Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Το preview της 8ης αγωνιστικής

8η αγωνιστική αυτό το Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με το ενδιαφέρον να ανεβαίνει όσο προχωρούν οι αγωνιστικές τόσο για τις πρώτες θέσεις όσο και για την ουρά και τις ισορροπίες να είναι ακόμα λεπτές. 

Το πρώτο τζάμπολ της αγωνιστικής θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 14:00 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα (3-4) θα φιλοξενήσει τον Φαίακα Κέρκυρας (2-3) με τις δύο ομάδες να θέλουν την επιστροφή στις νίκες. Οι Γιαννιώτες προέρχονται από σερί 2 ηττών στο οποίο θέλουν να δώσουν τέλος ενώ οι Φαίακες στον τελευταίο τους αγώνα είχαν ηττηθεί από τη Γ.Ε.Α.

Ο Πύρρος Αρταίων (2-4) θα υποδεχτεί τη Νικόπολη Πρέβεζας (4-2) στο Νέο Τ9 Άρτας. Η ομάδα του Γιώργου Κωσταπαππά έχει ηττηθεί στα δύο τελευταία της παιχνίδια γνωρίζοντας ότι ο αυριανός αγώνας είναι υψηλών απαιτήσεων κόντρα σε μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος. Η Νικόπολη πηγαίνει "πληγωμένη" στην Άρτα λόγω της ήττας του περασμένου Σαββάτου στο ντέρμπι με τη Γ.Ε.Α. και θέλει να βγάλει αντίδραση.

Η πρωτοπόρος Γ.Ε.Α. (6-1) αντιμετωπίζει στην έδρα της τον Λέοντα Κέρκυρας (2-4) με τους Αγρινιώτες να πηγαίνουν στο παιχνίδι με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη στην Πρέβεζα και την επιστροφή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και τους Κερκυραίους να προέρχονται από τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα στο τοπικό ντέρμπι με τους Κενταύρους.

Ο Λέων Μεσολογγίου (5-3) υποδέχεται τους MetronGold Μολοσσούς (3-3) θέλοντας να διαφυλάξει το εντός έδρας αήττητο και να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από την Α.Ε. Καναλακίου. Οι Γιαννιώτες ψάχνουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα που θα τους δώσει ώθηση ενόψει της απαιτητικής συνέχειας ενώ στο τελευταίο τους παιχνίδι είχαν επικρατήσει του Κερκυραϊκού.

Στις 18:00 στο Νέο Τ9 Άρτας ο αήττητος Αίας (6-0) αντιμετωπίζει τον Κρόνο Αγρινίου (4-2) που επιστρέφει από το αγωνιστικό του ρεπό. Οι παίκτες του Δήμου Ντάσιου θέλουν να συνεχίσουν στο δρόμο των επιτυχιών απέναντι σε έναν ιδιαίτερα αξιόλογο και υπολογίσιμο αντίπαλο που έχει δείξει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και να παίρνει νίκες απέναντι σε κάθε αντίπαλό.

Την Κυριακή το μεσημέρι στην Κέρκυρα οι Κένταυροι (0-7) θα φιλοξενήσουν την Α.Ε. Καναλακίου (5-1) που είναι το φαβορί για τη νίκη. Οι Κένταυροι θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί συνεχίζοντας να ψάχνουν το πρώτο τους ροζ φύλλο. Η ομάδα του Λευτέρη Κοσμά στην αντίπερα όχθη έχει χτίσει καλό μομέντουμ μετρώντας 3 σερί νίκες και θέλει να πάει χωρίς απώλειες στο μεγάλο ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου κόντρα στη Γ.Ε.Α. 


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα-Φαίακας Κέρκυρας (14:00 Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων)

Πύρρος Αρταίων-Νικόπολη Πρέβεζας (16:00 Νέο Τ9 Άρτας)

Γ.Ε. Αγρινίου-Λέων Κέρκυρας (16:00 ΔΑΚ Αγρινίου)

Λέων Μεσολογγίου-ΜetronGold Μολοσσοί (17:00 ΔΑΚ Μεσολογγίου)

Αίας Άρτας-Κρόνος Αγρινίου (18:00 Νέο Τ9 Άρτας)

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

Κένταυροι Κέρκυρας-Α.Ε. Καναλακίου (14:00 ΕΑΚ Κέρκυρας)

Ρεπό: Κερκυραϊκός


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γ.Ε. Αγρινίου 13 (6-1)

2. Λέων Μεσολογγίου 13 (5-3)

3. Αίας Άρτας 12 (6-0)

4. Α.Ε. Καναλακίου 11 (5-1)

5. Κρόνος Αγρινίου 10 (4-2)

6. ΠΑΣ Γιάννινα 10 (3-4)

7. Νικόπολη Πρέβεζας 10 (4-2)

8. MetronGold Μολοσσοί 9 (3-3)

9. Λέων Κέρκυρας 8 (2-4)

10. Κερκυραϊκός 8 (0-8)

11. Πύρρος Αρταίων 8 (2-4)

12. Φαίακας Κέρκυρας 7 (2-3)

13. Κένταυροι Κέρκυρας 7 (0-7)

*Λέων Μεσολογγίου & Κερκυραϊκός έχουν 1 παιχνίδι περισσότερο 

**Φαίακας Κέρκυρας & Πύρρος Αρταίων έχουν 1 παιχνίδι λιγότερο

***Αίας Άρτας, Α.Ε. Καναλακίου, Κρόνος Αγρινίου, Νικόπολη Πρέβεζας, MetronGold Μολοσσοί, Φαίακας Κέρκυρας και Λέων Κέρκυρας έχουν κάνει το ρεπό τους 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου