ηττών.

Στις 16:00 ο Φαίακας (3-3) φιλοξενεί τον αήττητο Αίαντα Άρτας (7-0). Η ομάδα του coach Καραγιάννη μετά το διπλό στα Γιάννενα θέλει ένα μεγάλο αποτέλεσμα που θα της δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Από την άλλη, ο Αίας είναι σε τρομερή κατάσταση μετά τις 7 συνεχόμενες νίκες και θέλει να δώσει συνέχεια στην καλή του εικόνα. 

Ο Κρόνος Αγρινίου (4-3) επιστρέφει στην έδρα του φιλοξενώντας τον Κερκυραϊκό (0-8). Οι Αγρινιώτες ηττήθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική από τον Αίαντα Άρτας και στοχεύουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα. Ο Κερκυραϊκός, μετά το ρεπό της περασμένης εβδομάδας, επιστρέφει φρέσκος και θα προσπαθήσει να φτάσει στην πρώτη του νίκη καθώς μαζί με τους Κενταύρους παραμένουν οι μοναδικές ομάδες χωρίς ροζ φύλλο στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Νικόπολη Πρέβεζας (5-2) υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-5) με την ομάδα του Σπύρου Πολίτη μετά τη νίκη στην Άρτα επί του Πύρρου να επιθυμεί να χτίσει ένα καλό νικηφόρο σερί που θα τη φέρει πιο ψηλά στη βαθμολογία. Οι 3 σερί ήττες έχουν φέρει τον ΠΑΣ Γιάννινα στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα όμως το αυριανό παιχνίδι είναι υψηλών απαιτήσεων και πρέπει να δείξει βελτιωμένη εικόνα για να κυνηγήσει το διπλό. 

Η 9η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Α.Ε. Καναλακίου (6-1) και Γ.Ε. Αγρινίου (7-1). Πρόκειται για δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα με τους Καναλακιώτες να έχουν 4 σερί νίκες και τους Αγρινιώτες 3. 


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 

MetronGold Μολοσσοί-Κένταυροι Κέρκυρας (14:00 Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων)

Λέων Κέρκυρας-Πύρρος Αρταίων (14:00 ΕΑΚ Κέρκυρας)

Φαίακας Κέρκυρας-Αίας Άρτας (16:00 ΕΑΚ Κέρκυρας)

Κρόνος Αγρινίου-Κερκυραϊκός (16:00 ΔΑΚ Αγρινίου)

Νικόπολη Πρέβεζας-ΠΑΣ Γιάννινα (17:00 ΔΑΚ Πρέβεζας)

Α.Ε. Καναλακίου-Γ.Ε. Αγρινίου (18:00 Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καναλακίου) 

Ρεπό: Λέων Μεσολογγίου 


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γ.Ε. Αγρινίου 15 (7-1)

2. Λέων Μεσολογγίου 15 (6-3)

3. Αίας Άρτας 14 (7-0)

4. Α.Ε. Καναλακίου 13 (6-1)

5. Νικόπολη Πρέβεζας 12 (5-2)

6. Κρόνος Αγρινίου 11 (4-3)

7. ΠΑΣ Γιάννινα 11 (3-5)

8. MetronGold Μολοσσοί 10 (3-4)

9. Λέων Κέρκυρας 9 (2-5)

10. Φαίακας Κέρκυρας 9 (3-3)

11. Πύρρος Αρταίων 9 (2-5)

12. Κερκυραϊκός 8 (0-8)

13. Κένταυροι Κέρκυρας 8 (0-8)

*Λέων Μεσολογγίου & Κερκυραϊκός έχουν 1 παιχνίδι περισσότερο

 **Φαίακας Κέρκυρας & Πύρρος Αρταίων έχουν 1 παιχνίδι λιγότερο

***Αίας Άρτας, Α.Ε. Καναλακίου, Κρόνος Αγρινίου, Νικόπολη Πρέβεζας, MetronGold Μολοσσοί, Φαίακας Κέρκυρας, Λέων Κέρκυρας και Κερκυραϊκός έχουν κάνει το ρεπό τους 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου