Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

"Ξενιτεμένοι" Γιαννιώτες-Γιαννιώτισσες: Οι εμφανίσεις της περασμένης εβδομάδας

Άλκης Παππάς, Δημήτρης Γεωργίου και Σπύρος Παπανικολάου πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις σε ατομικό επίπεδο στη National League 1. Εκ νέου άτυχος στάθηκε ο Ανδρέας Τσουμάνης καθώς υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί του γόνατο. Αγγελίνα Χρηστάκη και Ευγενία Παπαδοπούλου συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις στην Α2 Γυναικών. Ανεβασμένοι στη National League 2 Μάριος Τσίγκας και Δημήτρης Αποστολίδης. 

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-EuroLeague/Basket League) 

Διπλή αγωνιστική υποχρέωση των πρασίνων στην EuroLeague την περασμένη εβδομάδα καθώς αρχικά την Τετάρτη υποδέχθηκαν την Ζαλγκίρις επικρατώντας με 73-71 με τον Μαντζούκα να αγωνίζεται για 05:32 έχοντας 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/1 βολή) και 1 ριμπάουντ.

Την Παρασκευή η ομάδα του Εργκίν Αταμάν φιλοξένησε την Βίρτους Μπολόνια κερδίζοντας εκ νέου με 90-76 με τον Γιαννιώτη forward να παίρνει λίγο χρόνο συμμετοχής (02:15) χωρίς να σκοράρει (0/1 τρίποντο) έχοντας 1 ριμπάουντ.

Χθες το απόγευμα ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την ΑΕΚ κάνοντας, έστω και δύσκολα, το 7Χ7 στην Basket League με το 86-85 επί των κιτρινόμαυρων. Ο 20χρονος forward ξεκίνησε στην αρχική 5άδα της ομάδας του και σε 10:09 είχε 3 πόντους (1/2 τρίποντα, 0/2 δίποντα).



Ανδρέας Τσουμάνης (Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου-Elite League) 

Άτυχος, εκ νέου, στάθηκε ο Τσουμάνης το περασμένο Σάββατο στο παιχνίδι του Χαρίλαου Τρικούπη με τον Έσπερο Λαμίας καθώς υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί του γόνατο. Για την ιστορία οι Μεσολογγίτες ηττήθηκαν με 99-86 με τον Γιαννιώτη power forward στα 09:17 που πρόλαβε να αγωνιστεί να έχει 4 πόντους (1/2 δίποντα, 2/2 βολές, 0/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.   



Άλκης Παππάς (ΟΦΗ-National League 1, 1ος όμιλος)

Με τον Παππά να πρωταγωνιστεί έχοντας 18 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα ο ΟΦΗ κατέκτησε την 3η συνεχόμενη νίκη του και 4η συνολικά στο πρωτάθλημα με 78-67 στην έδρα της ΦΕΑ. Οι Κρητικοί βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 4-2. 


Δημήτρης Γεωργίου (ΧΑΝΘ-National League 1, 3ος όμιλος)

Στην έδρα του Λεύκιππου Ξάνθης σταμάτησε η αήττητη πορεία της ΧΑΝΘ με τους Θεσσαλονικείς να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα με 79-68. Ο Γεωργίου ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του σημειώνοντας 22 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα. Στο 6-1 η ΧΑΝΘ που παραμένει στην κορυφή του 3ου ομίλου της National League 1. 


Σπύρος Παπανικολάου (ΑΕΝΚ-National League 1, 1ος όμιλος)

Εντός έδρας ήττα με 67-63 γνώρισε η ΑΕΝΚ από την πρωτοπόρο Δάφνη το περασμένο Σάββατο υποχωρώντας στο 1-4. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Παπανικολάου που είχε 13 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα. Η ομάδα του βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. 


Πολυχρόνης Τσίγκας (Αχιλλέας Καΐμακλίου-Basket League Κύπρου)

Ο Αχιλλέας Καϊμακλίου υπέστη εντός έδρας ήττα με 78-70 από τον Κεραυνό Στροβόλου και βρίσκεται στη 10η θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 1-6. Σε 11:26 ο Τσίγκας είχε 4 πόντους (2/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και 2 ριμπάουντ. 



Μάριος Τσίγκας (Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη-National League 2,4ος όμιλος)

Στο 0-4 υποχώρησαν τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη μετά τη νέα ήττα με 51-43 από την ΑΕΛ και βρίσκονται στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου της National League 2. Ο Τσίγκας ήταν ανάμεσα στους λίγους διακριθέντες της ομάδας του έχοντας 9 πόντους. 


Δημήτρης Αποστολίδης (ΓΑΣ Βασιλικών, National League 2, 5ος όμιλος)

Νέα νίκη που τον ανέβασε στη 2η θέση του 5ου ομίλου της National League 2 κατέκτησε ο ΓΑΣ Βασιλικών με 70-61 επί του Ολύμπου Κορδελιού βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 4-1. Διψήφιος ήταν ο Αποστολίδης σημειώνοντας 10 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. 


Κώστας Καραθανάσης (Όλυμπος Κορδελιού, National League 2, 5ος όμιλος)

Ένας ακόμα Γιαννιώτης που αγωνίζεται μακριά από την πόλη του είναι ο Καραθανάσης που φορά τη φανέλα του Ολύμπου Κορδελιού. Την Κυριακή είχε συμμετοχή χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο στην ήττα της ομάδας του με 70-61 από τον ΓΑΣ Βασιλικών. 


Σπύρος Χαντζάρας (Αγυιά Πατρών-Α1 ΕΣΚΑΗ)

Το αρνητικό σερί των 3 ηττών σταμάτησε η Αγυιά Πατρών χθες το βράδυ επικρατώντας με 65-55 του Ηρακλή Πύργου ανεβαίνοντας στο 3-4. 2 πόντους σημείωσε ο Χαντζάρας.


Αγγελίνα Χρηστάκη (ΑΕΚ Περιστερίου, Α2 Γυναικών, Νότος) 

Με σπασμένα φρένα συνεχίζει η ΑΕΚ Περιστερίου που κατέκτησε την 3η σερί νίκη της ανεβαίνοντας στην 4η θέση του Νοτίου ομίλου της Α2 Γυναικών με ρεκόρ 4-2 μετά την επικράτηση στην έδρα της Τερψιθέας με 52-48. 12 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο είχε η Χρηστάκη σε μία ακόμα καλή εμφάνιση. 


Έλλη Κολόκα (Προμηθέας Πατρών-Α2 Γυναικών, Νότος) 

Την 5η διαδοχική του ήττα που το φέρνει στο 1-5 γνώρισε ο Προμηθέας Πατρών με 74-50 από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας με την Κολόκα να σημειώνει 3 πόντους. 


Ευγενία Παπαδοπούλου/Δέσποινα Βλαχοπούλου (ΜΕΝΤ-Α2 Γυναικών, Βορράς) 

Ένα αρκετά δύσκολο έργο είχε η ΜΕΝΤ απέναντι στον ισχυρό και αήττητο Πανσερραϊκό γνωρίζοντας την ήττα με 79-42 υποχωρώντας στο 1-3. Η Παπαδοπούλου ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας της σημειώνοντας 15 πόντους όμως αυτό δεν έφτανε για τις Θεσσαλονικείς. Η Βλαχοπούλου έγραψε συμμετοχή χωρίς όμως να πετύχει κάποιο πόντο. 


Άννα Μάντζιου/Ειρήνη Μάντζιου (Άρης-Α2 Γυναικών, Βορράς)

Εντός έδρας ήττα με 68-64 από τον Πιερικό Αρχέλαο γνώρισε ο Άρης την Κυριακή υποχωρώντας στο 3-3. Η Άννα Μάντζιου σημείωσε 2 πόντους με την Ειρήνη να συμμετέχει στο παιχνίδι χωρίς όμως να σκοράρει. 


*Ο Παναγιώτης Δήμος δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις καθώς οι Σοφάδες είχαν το ρεπό τους στο 2ο όμιλο της National League 1. 

**Ο Νίκος Βασιλείου αγωνίζεται αύριο το απόγευμα με τον Προμηθέα 2014 απέναντι στον Γλαύκο Έσπερο στον 1ο όμιλο της National League 2. 


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου