Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες/Γιαννιώτισσες: Πρωταγωνιστούν στις εθνικές κατηγορίες

Μία νέα μπασκετική χρονιά έχει ξεκινήσει με τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους να είναι αρκετοί και να κάνουν "θόρυβο" με τις εμφανίσεις τους. Η συγκεκριμένη στήλη τη φετινή σεζόν εμπλουτίζεται και με αθλήτριες από την πόλη των Ιωαννίνων που αγωνίζονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδος. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα τους.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-Basket League)

Μία ιδιαίτερα παραγωγική εμφάνιση πραγματοποίησε ο 20χρονος forward τη Δευτέρα στη νίκη του Παναθηναϊκού με 82-71 επί του Αμαρουσίου για την 1η αγωνιστική της κορυφαίας κατηγορίας. Συγκεκριμένα, σε 23:13 σημείωσε 12 πόντους (2/2 τρίποντα, 2/6 δίποντα, 2/2 βολές), κατέβασε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 1 ασίστ κάνοντας και 1 κλέψιμο. 



Ανδρέας Τσουμάνης (Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου-Elite League)

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Elite League με τον Ανδρέα Τσουμάνη να αγωνίζεται πλέον για λογαριασμό του Χαρίλαου Τρικούπη Μεσολογγίου. Ο 22χρονος αθλητής αγωνίστηκε για 15:37 χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο (0/1 σουτ) μοιράζοντας 1 ασίστ με την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα με 74-65 από τη Νεανική Εστία Μεγαρίδος. 


Άλκης Παππάς (ΟΦΗ-1ος όμιλος National League 1)

Στην Κρήτη για λογαριασμό του ΟΦΗ αγωνίζεται φέτος ο πολύπειρος guard και στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος η ομάδα του πήρε τη νίκη με 88-83 επί του Αιγάλεω. Μεταξύ των πρωταγωνιστών ήταν και ο Παππάς που σημείωσε 12 πόντους βοηθώντας σημαντικά ώστε να έρθει το ροζ φύλλο. 


Δημήτρης Γεωργίου (ΧΑΝΘ-3ος όμιλος National League 1)

Νέα ομάδα και για τον Δημήτρη Γεωργίου το φετινό καλοκαίρι καθώς παραμένει σταθερά κάτοικος Θεσσαλονίκης αλλά πλέον φορά τη φανέλα της ΧΑΝΘ. Στην πρεμιέρα η ιστορική ομάδα επικράτησε με 64-54 της Αρετσού Καλαμαριάς με τον Γιαννιώτη αθλητή να πρωταγωνιστεί έχοντας 17 πόντους όντας ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. 


Πολυχρόνης Τσίγκας (Αχιλλέας Καϊμακλίου-Basket League Κύπρου)

Ο αριστερόχειρας guard επέστρεψε στην Κύπρο το καλοκαίρι υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αχιλλέα Καϊμακλίου ομάδα της Basket League Κύπρου. Σε 08:48 σημείωσε 3 πόντους (1/2 τρίποντα, 0/1 δίποντο) έχοντας και 1 ριμπάουντ με την ομάδα του να γνωρίζει εντός έδρας ήττα από τον ΑΠΟΕΛ με 87-76.



Αγγελίνα Χρηστάκη (ΑΕΚ Περιστερίου-Α2 Γυναικών Νότος)

Το πρώτο τζάμπολ της σεζόν πραγματοποιήθηκε στην Α2 Γυναικών το περασμένο Σάββατο εκεί όπου υπάρχουν αρκετές εκπρόσωποι του γιαννιώτικου μπάσκετ. Η Αγγελίνα Χρηστάκη αγωνίζεται στην ΑΕΚ Περιστερίου η οποία ηττήθηκε με 69-57 από τον Κ.Α.Ο. Μελισσίων με την Γιαννιώτισσα guard να σημειώνει 9 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα. 


Έλλη Κολόκα (Προμηθέας Πάτρας-Α2 Γυναικών Νότος)

Για 2η σεζόν η Έλλη Κολόκα αγωνίζεται στον Προμηθέα Πατρών ο οποίος ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Α2 Γυναικών με νίκη στην παράταση με 60-58 επί των Δαναών Άργους. Πολύ καλή εμφάνιση από την Κολόκα που ήταν πρώτη σκόρερ της ομάδας της έχοντας 14 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. 


Ευγενία Παπαδοπούλου (ΜΕΝΤ-Α2 Γυναικών Βορράς)

Μετά την εξαιρετική περσινή της παρουσία στο Ioannina WBC η Ευγενία Παπαδοπούλου αγωνίζεται φέτος με τα χρώματα της ΜΕΝΤ. Στην πρεμιέρα του Βορείου ομίλου της Α2 η ομάδα της ηττήθηκε με 59-53 από τον Πιερικό Αρχέλαο με την ίδια πάντως να έχει 13 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.


Μάντζιου Άννα (Άρης-Α2 Γυναικών Βορράς)

Οι δύο αδερφές, Άννα και Ειρήνη Μάντζιου, φορούν φέτος τη φανέλα του Άρη Θεσσαλονίκης αγωνιζόμενες στο Βόρειο όμιλο της Α2. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Άρης αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ανόρθωση Βόλου γνωρίζοντας την ήττα με 71-47. Η Γιαννιώτισσα αθλήτρια σημείωσε 2 πόντους. 



Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου