Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες/Γιαννιώτισσες: Ξεχώρισαν ο κομβικός Μαντζούκας και ο "ήρωας" Τσουμάνης


Με τον Λευτέρη Μαντζούκα να είναι κομβικός στην ευρωπαϊκή νίκη του Παναθηναϊκού και τον Ανδρέα Τσουμάνη να χαρίζει τη νίκη στον Χαρίλαο Τρικούπη με μεγάλο buzzer beater συνεχίστηκε η δράση για τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι έκαναν στα πρωταθλήματα στα οποία αγωνίζονται.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-EuroLeague/Basket League)

Την περασμένη Πέμπτη ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή EuroLeague με 78-71 επί της Μπάγερν Μονάχου με τον Μαντζούκα να είναι καθοριστικός. Σε 15:21 σημείωσε 9 πόντους (3/3 τρίποντα) έχοντας και 1 ριμπάουντ. 



Το Σάββατο οι πράσινοι δοκιμάστηκαν στην έδρα του Περιστερίου φεύγοντας τελικά με το διπλό με 66-64. Σε 13:09 ο Γιαννιώτης forward είχε 3 πόντους (1/2 τρίποντα, 0/1 δίποντα) και 2 ριμπάουντ. Στο 2-0 η ομάδα του Αταμάν στην Basket League. 


Ανδρέας Τσουμάνης (Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου-Elite League)

Η πρώτη νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη στην Elite League ήρθε δια χειρός Τσουμάνη με 64-62 με τον 22χρονο forward με buzzer beater να στέλνει στο καναβάτσο τον Πανερυθραϊκό. Συνολικά σε 21:44 μέτρησε 12 πόντους (1/1 τρίποντο, 3/7 δίποντα, 3/8 βολές), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Σίγουρα το νικητήριο καλάθι ήταν αυτό που θα μείνει για καιρό χαραγμένο στις μνήμες όλων.





Άλκης Παππάς (ΟΦΗ-National League 1, 1ός όμιλος)

Ήττα με σκορ 77-60 γνώρισε ο ΟΦΗ από τον Πανελευσινιακό σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της National League 1. 6 πόντους σημείωσε ο Παππάς με τους Κρητικούς να υποχωρούν στο 1-1.




Δημήτρης Γεωργίου (ΧΑΝΘ-National League 1, 3ος όμιλος)

Ένα εύκολο απόγευμα είχε η ΧΑΝΘ απέναντι στην Καβάλα επικρατώντας με 89-51 κάνοντας το 2Χ2 στο πρωτάθλημα. Ο Γεωργίου στάθηκε άτυχος καθώς υπέστη διάστρεμμα στο πρώτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα μείνει στους 4 πόντους καθώς δεν αγωνίστηκε στη συνέχεια του παιχνιδιού. Πλέον γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να προλάβει το ματς του ερχόμενου Σαββάτου κόντρα στους Μαχητές Πεύκων. 


Παναγιώτης Δήμος (Σοφάδες-National League 1, 2ος όμιλος)

Πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο στο 2ο όμιλο της National League 1 με τους Σοφάδες να φιλοξενούνται από τον Αίολο Αγυίας γνωρίζοντας την ήττα με 91-82. 3 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο σημείωσε ο Δήμος.


Πολυχρόνης Τσίγκας (Αχιλλέας Καϊμακλίου-Basket League Κύπρου)

Εκτός έδρας ήττα από την ΑΕΚ Λάρνακας με 93-71 για τον Αχιλλέα Καϊμακλίου το περασμένο Σάββατο σε αγώνα που διεξήχθη για τη 2η αγωνιστική της Basket League Κύπρου. Σε 10:53 ο Τσίγκας είχε 2 πόντους (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.


Αγγελίνα Χρηστάκη (ΑΕΚ Περιστερίου-Α2 Γυναικών, Νότος) 

Πρώτο ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα της Α2 για την ΑΕΚ Περιστερίου με 42-36 επί του Πορφύρα. Όπως και την προηγούμενη αγωνιστική έτσι και τώρα η Χρηστάκη σημείωσε 9 πόντους έχοντας 1 εύστοχο τρίποντο. 


Έλλη Κολόκα (Προμηθέας Πάτρας-Α2 Γυναικών, Νότος)

Βαριά ήττα από την Τερψιθέα με 96-32 για τον Προμηθέα Πάτρας με την Κολόκα να έχει 3 πόντους. Οι Πατρινές υποχώρησαν στο 1-1 μετά από αυτό το αποτέλεσμα. 


Ευγενία Παπαδοπούλου (ΜΕΝΤ-Α2 Γυναικών, Βορράς)

Τους Πάνθηρες Καβάλας του Αρίστιππου Χαντέλη υποδέχτηκε το περασμένο Σάββατο η ΜΕΝΤ με τις φιλοξενούμενες να πραγματοποιούν εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο (37-18 επιμέρους σκορ) υποχρεώνοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε ήττα με 79-54. Η Παπαδοπούλου ήταν διψήφια έχοντας 10 πόντους. 


Άννα Μάντζιου/Ειρήνη Μάντζιου  (Άρης-Α2 Γυναικών, Βορράς)

Πρώτη νίκη για τον Άρη στο φετινό πρωτάθλημα με 58-43 επί της Ολύμπιας Λάρισας με την Άννα Μάντζιου να σημειώνει 5 πόντους. Η αδερφή της Ειρήνη συμμετείχε κανονικά στο παιχνίδι χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο. 


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου