Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

"Ξενιτεμένοι" Γιαννιώτες-Γιαννιώτισσες: Καλή εμφάνιση Μαντζούκα, Τσουμάνη, 23άρα από Γεωργίου, σταθερά πρωταγωνίστρια η Χρηστάκη


Με τον Λευτέρη Μαντζούκα να είναι πολύ καλός στην εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα Πατρών, τον Ανδρέα Τσουμάνη να είναι θετικός στο διπλό του Χαρίλαου Τρικούπη επί του Αίαντα Ευόσμου, τον Δημήτρη Γεωργίου να συνεχίζει τις τρομερές εμφανίσεις για ακόμα μία εβδομάδα και την Αγγελίνα Χρηστάκη να είναι εκ νέου εξαιρετική για την ΑΕΚ Περιστερίου συνεχίστηκε η δράση για τους αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. 

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-Basket League/EuroLeague) 

Επιστροφή στη δράση για τον Λευτέρη Μαντζούκα ο οποίος αρχικά αγωνίστηκε την περασμένη Παρασκευή στην ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπαρτσελόνα με 80-72 για τον 6ο γύρο της EuroLeague. Ο Γιαννιώτης forward σε 11:52 δε σημείωσε κάποιο πόντο (0/2 τρίποντα) είχε όμως 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Χθες το βράδυ οι πράσινοι επιβλήθηκαν εύκολα με 112-60 του Απόλλωνα Πατρών για την 5η αγωνιστική της Basket League με τον Μαντζούκα να ξεκινά στην αρχική 5άδα. Συνολικά αγωνίστηκε για 21:56 έχοντας 10 πόντους (1/2 τρίποντα, 3/3 δίποντα, 1/1 βολή), 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Στο 5-0 η ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο πρωτάθλημα. 


Ανδρέας Τσουμάνης (Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου-Elite League) 

Τέλος στο αρνητικό σερί των 2 ηττών έβαλε το περασμένο Σάββατο ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου επικρατώντας στη Θεσσαλονίκη του Αίαντα Εύσμου με 67-58. Ο Τσουμάνης αποτέλεσε παράγοντα της αναμέτρησης καθώς σε 17:53 σημείωσε 9 πόντους (4/6 δίποντα, 1/1 βολή, 0/1 τρίποντο), κατεβάζοντας και 3 ριμπάουντ. Στο 3-3 οι Μεσολογγίτες μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής.



 

Άλκης Παππάς (ΟΦΗ-National League 1, 1ος όμιλος)

Την ανοδική του πορεία συνέχισε ο ΟΦΗ στον 1ο όμιλο της National League 1 επικρατώντας του Παλαιού Φαλήρου με 82-73 βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 3-2. Ο Παππάς σημείωσε 5 πόντους ευστοχώντας σε 1 τρίποντο. 


Δημήτρης Γεωργίου (ΧΑΝΘ-National League 1, 3ος όμιλος)

Συνέχεια στο αήττητο σερί έδωσε το περασμένο Σάββατο η ΧΑΝΘ επικρατώντας εκτός έδρας και της Γέφυρας με 78-62 φτάνοντας στο 5-0. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γεωργίου που σημείωσε 23 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα, μία εβδομάδα μάλιστα μετά την 25άρα επί του Φιλίππου Βέροιας. 


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014-National League 2, 1ος όμιλος)

Ήττα με σκορ 69-64 γνώρισε ο Προμηθέας 2014 την Κυριακή στην έδρα του Αργοναύτη Νέας Κίου υποχωρώντας στο 1-2 στον 1ο όμιλο της National League 2. Ο Βασιλείου είχε 2 πόντους. 


Μάριος Τσίγκας (Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη-National League 2, 4ος όμιλος)

Αρκετά απαιτητική αποστολή είχαν την Κυριακή τα Εκπαιδευτήρια Φρυγιανιώτη καθώς αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον Α.Ο. Τρικάλων γνωρίζοντας την ήττα με 85-68. Ο Τσίγκας σημείωσε 7 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο με την ομάδα του να βρίσκεται στο 0-2 έχοντας 1 παιχνίδι λιγότερο.


Δημήτρης Αποστολίδης (ΓΑΣ Βασιλικών-National League 2, 5ος όμιλος) 

Στο 2-1 βελτίωσε το ρεκόρ του ο ΓΑΣ Βασιλικών μετά την εύκολη επικράτηση με 56-39 επί της Ευκαρπίας. 7 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο είχε ο Αποστολίδης βοηθώντας και αυτός ώστε να έρθει το ροζ φύλλο.


Σπύρος Χαντζάρας (Αγυιά Πατρών-Α1 ΕΣΚΑΗ)

Εντός έδρας ήττα με 60-51 από τα Ροΐτικα γνώρισε η Αγυιά Πατρών χθες το βράδυ με τον Χαντζάρα να σημειώνει 3 πόντους με 1 τρίποντο.


Αγγελίνα Χρηστάκη (ΑΕΚ Περιστερίου-Α2 Γυναικών Νότος)

Η 2η συνεχόμενη νίκη της Α.Ε.Κ. Περιστερίου, αυτή τη φορά επί των Δαναών Άργους με 67-43, την ανέβασε στο 3-2 με την Χρηστάκη να είναι πρωταγωνίστρια σε ένα ακόμα παιχνίδι. Με 15 πόντους και 2 εύστοχα τρίποντα αποτέλεσε βασικό παράγοντα του αγώνα. 


Έλλη Κολόκα (Προμηθέας Πατρών-Α2 Γυναικών Νότος)

Βαριά εντός έδρας ήττα με 69-29 από τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου γνώρισε το Σάββατο ο Προμηθέας Πατρών υποχωρώντας στο 1-4. Η Κολόκα ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας της έχοντας 8 πόντους. 


Άννα Μάντζιου (Άρης-Α2 Γυναικών) 

Νέα νίκη για τον Άρη, με 46-39 στην έδρα της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου, αποτέλεσμα που τον ανέβασε στο 3-2. Η Μαντζίου συμμετείχε στον αγώνα χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο. 




*Οι Σοφάδες του Παναγιώτη Δήμου αγωνίζονται αύριο, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου κόντρα στη Νίκη Βόλου.

**Ο Πολυχρόνης Τσίγκας δεν αγωνίστηκε στη νίκη του Αχιλλέα Καϊμακλίου με 84-68 επί του Απόλλωνα Λεμεσού.

***Η ΜΕΝΤ της Ευγενίας Παπαδοπούλου και της Δέσποινας Βλαχοπούλου δεν αγωνίστηκαν την περασμένη Κυριακή καθώς ο αγώνας με τον Παναθλητικό Συκεών θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου. 


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου