Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Το preview της 7ης αγωνιστικής

Αγωνιστική με μεγάλα ντέρμπι είναι η 7η στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με όλα τα παιχνίδια να διεξάγονται αύριο, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.

Στον πρώτο χρονικά αγώνα ο Φαίακας Κέρκυρας (2-3) φιλοξενεί τον Πύρρο Αρταίων (2-4) με τις δύο ομάδες να θέλουν πάρα πολύ τη νίκη προκειμένου να αναρριχηθούν στη βαθμολογία. Οι Κερκυραίοι προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα από τη Γ.Ε.Α. με τους Αρτινούς από την άλλη να έχουν αρνητικό σερί 2 ηττών.

Στις 14:00 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων οι MetronGold Μολοσσοί (2-3) επιστρέφουν στη δράση, μετά το ρεπό της περασμένης εβδομάδας, υποδεχόμενοι τον Κερκυραϊκό (0-7). Ιδιαίτερο παιχνίδι για τους Γιαννιώτες καθώς θα είναι το πρώτο χωρίς τον Βασίλη Χατζή στον πάγκο της ομάδας μετά από τόσο καιρό με τη νίκη να είναι επιτακτική ανάγκη καθώς τελευταία φορά που πανηγύρισαν ήταν στις 29 Οκτωβρίου. Στην αντίπερα όχθη, ο Κερκυραϊκός τρέχει αρνητικό σερί 7 ηττών όντας μαζί με τους Κενταύρους οι μοναδικές ομάδες χωρίς ροζ φύλλο. Είναι δεδομένο ότι θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό έχοντας ένα άκρως νεανικό σύνολο.

Ο αήττητος Αίας Άρτας (5-0) θέλει να διευρύνει το νικηφόρο σερί του υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-3). Η ομάδα του Δήμου Ντάσιου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση πραγματοποιώντας, μέχρι στιγμής, μία ονειρεμένη χρονιά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κυνηγήσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη του με τον Νίκο Πάνου να θέλει να δει τους παίκτες του να βγάζουν αντίδραση μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τον Κρόνο Αγρινίου. Ιδιαίτερος αγώνας για τον Μάριο Μιχαήλ που θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, τον Αίαντα Άρτας, με τον οποίο για 1.5 σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις βοηθώντας τον σημαντικά. 

Στις 17:00 στο ΔΑΚ Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο από τα δύο μεγάλα ντέρμπι της αγωνιστικής με τη φορμαρισμένη Νικόπολη (4-1), των 4 σερί νικών, να υποδέχεται τη Γ.Ε. Αγρινίου (5-1) που βρίσκεται επίσης σε πολύ κατάσταση και στη 2η θέση της βαθμολογίας. Πρόκειται για αγώνα ανάμεσα σε δύο από τις πιο ισχυρές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος και σίγουρα συγκεντρώνει πολλά βλέμματα.

Μία ώρα αργότερα θα γίνει το δεύτερο ντέρμπι με την Α.Ε. Καναλακίου (4-1) να φιλοξενεί τον Λέοντα Μεσολογγίου (5-2). Πρόκειται για ένα πολύ καλό crash test και για τις δύο ομάδες με το σύνολο του Λευτέρη Κοσμά να έρχεται στον αγώνα τρέχοντας σερί 2 νικών και μάλιστα εκτός έδρας. Από την άλλη, ο Σωτήρης Φαράντος έχει καταφέρει με ένα εξαιρετικά νεανικό και ταλαντούχο σύνολο να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την ομάδα του να είναι μία από αυτές που ξεχωρίζουν στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. 

Η 7η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τον αγώνα του Λέοντα Κέρκυρας (1-4) με τους Κενταύρους Κέρκυρας (0-6) σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες "καίγονται" για την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη 2η νίκη τους στο πρωτάθλημα προκειμένου να αρχίζουν ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις και οι Κένταυροι επιθυμούν να "σπάσουν το ρόδι" στη σεζόν πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 

Φαίακας Κέρκυρας-Πύρρος Αρταίων (13:00 ΕΑΚ Κέρκυρας)

MetronGold Μολοσσοί-Κερκυραϊκός (14:00 Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων)

Αίας Άρτας-ΠΑΣ Γιάννινα (16:00 Νέο Τ9 Άρτας)

Νικόπολη Πρέβεζας-Γ.Ε. Αγρινίου (17:00 ΔΑΚ Πρέβεζας)

Α.Ε. Καναλακίου-Λέων Μεσολογγίου (18:00 Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καναλακίου)

Λέων Κέρκυρας-Κένταυροι Κέρκυρας (20:00 ΕΑΚ Κέρκυρας)

Ρεπό: Κρόνος Αγρινίου 


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λέων Μεσολογγίου 12 (5-2)

2. Γ.Ε. Αγρινίου 11 (5-1)

3. Αίας Άρτας 10 (5-0)

4. Κρόνος Αγρινίου 10 (4-2)

5. Α.Ε. Καναλακίου 9 (4-1)

6. Νικόπολη Πρέβεζας 9 (4-1)

7. ΠΑΣ Γιάννινα 9 (3-3)

8. Πύρρος Αρταίων 8 (2-4)

9. MetronGold Μολοσσοί 7 (2-3)

10. Φαίακας Κέρκυρας 7 (2-3)

11. Κερκυραϊκός 7 (0-7)

12. Λέων Κέρκυρας 6 (1-4)

13. Κένταυροι Κέρκυρας 6 (0-6)

*Λέων Μεσολογγίου & Κερκυραϊκός έχουν 1 παιχνίδι περισσότερο 

**Αίας Άρτας, Α.Ε. Καναλακίου, Νικόπολη Πρέβεζας, MetronGold Μολοσσοί, Φαίακας Κέρκυρας και Λέων Κέρκυρας έχουν κάνει το ρεπό τους 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου